Kolla Petter!

Kolla framförallt BAKOM Petter!


Petter + Kaffekokarkokboken + signering = sant!

Foto: Telegram.


Kaffekokarkokboken på Bokmässan

Du kommer väl förbi och säger hej? Monter B03:28.Bokreleasemingel - KaffekokarkokbokenI lördags var det bokreleasefest. Tusen tack till alla som kom och firade Kaffekokarkokboken med oss. Kändes hur mäktigt som helst att signera böcker och att det var KÖ! Minglet ägde rum på Magnus & Magnus uteservering och jösses vad mysigt där var. Hur passande var det inte att det dessutom var en utställning med en massa fina katt-tavlor på hela gården? Vi önskar att det var  bokreleasemingel nu i helgen igen så vi hade kunnat få minglat klart med alla härliga människor som vi inte hann få tillräckligt med tid tillsammans med. Men det går ju inte, för nu i helgen är det ju bokmässan! Där kommer det vara kaffekokarkokbokskok hela lördagen och söndagen. Ska du dit? Kom och smaka på kaffekokarlagat då!Grishuvudet vi fick i present matchade grishjärtat, som stod på dagens meny, grymt bra!


Odaj och Jenny tog med Valentina på sitt livs viktigaste mingel.


Kalasgott/mästerkocks-Jennie var där med Louise.


Familjen Sörensen mötte familjen Wulff för första gången. Tur vi hade för mycket att göra så vi slapp att se hur det gick.


Fin blomsterkruka va?


Långväga gäster! Roligt att knasbollarna i bakgrunde hade med sig ett grishuvud från Skåne.


Leo <3 Kaffekokarkokboken.


Jag och Sonja som Sonja i Hej SOnja!


Ledsen över att du inte kunde vara på plats och köpa en bok? Köp en här!

Är du sugen på att läsa mer om bokreleaseminglet och kolla på fler bilder därifrån kan du kika in på Kaffekokarkokbokens Facebooksida och Hellys och Hej SOnjas bloggar.

Och du har inte missat Resumé va?


Foto: Svärfar Bo.

En helt vanlig bokrecension av Kaffekokarkokboken.

"Ok. Så vi har tröttnat på cupcakes trots allt. Då kanske årets (eller snarare århundradets) roligaste kokbok kan vara något? Kaffekokarkokboken (säg det snabbt!) kan vara det mest briljanta jag någonsin varit med om. Författaren Katja Wulff måste vara ett geni. Det här är så roligt, så smart, så fantastiskt att man ramlar baklänges. Dessutom är bilderna to die for."

- Läs hela recensionen (ett måste).


Ja. Det är så det brukar låta när folk recenserar Kaffekokarkokboken.Köp årets (eller snarare århundradets) roligaste kokbok här.

Hur gammal är Anna?

Fick en kommentar idag som jag tyckte var rolig men som jag blev väldigt konfunderad över. Kommentaren handlade om min och Dans ålder och detta har resulterat i att vi (okej mest jag) har diskuterat detta fram och tillbaka ikväll. Okej, vi tar kommetaren först:

Wow, jag trodde verkligen du var max 22 eller något, likaså din sambo(eller jag trodde han var några år äldre). Komplimang eller ej, men jag var tvungen att kolla på ratsit.se om det verkligen stämde, och till min stora förvåning var ni ju faktiskt 30 och 28 år. Jag önskar att jag inte visste det, för bilden av dig blev en helt annan för mig. Men jag ska försöka att tänka bort det och njuta av din unika blogg ändå. Keep up the good work. Och förlåt om jag förolämpat dig på något vis.
- Anna

Jag vill och främst försäkra Anna om att jag inte blivit förolämpad det minsta! Jag har bara hängt upp mig.

