Hoppas jag får bli heders-fan!




Här kan även ni gå med i Melittas fan page på Facebook.

Och "vinnaren" äääär..


HJÄRTA!

(Modellen på tröjan kommer inte att se ut som den ovan)


Som ganska så överlägset vann före GUMP och de andra. Nu ska jag bara finslipa lite på trycket och sen skicka in det på söndag! Tröjan kommer ut i C/O Berges höstkollektion och jag tycker det är jättegulligt att de som köper Kaffekokarkokbokströjan kommer att gå runt med min signatur på sitt hjärta!




Tack för alla röser!

KladdkakeBallerina Med Kaffekokarlagad Kladdkakesmetsdopp!

De där nya Ballerinakexen säljs nog bra. Tanten före mannen före mig i affären köpte ett paket. Mannen köpte två paket. Jag köpte två. Jag har läst om kexen på x antal bloggar där de även tipsat om olika vätskor att doppa kexen i (det står tom på paketet att man ska "doppa för bästa resultat"). Det har tex varit kaffe, mjölk, te, chokladmjölk.. Här kommer mitt tips! Jag tror nog att alla håller med om att det kanske är världens bästa dopptips - kladdkakesmetsdopp!



Tid
Ca 45 minuter

Ingredienser
1 paket Ballerina med kladdkakesmak
50 g smör
1 ägg
1,25 dl socker
0,5 dl mjöl
2 msk Kakao
1 tsk vaniljsocker
Mjölk

Gör så här

Sätt på kaffekokaren. Lägg smöret i kannan och smält det. Detta tar ca 15 minuter. Ta av kannan från plattan och rör ner ägg och socker. Blanda väl. Häll sedan ner resten av ingredienserna och rör om tills det blir en jämn smet. Ställ tillbaka kannan på plattan och värm i 15 minuter under omrörning. Doppa Ballerinakexen direkt i kannan och servera med ett glas kall mjölk.
Jättegott!


Ett annat tips är att tappa upp ett bad, koppla in kokaren och ställ den på ett bord bredvid och doppa direkt från badkaret! Stoppa ett ljus i bryggaren och du har en kaffekokarlykta!



På Ballerinashopping i snöstorm.


Smält smör.


Tillsätt resten av ingredienserna.


Värm.


Njut.

Fixat!

Kan det bli annat än ett perfekt recept senare ikväll när huvudingrediensen är följande..



Jag köpte tom två paket.

Yumnomnomnomnomnom...

Läste om det nya KladdkakeBallerinakexet både på Nadjas blogg och Kardemummagummans. Är det detta lilla kex som ska få mig att lämna lägenheten för första gången på.. Hmm. Jag vet inte!? Hade tänkt att stanna här inne med min Gucci Katt tills det i alla fall blir 10 plusgrader ute. Men nu läste jag alltså om kexet och JAG. MÅSTE. HA. DET. I. MIN. MUN. NU.

Det står på förpackningen att det ska doppas för bästa smak och det har tipsats både om att doppa i mjölk och i kaffekoppen. Lite senare ikväll kommer ni kunna läsa om mitt doppningstips..


Bild: www.nadjaskitchen.se

Pocherat ägg på icke hembakat toastbröd med mycket svartpeppar på.

Gittos mat är ju en grym matblogg som ni alla vet och självklart följer jag henne även på twitter (här kan ni följa mig). Idag kom en intressant Tweet (om det nu heter så, inte riktigt lärt mig twitterspråket än) där hon skrivit:
Pocherat ägg på hembakt toastbröd med mycket svartpeppar på. Vardagslyx...

Här kommer kaffekokarvarianten!

Tack margitrichert för tips!



Tid
Ca 15-25 minuter

Ingredienser
1 ägg
Lite vatten
Lite vinäger
1 skiva bröd (tyvärr inte hembakat)
Peppar

Gör så här
Häll vatten i bryggaren och sedan en skvätt vinäger i kannan. Sätt på kaffekokaren. Kläck ägget i en kopp. Ta av kannan när vattnet runnit genom och häll försiktigt ägget i vattnet. Sätt tillbaka kannan. Låt ägget ligga i ungefär 8 minuter. Det ser skitcoolt ut. Lyft sedan upp ägget med en stor slev. Vill man ha det på en macka går det att rosta snabbt direkt på plattan, fem minuter på varje sidan. Peppra ordentligt. Servera.
Jättegott!


