Kaffekokarkokt Pasta med hett spenatgojs.

Tid
Ca 2 timmar
Ingredienser
Några skivor kallrökt lax
150 g räkor
150 g hel spenat
250 g färsk pasta med spenat- och ricottafyllning (klar på 4 minuter vanligtvis)
Nästan en hel kanna vatten
Olja
Lime
Chili/lime krydda (vanlig chili funkar med bra)
Salt
Peppar
Sås
Crème fraiche
Sweet Chilisås
Gör så här
Sätt på kaffekokaren. Häll olja i kannan, så pass mycket att det gott och väl täcker botten. Låt stå i cirka en kvart. Är räkor och spenat djupfryst så tina detta under tiden och häll sedan i det i den varma oljan. Låt det puttra i 50 minuter. Lägg detta på en tallrik. Stäng av kaffekokaren. Diska kannan och häll sedan vatten i bryggaren. Lägg pastan i kannan och salt i tratten. Sätt på kaffekokaren. När vattnet helt fyllts på låt det koka i 10 minuter. Såsen kan nu förberedas. Blanda crème fraiche med lite sweet chilisås, jättegott och jätteenkelt! Häll av vattnet när pastan är klar. Rör ner spenat- och räkblandningen med pastan i kannan och värm snabbt upp den i tio minuter om det behövs. Krydda. Servera med en klick sås, lime och små laxbitar.
Jättegott!

Tillaga laxgojset.

En bild bakom kulisserna! Dan fotar fina bilder till boken.

Blogga.
Kommentarer
Postat av: Monise
Måste nog köpa mig en kaffebryggare. Genialt helt enkelt. Fortsätt bara.....
Postat av: katja
do it!
du kan förresten kolla varför jag började här (såg ditt inlägg men kan inte kommentera på din blogg):
http://kaffekokarkokboken.blogg.se/category/varfor.html
nu har jag skaffat en riktig lya men tycker fortfarande inte det är roligt att laga mat "på riktigt".
så absolut, jag fortsätter!! ;)
Trackback