SÅ! Hur kommer det sig att Anna tror att jag bara är 22 år? Varför trodde hon att Dan var äldre? Och varför blir hon besviken över att jag faktiskt är 30? Är det så otroligt att det blir en "wow-grej"? Varför förändras hennes bild av mig? Och kommer hon lyckas att tänka bort det? Tar Anna detta detta som ett tyket inlägg (det hoppas jag inte!)?Hur kan man ta det som en komplimang om hon ska "försöka tänka bort det och njuta av bloggen ändå"? Kan hon njuta av bloggen ändå eller är den förstörd? Tycks det som om jag far med osanning i bloggen? Är jag barnslig för min ålder? Borde man ha bättre saker för sig när man är 30? Borde man ha två barn istället för två katter?

Men framför allt. Hur gammal är Anna?Hur gammal Anna?
- 15
16 - 30
31 - 45
46 - 60
61 - 75
76 -
pollcode.com free polls

Kaffekokarmatlagn... Våffeltångsmatlagning på löpsedeln!

Efter 2½ års matlagning i kaffekokaren testade jag att laga maten i våffeltången en dag. Och tamejfan, det hamnade på löpet på finlands största svenskspråkiga tidning HBL.

Vi filmade förresten våffeltångsmatlagningen, det har du väl sett?


På löpet tillsammans med Pernilla, Ruutu, sexköp, Mari och Obama.

Så här såg det ut inne i tidningen.

Fina vi är va? Delar ur intervjun går att läsa här.

Nästa helg är det bokmässan här i Göteborg. Kommer vara där och laga käk både på lördagen och på söndagen. Kom förbi, säg hej och provsmaka!

Har du inget att göra nu på lördag så har vi bokreleasefest. Du kan läsa mer om, och anmäla dig till, evenemanget på Facebook eller maila till [email protected].

Hoppas vi ses!P.s. Köp Kaffekokarkokboken.

Pressrelease - Kaffekokarkokboken

I dagarna kommer Kaffekokarkokboken (Telegram Förlag) ut och den har redan blivit hyllad på många håll. I boken visar Katja Wulff, på ett humoristiskt sätt, allt om hur mat kan tillagas i kaffekokaren och delar med sig av massvis av spännande, och en hel del bisarra, kaffekokarlagade recept.

Att spislaga mat har aldrig lockat Katja Wulff. Kaffekokarmatlagning är däremot hennes största intresse. Detta upptäckte hon en vacker dag när hon bodde i studentkorridor och inte orkade sig ut i det gemensamma köket. Katja kom på den genialiska idén att laga nudlarna i kaffekokaren. Experimentet eskalerade och recepten hamnade på bloggen kaffekokarkokboken.se. Bloggen uppmärksammades snabbt och röstades dessutom fram till Årets Matblogg.

Kaffekokarkokboken är inte en rosa fluff-fluffkokbok med en piffig, fräknig tös som serverar rätterna leende i solnedgången under syrenträd, så som kokböcker och matbloggstjejer ofta är. I Kaffekokarkokboken finns förvisso recept på kalaskakor, prinsesstårta och en leende Katja men även grisfotsrecept, kaffekokarlagad kattmat och en naken Katja.

Kaffekokarkokboken är en charmig, snygg och humoristisk kokbok fylld med inspirationsrika, personliga, smarriga och en hel del bisarra recept. Alla tillagade i en gammal kaffekokare.


Personerna bakom boken

Katja Wulff är uppvuxen i Skåne men är numera bosatt i Göteborg eftersom hon träffade sin sambo fotografen/designern Dan Sörensen där. Tillsammans har de gjort Kaffekokarkokboken – inte bara alla recept utan dessutom layout, fotografering och styling. Två andra återkommande figurer i Kaffekokarkokboken är katterna Iggy Katt och Gucci Katt.

Angående intervjuförfrågningar, rec ex etc vänligen kontakta Telegram Bokförlag:
Annika Seward Jensen,
[email protected],
08-640 34 00Sagt om Kaffekokarkokboken
Med humor, originalitet och sund rolig galenskap bygger Kaffekokarkokboken upp ett intresse hos läsaren. Man måste helt enkelt följa med i kaffekokarlivet och fika efter allt som händer runtomkring. Kaffekokarkokboken är vänligt familjär med spännande insyn i privatpersonens vardag. Vi ser fram emot att få ta del av fler fantastiska experiment i den lilla glaskannan.
Motivering till vinsten i Matbloggspriset 2010.

