Allt blir bättre med bacon?

Allt blir så mycket bättre med bacon brukar man väl säga? Det där tänkte vi ta reda på ifall det verkligen stämde. Hörde med mina kamrater på Facebook igår ifall de hade några tips vad som blir bättre med bacon, och ja minsann! En massa bra tips. Många tips som verkade galet goda dessutom. Några testades igår och flera var mer huvudrättsinspirerade och får förtäras en annan dag. Idag står nämligen baconinlindade tapas på menyn! Har du några fler förslag på tapas som måste provas är det bara att kommentera.


Tid
En timme (för en omgång)

Ingredienser
Massa bacon

Nedan följer alla de olika gottigheterna vi lindade in i bacon
Halloumi
Lök
Dadel
Marshmallow
Syltlök
Soltorkad tomat
Päron
Parmesan (som förslagsvis är chilimarinerad)
Äpple
Champinjon
Banan
Prinskorv
Bacon
Brie
Chili som är fylld med tonfisk
Haricots verts


Gör så här
Sätt på kaffekokaren. Linda in det som ska lindas in i en halv baconskiva. Lägg detta på kaffekokarplattan och knaperstek i trekvart ungefär. Vänd tapasen med jämna mellanrum så att den blir gyllenbrun och fin på alla håll. Stäng av kaffekokaren.

Servera med vin eller en kall cerveza.


Linda bara med ett varv bacon runt ingredienserna då du gör det på kaffekokaren.


Stek de olika tapasen med ingredienser som inte tar allt för mycket smak av varandra.


Denna tapas är det för mycket innehåll i. Det räcker med ca 4 stycken i.
Vänd med jämna mellanrum.


Baconinlindad buffé!Blir allt verkligen mycket godare med bacon då?
Jag och Dan delade på kalaset och betygsatte de olika baconinlindningarna. Nedan följer resultatet. OBS! Dans kommentarer är uppdaterade i efterhand.

Baconinlindad halloumi
Katjakommentar: Först ut var baconinlindad halloumi och den norpade åt sig nästan toppbetyg direkt! Det kan ha att göra med att vi var riktigt hungriga på bacon. I vilket fall som helst gjorde den här, enligt mig - ganska tråkiga, gummiosten sig betydligt mycket bättre inlindad i bacon.
Dankommentar: Gummiost-fläsk-orgie. Min absoluta favorit, passar tokbra ihop.
Katjabetyg: 4
Danbetyg:
5

Baconinlindad lök
Katjakommentar: Gott men lite för glidmedelsaktig konsistens. Gillar kombon bacon-lök i det mesta men kanske inte att löken ska vara just inlindad i bacon.
Dankommentar: Som en torr sås ungefär, en torr god sås. (vi brukar alltid ha lök och bacon i våra såser, Katja anm.)
Katjabetyg: 3
Danbetyg:
3

Baconinlindad dadel
Katjakommentar: Dadel borde aldrig förtäras om den inte är inlindad i bacon. Hur kan något som är så vidrigt smaka så fantastiskt gott tillsammans med bacon? Dadlar blir med andra ord definitivt bättre med bacon. Vår dadeltapas nådde inte riktigt toppbetyg för att dadeln var lite för stor. Kom på en grej som måste provas! Om kärnan tas ut ur dadeln, fylls med någon god ost och lindas in i bacon. Vad tror du om det va??!
Dankommentar: Med tanke på mina issues med frukt- & bärkonsistenser är det rätt oväntat att jag gillar denna så mycket. Men det är en bra kombination av sött och salt.
Katjabetyg: 4
Danbetyg:
4

Baconinlindad marshmallow
Katjakommentar: Marshmallows blir inte bättre med bacon. Kladdar dessutom ner plattan skitmycket. Dock fick den inte det sämsta enskilda betyget.
Dankommentar: Fy fan vad äckligt. Dålig idé Katja!
Katjabetyg: 1
Danbetyg:
1