Koka vatten med vinäger. Kläck ägg i kopp.


Häll försiktigt ägg i kanna och säg högt: WOOOW!


Hiva upp grejset.


Rosta bröd.


Mycket nöjd med resultatet trots min reservkaffekokare.



Och för att få bli medlem på matbloggar.com måste man länka dit. Så här kommer en liden länk: www.matbloggar.com


Smarrig Kantarellsoppa!



Tid

3-3½ timmar

Ingredienser
2 små nävar trattkantareller
1 gul lök
2½ dl grädde
5 dl vatten
1 svampbuljongstärning
Saften från ½ citron
Peppar
Falksalt med Karl-Johan smak (YUM)
Smör
(ost)

Gör så här

Sätt på kaffekokaren. Lägg en stor klick smör i kannan och låt den smälta. Hacka löken och tillsätt den, tillsammans med svampen, efter cirka 15 minuter. Sedan får detta steka i 40 minuter. Ta av kannan, häll i grädden och lägg buljongtärningen i kannan. Ställ tillbaka kannan på plattan och på med tratten igen. Häll sedan i vatten i bryggaren. Låt stå i ca 2 timmar. Rör om då och då. Pressa i citronen och krydda med peppar och salt. Servera gärna med små ostbitar.
Jättegott!


Steka lök + svamp.


Buljong i filtertratten, fiffigt!


Koka vatten.


Salta lyxigt.

Kontoret!


Zzz..

Såhär ser det ut när jag jobbar (och bloggar) om dagarna och kvällarna.

Gött.




Jag blir så förvirrad över bilder i bilder i bilder. Fast jag nyss gjorde det. Jobbigt.


Zzz..

Rösta fram vilken som ska bli Kaffekokarkokbokströjan!!

För cirka en månad sedan fick jag ett mail från Andreas på C/O Berge som skrev att de ville göra en kaffekokartröja med mig som designer. Jag tyckte det lät skitkul och nappade så klart direkt och började skissa (sen slutade jag samma dag att skissa och fick sitta och göra nästan allt sista dagen). Här kommer de olika trycken jag gjort. Alla är ritade helt i Paint (förutom texten som är inlagd i Illustrator). Jag tyckte Paintritningar passade mitt kaffekokarkokbokskoncept bra.

En ska väljas!

OBS! Själva tröjorna trycken är på kommer inte att se ut som här på bilderna. Trycken är inlagda på dessa enbart för att få en känsla om hur de kommer att se ut.

Här är de olika modellerna:



HJÄRTA





GUMP

Kanske borde sladden gå ner i brallan istället!?
:)



BRÖST eller NAVEL




Närbild på kaffekokare.




Närbild på kontakten. Jag är nöjd att de som köper tröjan kommer att gå runt med min signatur på hjärtat/tutten/naveln eller gumpen..




Närbild på recept.



Vore supertacksam ifall ni röstar genom att kommentera så att den snyggaste kommer ut i butik sen. Har ni tips på välgörenhetsorganisationer dit 5% av butikspriset på tröjan kommer att gå så hojta till med. Jag har en liiiten favorit men inte riktigt bestämt mig!

Så.. Vilken tycker du är finast?


Tack för din röst!


Kika in på www.careofberge.com.


Kaffekokarkokbokströjan.

Nu är Kaffekokarkokbokströjorna klara! Eller hur trycken ska se ut ungefär i alla fall. Jag har ritat alla trycken helt i Paint och kan faktiskt säga att jag blev riktigt nöjd! De blev iaf lite finare än Painttrycket i förra kaffekokarkokbokströjeinlägget.

Vill visa hela världen hur fina de blev men det kanske är hemligt!? Nä, får nog hålla på det lite till. De kommer ju ut först till höst..

Bakom kulisserna på Kaffekokarkokfilmen.


Scenen.


Kaffekokarkokfilmen.

- Åh hoppas vi får klart allt ikväll!
Dan tittar konstigt på mig, som om jag skämtar.
- Det får vi inte.

Det var inte så himla lätt att göra en liten film. Trodde det skulle ta ett par timmar (det är ju så lång tid maträtten kommer att ta).


Tokfel hade jag.



Coffeecoockingcookalong!

Fniss.

Chokladfondue med kaffekokarlykta!