Det här är den roligaste, mest nyskapande och knäppaste matbloggen jag någonsin sett. Fantastisk helt enkelt. Historierna och texterna är finurliga och lockar mer än ofta till skratt. Recepten varierar från superenkla till ganska knepiga men alltid med en unik och personlig touch. Fotografierna är fina, råa och roligt äckliga på samma gång. Kaffekokarkokboken är mat, humor och foto på högsta nivå och ett självklart val för mig när det gäller vinnare till Matbloggspriset 2010.
Röstmotivering i Matbloggspriset 2010.

Detta är en matblogg som sticker ut och är riktigt underhållande. Man kanske inte lagar så många av recepten men hur ofta gör man det med andra bloggar och matprogram? Detta är underhållning på ett nytt sätt. Katja har uppenbarligen inte speciellt mycket erfarenhet av matlagning men genom kreativitet har även hon lärt sig en hel del och gör mer och mer avancerade recept. Kan hon så kan alla.
Röstmotivering i Matbloggspriset 2010.

Hoppas du aldrig kommer att skaffa barn. Tänk att de stackarna ska få vänta
flera timmar på att maten ska bli färdig när de är hungriga. Usch, du kommer att
bli en värdelös mamma!!!

Anonym

HAHAha.... Ja det blir nog roligt att ge ut den boken när stämningsansökningarna börjar hagla in från tillverkare av kaffebryggare och försäkringsbolag. Eller planen kanske rent av är att fira varje dödsfall som de ökade antalet bränder lär innebära. Kaffebryggare är byggda för att brygga kaffe. All annan typ av användande innebär ett onödigt risktagande.
sunesune

LADDA NER PRESSRELEASE


KÖP KAFFEKOKARKOKBOKENTävling - 10 Kaffekokarkokböcker på spel!

Du har nu chansen att vinna ett av tio exemplar av Kaffekokarkokboken. Det enda du behöver göra är att gilla Telegram Förlag på Facebook och sedan följa deras enkla önskemål. Lycka till!


När du sedan vunnit ditt alldeles egna exemplar ska du behandla det på detta vis.


Lycka till!

Härliga kontraster på Akademibokhandeln


Snabblagad GI?


Damerna på Akademibokhandeln höll vad de lovade!

Sagt om Kaffekokarkokboken

"Tjackade boken på väg hem, de andra på bussen trodde jag var ding på riktigt när jag satt och skrattade. Boken är grym!"

- Michael


Köp boken som gör dig ding på bussen HÄR.Gucci Katt ♥ True Talent

Titta så lyrisk kattrackarn blev när det började.


"TOMMY KÖRBEEEERG PÅ TV NU!"

Våffeltångad söndagsångestlövbiff med kaffekokarkokt pastaröra

Ibland tar det alldels för lång tid att laga maten i kaffekokaren. När man är lite bakis en söndagseftermiddag blir man lätt vrålhungrig på några sekunder och då är det ett sådant tillfälle. Man pallar liksom inte att hålla på att kaffekokarsteka en lövbiff i en timme. Dessutom blir ju en lövbiff så förbaskat trött, grå och deprimerande. För att dämpa söndagsångesten och för att relativt snabbt stilla den vrålhungriga magen skojade vi idag till det med en våffeltångad lövbiff. Haha! Ångesten halverades bara jag började tänka på en grå, våffelvågig lövbiff. Kan ju inte bli annat än ett enda stort kalas detta.

Kanske ska skriva ut en varning här att du ska vara försiktigt om du ska prova detta hemma själv. Jag har nämligen ingen vidare koll på hur våffeltångar fungerar med vätska och sådär. Men som i all matlagning gäller det att vara lite försiktig.Tid
Skitfort, dryga halvtimmen bara!