Baconinlindad syltlök
Katjakommentar: Jag älskar syltlök i mat och det funkade galant även i bacon. Är syltlök kanske lite som bacon? "Allt" blir väl bättre även med syltlök?
Dankommentar: Nej.
Katjakommentar om Dankommentar: Jo.
Katjabetyg: 4
Danbetyg:
2

Baconinlindad soltorkad tomat
Katjakommentar: En mindre soltorkade tomatbit hade möjligen kunnat höja betyget. Soltorkade tomater har ju en jäkla förmåga att ta över för mycket i smaken. Bättre med bacon? Ja.
Dankommentar: Funkar helt ok.
Katjabetyg: 3
Danbetyg:
3

Baconinlindat päron
Katjakommentar: Mjääh. Päronet fick en sliskig konsistens och tappade helt smaken. Päron som är så gott blir alltså inte bättre med bacon. Dan som inte klarar av varken konstiga konsistenser eller frukt i mat började hulka. Stackare, detta som bara var början på frukttapasen.
Dankommentar: Smakar ju inget, bara äcklig varm päronkonsistens.
Katja: 2
Dan:
1

Baconinlindad chilimarinerad parmesan
Katjakommentar: Toppbetyg! Förbaskat gott trots det att parmesanen smält lite för mycket. Nu är ju chilimarinerad parmesan något av det godaste jag vet så trots toppbetyget tycker jag nog egentligen inte att det blir bättre med bacon.
Dankommentar: Ost hallå! (Danis gillar ost, Katja anm.)
Katja: 5
Dan:
5

Baconinlindat äpple
Katjakommentar: Äpple blir inte alltid bättre med bacon men ibland så! Dan höll inte med. Gav ifrån sig kräkljud även av denna.
Dankommentar: Katja tvingade mig att äta, jag spottade ut skiten.
Katja: 4
Dan:
1

Baconinlindad champinjon
Katjakommentar: Dagens stora överraskning! Förutom frukt i mat hatar Dan champinjoner. Tydligen så hatar han inte alla champinjonsbitar i mat utan bara stora champinjonsbitar i mat. Han noterade imponerat att jag faktiskt hade lindat in en ganska liten champinjonsbit och åt därför upp - utan att klökas! Bravo! Oj, nu glömde jag kommentera själva tapasen. Aja.
Dankommentar: Nu känner jag mig som en tre-åring,. Men det är inte bara varm frukt jag hatar utan mer eller mindre all typ av svamp. Det är det där med konsistensen. Men en tunn skiva funkar faktiskt. Inga klökningar
Katjabetyg: 3
Danbetyg:
2

Baconinlindad banan
Katjakommentar: Kombinationen bacon och banan kan ibland utföra stordåd. Jag snackar förstås om en av världens godaste rätter Flygande Jakob. Och även på pizza. Listan kan antagligen göras lång men banan inlindat i bacon... Mnjäääah. Dans reaktion ska vi inte ens prata om. Banan är den värsta frukten, med den värsta konsistensen han kan tänka sig. Igår gick han exempelvis och plockade småklumpar Guccikräk med händerna men banan kan han inte röra. Där har du ett hum om hur äcklad han är av banan.
Dankommentar: Varm banan är bland det äckligaste jag vet, katastrof!
Katjabetyg: 2
Danbananbetyg:
0

Baconinlindad Brie
Katjakommentar: Kommer inte ihåg att denna fick så högt betyg. Bara att det blev väldigt kladdigt på plattan.
Dankommentar: Ost <3 Bacon.
Katjabetyg: 3
Danbetyg:
4

Baconinlindad chili som är fylld med tonfisk
Katjakommentar: Uuuh. Alldeles för mycket smaker. Chili kanske blir bättre med bacon. Tonfisk kanske blir bättre med bacon. Men tonfisk i chili blir inte bättre med bacon.
Dankommentar: Uuuh, det här var inget gott. Chilitonfisken var rätt syrlig och skar sig med baconsmaken.
Katjabetyg: 2
Danbetyg:
1