Tid
Ca 2,5 timme

Ingredienser
Vit blockchoklad
Kiwi
Galiamelon
Banan
Mango
Physalis
(Burkfruk)
Andra tips är jordgubb, hallon, äpple, päron.. Ja vilken frukt som helst!
Grillspett (går att köpa perfekta i trä på Hemköp)

Gör så här
Skär små fyrkanter av frukten och lägg dom i frysen i några timmar. Sätt på kaffekokaren efter ett tag och lägg chokladen i kannan. Låt stå i ca en halvtimme. Rör om då och då. Ta ut frukt ur frysen och doppa fruktbitarna direkt i kannan med hjälp av grillspett. Ett toppentips här är att koppla in kaffekokaren framför tvn, sätta på favoritprogrammet, tända lite ljus och mysa till det litegrann!
Toooooohokgott, kul och jättemysigt!


Smält chokladen och spetsa frukten.


(Det funkar med burkfrukt med)


Fiffigt tips! Sätt ett ljus i bryggaren! Tadaa! En kaffekokarlykta!


Blogga.


Mysa.

Bränd efterrätt.

Gjorde trerätters igår och jag tjatade och tjatade under för- och huvudrätt om hur jäkla bra efterrätten kommer att bli! Den är sjukt bra! En riktig kaffekokarefterrätt. Men när det äntligen blev dags för tillagning av efterrätt bränner jag fast den i kannan. Trodde inte det gick!?


Jag vet ändå att det kommer bli nytt favoritrecept. Om jag inte glömmer den på plattan bara..




Försök 2 ikväll.

Efter(rättstips)lysning!

Hej!

Jag behöver lite efterrättstips som jag kan göra i kaffekokaren. Något som inte har med smält choklad att göra. Eller jag blir i och för sig glad för alla recept jag får..

Tackelitack på förelihand!


Kattens Plättar.



Tid
Drygt en halvtimme/plätt + förberedelser

Ingredienser
Ca 8 plättar

1 ägg
2 dl mjöl
3 dl mjölk
1 msk socker (jag gillar dem lite söta)
½ tsk vaniljsocker
1 krm salt
1 msk smör

Gör så här
Sätt på kaffekokaren. Vispa samman ägg och mjölk och sikta i mjölet lite taget. Låt smöret smältas i kannan på plattan under tiden och tillsätt det när det är färdigsmält. Häll sedan lite av smeten på den varma plattan och stek i ca 20 minuter först på ena sidan och sen ca tio minuter på andra sidan. Kom ihåg att första plättan alltid blir hopplös!! Servera sedan plättarna med exempelvis sylt och vispad grädde, lönnsirap, chokladsås eller vad ni nu tycker är godast!
Jättegott!




Melittaburgare.



Tid
Oklart. Runt 2½ timme?

Ingredienser
Ca 100 g nötfärs beroende på hur stor hamburgare du vill ha. Ett tips är att göra en liten hamburgare så att stektiden inte behöver bli en evighet.
1 liten gul lök
1 Hamburgerbröd  (Frisco hamburgerbröd från korvbrödsbagaren är jättegott)
Salladsblad
Ketchup
Ost
Tomat
Majonnäs
Chilipulver
Peppar
Chilisalt
Smör

Gör så här
Riv löken och blanda den till en jämn smet i bunken tillsammans med nötfärsen. Krydda lite. Sätt på kaffekokaren och lägg en klick smör på plattan. Forma smeten till en fin burgare och lägg den på plattan. Jag var jättesugen och gjorde en ganska stor burgare men jag rekommenderar er att göra en lite mindre. Stektiden är därför oklar. För att få en stekyta på min bautaburgare fick den ligga drygt en timme på var sida. Vill man kan man snabbt steka till brödet därefter men jag tycker inte det behövs. Sen är det bara att lägga burgaren i brödet och tillsätta vad man nu tycker är smarrigt på en hamburgare! Det viktigaste tycker jag är det ovanstående - särskilt ost, ost och ost. Får att få lite sting i burgaren använde jag mig av flera ingredienser med chili! Mums!
Jättegott!


Steka burgare.



Videoblogga.

Kaffekokarkokt Pasta med hett spenatgojs.