Ingredienser
Lövbiff
Färskpasta
Creme Fraiche med någon smak. Tror jag hade honung, getost och någonting. Orkar inte gå upp och kolla.
1 paprika
1 rödlök
Gurka
Smör
Olja
Salt
Peppar

Gör så här
Olja in lövbiffarna och hacka löken samt paprikan. Lägg pasta och en skvätt olja i kannan, vatten i bryggaren och salt i tratten. Sätt på kaffekokaren och våffeltången. Låt pastan koka i drygt tio minuter och rör sedan ner smör, creme fraiche, paprika och löken. Krydda. Värm upp detta en stund.

Under tiden pastan göttar till sig ska lövbiffen tillagas. Placera lövbiffen i våffeltången och tryck till. Tryck till över hela biffen så att den får en jämn och fin färg. Krydda den med salt och peppar.

Stäng av kaffekokaren och dra ut sladden till våffeltången.

Servera pastaröran med den döroliga lövbiffen och några skivor gurka.


Ös ner vatten i bryggaren.


Våffla lövbiffen och koka pastan. "Luktar lövely!" - Iggy Katt.

Jag har tipsat om det innan (strax efter jag själv blev tipsad) men vill göra det igen. Det är tufft ibland som matbloggare att få maten snygg och intressant på bild, även om man är skitgrym och dessutom har en tokbra fotograf. Vet du hur du ska göra då för att bilden ska bli bättre? Jo! Du ska hålla tallriken framför dig. Klick! Vips så har du en betydligt bättre bild. Besök vilken matblogg som helst och du hittar snabbt exempel på detta. Här har du ett exempel. Här har du ett annat. Och här har du ett tredje. Jag håller helt med och därför dyker även jag upp med en tallrik i famnen ibland.


Till pappa: Jag håller (typ) bara Dans cigg medan han fotar mig. Smakade för jäkla illa dessutom.

Kolla min armhåla. Det ser ut som om där är en liten snippa. Sött. 

Okej, fokus igen på ämnet.
För att få dig att förstå hur fort det går att tillaga en lövbiff i en våffeltång kommer här en film på spektaklet.


Nästan så att filmen måste spelas i slow motion. SÅ fort går det. 2 min sen klart!


Foto & film: Dan Sörensen.

Katterna har signerat sin första bok


MIN bok alltså.

Äääääääääääntligen! Jobbigt bara att Danis inte har kommit hem än så jag har knappt rört den (vi måste ju gå genom den tillsammans). Jo, lite har jag pillat på den kanske. Liksom snabbt bläddrat genom den bara... Men typ inte mer än så. Var ju tvungen att se så att den inte är tryckt på dassapapper eller att någon bild är uppochner (detta är bara några av sakerna jag drömt mardrömmar om).


Köp Kaffekokarkokboken här.Nu är den (tydligen) här!!!!

Min kompis Karin taggade mig i detta fotot idag på Facebook:OMFG, den är här! Jag som själv inte ens har fått den!! (det var något leveransstrul från lagret eller vad det var..) Håll i dig nu för första bokrecensionen av Kaffekokarkokboken lyder:

Jag har köpt tre... lär köpa fler. Roligaste jävla boken jag läst på länge! Uuuuuuuunderbar!


(uppdatering) Och så har vi andra utlåtandet:

Ju mer jag läser i den, ju mer älskar jag den. Ska laga kattsvans i bacon ikväll.


Inte illa va? Har den inte kommit hem till oss ikväll åker vi fantamej till Perstorp och köper en av Karins tre böcker.


Beställ den roligaste jävla boken på länge HÄR!


Visst gillar du Kaffekokarkokboken?

Om

Min profilbild

Katja Wulff


Kaffekokarkokboken - Ute nu!
ballonkatten.se dansorensen.se ktstrf.se

bloglovin
RSS 2.0