Baconinlindad haricots verts
Katjakommentar: De där gröna stavarna är smarriga att gå och knapra på minsann! Extra festliga blir de när de är inlindade i bacon. Kommer inte ihåg varför Sur-Dan satte så lågt betyg på detta.
Dankommentar: Gäääsp, tråkig. Men absolut inte äckligt.
Katjakommentar om Dankommentar: Trött-Dan.
Katjabetyg: 4
Danbetyg:
2

Baconinlindad bacon

Katjakommentar: Blir bacon bättre med bacon? Efterson den inlindade baconen inte blir knisprig (ett MÅSTE för bacon) konstaterar jag att bacon inte blir bättre med bacon.
Dankkommentar: BACONBONANZA! (Dan gillar bacon, Katja anm.)
Katjabetyg: 2
Danbetyg:
4

Baconinlindad prinskorv
Katjakommentar: Äh. Prinskorv är så tråkigt bara. Hottas väl upp litegrann av bacon.
Dankommentar: Kanske funkar bättre med en mer köttigare korv än prinskorv.
Katjabetyg: 2 3 2 3
Danbetyg:
2


Iggy tyckte Guccis svans definitivt blev bättre med bacon.

Foto: Dan Sörensen.


Bakom kulisserna: Baconinlindningsfotografering

Vi har ätit sjukt mycket bacon idag. Har nämligen provat att linda in allt från marshmallows till bacon i just bacon. Eftersom vi inte kan slita oss från bilbanan är så himla trötta och mätta efter dagens långa baconexperiment kommer resultatet upp först imorgon. Fatta så mycket bacon det kommer bli.


Vårt vardagsrum/studio//kattrum/lekrum/sovrum. Någon som har en stor tvåa/trea i centrala Göteborg över?

Dan spontanshoppade förresten en bilbana igår. Och en darttavla. Ja, det där är den bästa platsen den kan vara på här i lyan (dvs det enda stället där den faktiskt får plats).

En såndär hipsterkis


Sådan husse sådan kis.

Foto: Dan Sörensen.

Frasiga vaniljvåfflor

Imorgon ska jag göra våfflor och ha presentationer på Stena Line. Eftersom jag aldrig gjort våfflor innan fick jag testlagade jag det nu. Hur svårt kan det vara liksom? Näpp, inte särskilt svårt och inte alls särskilt kladdigt heller. Hade först tänkt att jag skulle laga våfflorna i mitt lilla stekjärn för att ha en så kladdfri kaffekokare som möjligt under morgondagens kryssning. Men stekjärn är för nördar. Blir mycket bättre utan.Tid
Runt en timme (beroende på hur tjocka våfflor du gör)

Ingredienser (till en herrans massa kaffekokarlagade våfflor)
75 g smör
3 dl mjölk
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
3 dl vetemjöl
1 dl vispgrädde

Förslag på tillbehör

Hjortronsylt
Vispad grädde

Gör så här
Sätt på kaffekoraren och smält smöret i kannan. Vispa grädden så att den blev lite tjockare. Blanda resten av ingredienserna i en bunke och tillsätt sedan grädden och smöret. Blanda till en jämn smet.

Smält en klick smör direkt på plattan. Häll på en skvätt smet som precis täcker plattan. Blir det för tjockt blir det inte lika frasigt. Stek på varje sida tills våfflan fått en finfin färg. Första gången jag testade tog det en timme och andra gången trekvart. Tredje våfflan tog en halvtimme. Så oklart hur lång tid det kan ta. Imorgon hoppas jag att det går fort eftersom jag bara har en trekvart på mig att "uppträda". Aja, det återstår att se. Stäng i alla fall av kaffekokaren när du är klar.

Servera våfflorna med exempelvis hjortronsylt och vispgrädde.Foto: Dan Sörensen.