Tid
Ca 2 timmar

Ingredienser
Några skivor kallrökt lax
150 g räkor
150 g hel spenat
250 g färsk pasta med spenat- och ricottafyllning (klar på 4 minuter vanligtvis)
Nästan en hel kanna vatten
Olja
Lime
Chili/lime krydda (vanlig chili funkar med bra)
Salt
Peppar

Sås
Crème fraiche
Sweet Chilisås

Gör så här
Sätt på kaffekokaren. Häll olja i kannan, så pass mycket att det gott och väl täcker botten. Låt stå i cirka en kvart. Är räkor och spenat djupfryst så tina detta under tiden och häll sedan i det i den varma oljan. Låt det puttra i 50 minuter. Lägg detta på en tallrik. Stäng av kaffekokaren. Diska kannan och häll sedan vatten i bryggaren. Lägg pastan i kannan och salt i tratten. Sätt på kaffekokaren. När vattnet helt fyllts på låt det koka i 10 minuter. Såsen kan nu förberedas. Blanda crème fraiche med lite sweet chilisås, jättegott och jätteenkelt! Häll av vattnet när pastan är klar. Rör ner spenat- och räkblandningen med pastan i kannan och värm snabbt upp den i tio minuter om det behövs. Krydda. Servera med en klick sås, lime och små laxbitar.
Jättegott!


Tillaga laxgojset.


En bild bakom kulisserna! Dan fotar fina bilder till boken.


Blogga.

Badkarsfrukost.



Ett litet tips!
1. Gör frukost.
2. Tappa upp ett bad.
3. Ta en ganska så rejäl planka av något slag och placera på badkaret (klä in den i sopsäck om det kanske är en träplanka eller nåt).
4. Servera frukost på planka.
5. Ät.



6. Efter frukosten kan man spela kort på plankan.



Köp en kaffekokartisha!

Jag fick först ett roligt sms som senare blev ett par ännu roligare mail som kommer att resultera i en sjukt rolig grej. Det var ett ballt företag som gör kläder som vill jag ska designa ett tryck med en kaffekokare som sen kommer att säljas i olika butiker (och på nätet). 5% av priset går till någon välgörenhetsorganisation jag inte valt ut än. Tips?

Jag blev skitnöjd över detta och satte igång och spåna idéer direkt. Jag visste direkt i huvudet hur jag ville att det skulle se ut. Nu var det ju bara att rita ner det..

Jag kan inte rita?



Ni får kika på paintvarianten tills vidare..



Fint va?

Världens godaste korvstroganoff med ris.

För ett år sedan levde jag på mackor. Delvis för att jag bodde i korridor med gemensamt kök, delvis för att jag gillar mackor men mest för att jag aldrig gillat att laga mat och aldrig uppskattat mat särskilt. Eller kanske tvärtom med det där sista.. Jag tycker allt är gott och då åt jag hellre ett par mackor, som är enkla, billiga och snabba att "tillaga" än att ställa mig och laga ordentlig middag. Sen ändrades detta när jag började laga mat i min kaffekokare. Helt plötsligt blev det ju hemskt roligt! Och fast jag gnällt ofta om den där /&/¤#¤ kaffekokaren gillar jag det. För det mesta i alla fall. Folk som känner mig höjer ett och annat ögonbryn över mina talanger i köket nu för tiden. Ja, fast jag nästan fick programledaren i Nyhetsmorgon att spy i direktsändning kallar jag det talanger för att för ett år sedan visste jag inte ens koktiden på ett hårdkokt ägg. Nu vet jag att det är typ en timme.

Jag ville komma fram till följande.. Trots noll matlagningsintresse förr har jag alltid kunnat tre rätter som jag (enligt mig själv) är en jävel på. Det är ugnsgratinerad spaghetti med köttfärssås, flygande jakob och korv stroganoff. Nedan delar jag med mig av det enda av mina paradrecept som går att göra i en kaffekokare (de andra kräver en ugn ju). Enjoy!



Fin bild va? Ett litet smakprov hur bilderna i boken min kommer att se ut.
Foto: Dan Sörensen

Tid
Ca 3½ timmar

Ingredienser

Ris
2 dl ris som ska ta 10 minuter att koka (på ett "vanligt" sätt)
5 dl vatten
Salt

Korv Stroganoff
150 g falukorv (andra korvsorter går med bra)
1 gul lök
2 dl grädde
1 msk tomatpuré
Massa ketchup och lite chiliketchup
1 msk senap (gärna skånsk senap)
Lite sweet chilisås
Chilipulver
Smör
Massa peppar
Salt

Sallad
Ruccola
Avocado
Tomat
Olivolja
Balsamvinäger
Salt
Peppar

Hmm.. Rätt dålig koll på hur mycket av varje jag hade i. Höftade rätt mycket. Ska göra om det någon gång och mäta bättre. Hemligheten är i alla fall en god senap och sweet chili.

Gör så här
Lägg riset i kannan, vatten i bryggaren och salt i tratten. Sätt på kaffekokaren. Låt stå i 1½ timme. Rör gärna om lite då och då så att det inte fastnar i botten för då är det ett helsike att få bort. Grovhacka löken och skär korven i rektanglar. Häll av riset och diska kannan. Lägg lite aluminiumfolie över riset om ni vill äta det hyffsat varmt. Häll smör i kannan, låt det smälta och släng i löken och korven sen. Detta ska fräsa i en halvtimme, tillsätt sedan grädde, tomatpuré, ketchuparna, senap, sweet chilisås och chilipulver och låt puttra i ytterligare 40 minuter. Salta och peppra sedan. Häll över korvstroganoffen på riset och servera med en god sallad.
Bautagott!


Koka ris.


Koksteka korvstroganoff.


Blogga. Är förkyld, därav mössa och näsblod.


Locktångsbröd.

sillprovningen på Sjömagasinet hade jag flera intressanta diskussioner med Jennie, Tina och Prinsessan. Ett av resultaten kring de fiffiga idéerna som uppstod presenteras här!



Tid
45 min/bröd + förberedelser

Ingredienser

2,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
1 dl vatten
Smör

Gör så här
Sätt igång locktång. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Häll på vattnet och knåda ihopa till en kladdfri deg. Ta en bit deg och rulla ut den så att den blir en lång sträng, förslagsvis ganska tunn (jag gjorde en som blev lite för tjock och då tog det sjukt lång tid). Linda den runt locktång. Detta kan vara ganska klurigt om man bara har två händer så man kanske kan fråga en vän, partner eller familjemedlem om det blir för meckigt. Häng upp locktången på lämpligt ställe och vänta i trekvart, eller tills brödet blivit knaprigt och fint. Dra av brödet från locktång. Lägg gärna en klick smör i brödet och servera med en kopp te.
Jättegott!


Linda bröd kring locktång.


Häng upp locktång på lämpligt ställe.



Blogga.


Vilka fina minnen som väcks till liv! För 1½ år sedan nere på "stranden" på Roskildefestivalen satt jag och Ida-Död mfl och bakade liknande bröd, s.k. pinnbröd. Det var kring lägerelden jag hittade en okänd man som delade min fascination för detta bröd och idag är vi de finaste vännerna.


Pinnbrödskungen Jonathan och jag.


Steka hamburgare.



Yum!?


Förresten, gå med i facebookgruppen!

Gästbloggar!



Håll utkik på denna sidan vetja (klicka på bilden).

Marshmallowschokladmarängdaimgräddglass med nötter.

Här kommer ytterligare ett chokladrecept! Det är för att det är det godaste jag vet. Nomnomnom.



Tid

Ca 4 timmar

Ingredienser

200 g mörk choklad
1 äggula
1 msk florsocker
2 1/2 dl vispgrädde
Ett paket dubbel Daim
Marshmallows
Maränger
Hasselnötter

Gör så här
Sätt på kaffekokaren och lägg chokladen i kannan. Låt den smälta, det tar ungefär en halvtimme. Under tiden kan resten förberedas. Rör först ihopa ägget och florsockret. Vispa sedan upp grädden men inte allt för fluffigt. Klipp till Marshmallowsbitarna i lämplig storlek och grovhacka nötterna. Marängerna försökte jag med klippa till men eftersom det inte gick krossade jag dom till små bollar mellan fingrarna istället. Det blev ganska bra. När chokladen har smällt så häll först i äggsockret, sedan grädde och sist resten av ingredienserna. Häll upp i små formar och in med dessa i frysen. Låt stelna. Ta ut. Ät. Njut.
Jättegott!!


Förberedelser.


Frys. Bakom min glass kan Dans fruktglass skymtas. Den var god den med. Men inte lika god som Marshmallowschokladmarängdaimgräddglass med nötter.


Blogga.

Visst gillar du Kaffekokarkokboken?

Om

Min profilbild

Katja Wulff


Kaffekokarkokboken - Ute nu!
ballonkatten.se dansorensen.se ktstrf.se

bloglovin
RSS 2.0