Ett träd med klös

Köpte ju ett fett katträd som vi var så sjukt nöjda med. Jag och Dan alltså. Katterna sket fullständigt i det och vägrade flytta sig från elementet. Men efter en snabb ommöblering här hemma fixade vi så att alla blev glada och nöjda. Katterna kan nu ligga och chilla i katträdet, som vi vill, samtidigt som de trycker vid sitt kära element som tydligen ska vara så jäkla svårt att slita sig ifrån.


Gucci stuff for Gucci Katt.

Foto: Dan Sörensen.

Katjas äggröra med blommig prinskorv

Tydligen ska det vara mjölk eller grädde i en riktig äggröra så vad heter då detta som jag gjort egentligen?Tid
En timme

Ingredienser
2 ägg
3 prinskorvar
Olivolja
Peppar
Salt
Tomat

Gör så här
Sätt på kaffekokaren, häll olja i kannan och hetta upp denna. Kläck ner äggen i kannan och kannstek i 20 minuter under omrörning. Ställ av kannan när den är klar.

Häll en skvätt olja direkt på plattan. Snitta korvarna i ändarna och lägg på dem på plattan. Stek även dessa i cirka 20 minuter. Stäng av kaffekokaren.

Servera äggöran och korvarna med exempelvis några tomatskivor. Salta och peppra ordentligt så att skiten smakar något.


Vispa äggröran emellanåt så att den inte bränns vid eller blir en plätt.


Festligt!

Foto: Dan Sörensen.

Hej igen!

Varit iväg en vecka på jobbgalej, men nu är jag äntligen hemma igen och kan börja laga gott käk!

P.s. Katterna struntar så gott som fullständigt i sitt nya katthus.

Öööh... Har jag något på nosen?Och så här såg det ut när kissarna tittade på filmen...


"Shiiiet vilken fetknopp."

Ballongkatten hittar du en annan film på när den andra knaskatten flippar med Barbapapa.


Semlepraliner och Kanelsnäckor

(Uppdatering: Semlepraliner, smaka på det ordet. Fiffiga Kafferepet som kom på definitionen som gör detta recept genialiskt. Vanliga semlor blir ju lätt sliskiga, men inte semlepraliner inte!)

Det sista jag och Baka Hemma-Maria bakade var semlor Semlepraliner och kanelsnäckor (borde förstås heta kanelsnäckspraliner eller något sånt men njääeh). Vi gjorde väldigt små eftersom vi inte riktigt hur det skulle gå att baka bullar på en kaffekokare. Det gick riktigt bra och de går förmodligen även att göra betydligt större. Vi gjorde i en helt perfekt storlek. Semlepraliner ska vara små. Det är ju praliner hallå.Tid
En timme (utan degförberedelser)

Ingredienser
En deg

Semlor Semlepraliner
Visprädde
Socker
Vaniljsocker
Mandelmassa
Florsocker

Kanelsnäckor
Kanel
Smör
Socker
Pärlsocker

Gör så här

Semlor Semlepraliner

Fixa degen som Maria gjorde. Dela upp den i små degbitar och rulla till några bullar. Stek dem i 40 minuter (beroende på hur stora bullar du gör) på en upphettad kaffekokarplatta. Vrid och vänd dem då och då så att de blir genomgräddade.

Blanda ner socker och vaniljsocker i vispgrädden och vispa upp den hårt. Skär toppen av semlan pralinen och bred på ett tjockt lager mandelmassa. Klicka på grädden och sätt på locket. Pudra florsocker över.

Kanelsnäckor (i kaffekokaren)

Blanda kanel, socker och smör i en skål. Platta ut en liten bit deg och bred på ett tjockt lager av kanelsmörssockerblandningen på degen. Rulla ihop den och skär den i små bitar. Grädda dessa direkt på plattan tills de fått en gyllenbrun färg och är genomgräddade. Strö pärlsocker över när de är klara.

Kanelsnäckor (i plattång och under creme brulee-brännare)

Vi provade på att göra kanelsnäckor även på andra sätt. Med en creme brulee-brännare och dessutom med en plattång! Brännaren gick det inte så bra med men det var för att gasen tog slut. Därför blev de väldigt degiga.

Med plattången däremot gick det riktigt bra! Det blev väldigt platta kanelsnäckor men inte desto mindre goda för det. Gick dessutom skitfort och var ett tokbra snacks under tiden som vi väntade på vår fika som gräddades på den mer långsamma kaffekokarplattan.

Håret luktade dessutom ljuvligt när jag plattade håret ett par gånger efter plattångsbakningen.


Maria stod för deghanteringen.


Små men naggande goda!


I minsta laget, men hade inte all tid i världen. Går utmärkt att göra större. Perfekta!


Istället för en mäktig och sliskig "vanlig semla" så ät tre av dessa munsbitarna istället! Mniam.


Foto: Jag och Dan Sörensen.


Sugen på mer bakning? Läs mina och Marias andra bakrecept här nedan:
Kattburgare
Korvbröd och minilimpa
Tunnbröd


MannagrynsgrötTid
Dryga timmen

Ingredienser
2½ dl mjölk
3 msk mannagryn
1 krm salt

Serveras med förslagsvis:
Råsocker
Jordgubbe
Kokosflingor

Gör så här
Sätt på kaffekokaren och häll mjölken och saltet i kannan. Värm i trekvart. Vispa ner mannagrynen och låt stå i ytterligare en kvart. Rör om emellanåt. Servera med hjortronsylt, kanel, mjölk eller vad du nu vill ha på. Jag valde ovanståede supergoda tillbehör. Stäng av kaffekokaren.


Rör om då och då så att det inte bränns fast/klumpar sig.

Fotograf: Dan Sörensen.

Bjuder på en bakom kulissernabild. Visst är Dan gullig i sin pyjamas?

Grisatassar

Köpte ett gäng grisfötter, eller grisatassar som det heter på skånska (tack Claes). Ville prova på om jag kunde få till ett grisatassrecept i min nya micro, men självklart kom inte kaffekokaren undan samma experiment.Tid
6 timmar (+ kylning)

Ingredienser
1 delad grisatass
1 lök
1 morot
6 kryddpepparkorn
2 lagerblad
Vitpeppar
En massa salt (typ 2 msk)

Gör så här
Tina tassarna om det behövs. Raka, skrubba och skölj halvorna väl. Hacka upp löken och moroten. Placera detta tillsammans med kryddorna i kannan. Häll vatten i bryggaren och sätt på kaffekokaren. Låt stå i ungefär 6 timmar, eller tills köttet är mjukt och lossnar från benet.

Låt de svalna i sitt spad, detta kommer att stelna till gelé och bli fantastiskt gott.


Nej, jag tyckte faktiskt att det var skitäckligt. Men detta är vad vissa folk äter och denna blogg är till för alla!


När tassarna kokats i vattnet blir det till gele då det stelnar!


Servera...


...och hugg in!


Foto: Dan Sörensen.

Purr eller Fräs?

Vad tror du kissarna säger om denna?


Snyggt va (för att vara ett klösträd)?


Det får vi snart se! Ska bli intressant att se om de kan slita sig från elementet.Klösträdet är förresten stort nog för tre katter tycker jag...

Jag är gästkock i Laga Lätt!

Iväg med dig och köp senaste numret av Laga Lätt. Där är jag nämligen gästkock och bidrar med ett helt gäng goda recept. Tre uppslag blev det, med jättefina bilder!
Iggy blev en smula besviken att bara Gucci fick vara med.

Trevlig läsning!

Visst gillar du Kaffekokarkokboken?

Om

Min profilbild

Katja Wulff


Kaffekokarkokboken - Ute nu!
ballonkatten.se dansorensen.se ktstrf.se

bloglovin
RSS 2.0