Lyxiga fiskbullar med pulverpotatismos
Tid
1½ - 2 timmar


Ingredienser
1 burk fiskbullar med valfri sås (jag rekommenderar att inte ta dillsåsen)
Pulverpotatismos
Vatten
Mjölk
Smör
Vitpeppar

Lite fräscha grönsaker


Gör så här

Häll i fiskbullarna i kannan och sätt på kaffekokaren. Låt stå och götta till sig i sisådär en timme, eller tills det blivit riktigt varmt. Häll över bullarna i en skål när de är klara. Skölj av kannan.

Läs på förpackningen till pulvermoset och mät upp så pass mycket vatten som behövs för att tillaga moset. Häll sedan ut hälften av det vattnet som behövs i vasken och resten ner i bryggaren. När vattnet bryggts genom så mät upp så pass mycket mjölk som vatten som du just hällde ut. Vispa ner moset och värm upp det en liten stund. Lägg ner en klick smör och smaka av med vitpeppar. Stäng av kaffekokaren.

Servera moset och fiskbullarna tillsammans med lite grönt.Hiva ner fiskbullarna i kannan.


Blanda smör i moset. Ju mer smör desto bättre!


Fortsätt sedan med hivandet. Mos på tallrik. Wham!


Yum.


Foto: Dan Sörensen.

Hur man gör en kattografstämpel!

Tanterna på Akademibokhandeln känner numera igen mig eftersom jag springer in där varje dag och frågar om boken har kommit än. Men icke. Den är så klart försenad. Suck. En sak som är bra med att den är försenad är att kattografstämpeln kanske hinner att bli klar. Då slipper kissarna att skita ner sig varje gång de ska skriva sina små kattautografer. För klart att katterna, som är en så stor del av boken, ska kunna signa konstverket med.

Hur gör man då en kattografstämpel? Nu slipper du ligga sömnlös över det mera, för så här gör du:

Du behöver
Minst 1 katt-tass
Vattenfärg (som självklart är fritt från farliga ämnen)
Vatten
Pensel
Papper

Gör så här
Gegga ihop lite vatten med ordentligt med vattenfärg, gärna en ganska mörk färg. Sedan kan du antingen:

A) Göra det på Gucci Katts vis.


1. Måla katt-tassen


2. Titta på hur fint det blir.


3. Dutta tassen på pappret.


B) The Iggy way.


Eftersom Iggy mest ville äta på penseln funkade inte det riktigt ...


... därför (1.) duttade vi tassen direkt i färgen, och (2.) sen på pappret!


Iggy gjorde även en pussmun!

Sedan fotograferar du avtrycken, lägger in dem i datorn och skickar dem till ett lämpligt stämpelmakeri. Så här blev avtrycken!


Pussmunnen:

(jag skoja bara)

Kattograferna:


(jag skojar inte)

Det är faktiskt inte så att Iggy är helt vanställd. Hon var inte liiiika medgörlig som Gucci bara.


Foto: Dan Sörensen.


Fiskgratäng (utan dillsås)Tid
2½ - 3 timmar

Ingredienser
200 g Alaska Pollock filéer (eller annan firrefilé av något slag)
Salt

1½ dl creme fraiche
1½ dl chilisås
Soltorkade tomater
Fetaost
Parmesan
Chilipeppar
Salt

6 mjöliga potäter
½ dl mjölk
1 klump smör
Vitpeppar


Gör så här
Skala potatisarna och dela dem i mindre bitar. Häll vatten i bryggaren, salt i tratten, sätt på kaffekokaren och kokelikoka tills det blivit mjukt. Slå av vattnet, häll på mjölk, klumpa i smöret, mosa, krydda och värm upp igen. Lägg moset i en skål och sätt folie över. Skölj av kannan.

Sås! Klicka ner creme fraiche och chilisås i kannan. Klipp ner soltorkade tomater och rör ihop. Värm upp detta i sisådär 20 minuter och släng därefter ner fetaost och kryddor. Koka i ytterligare 10 minuter. Häll över i en annan skål, sätt folie över och diska av kannan.

Sist - men inte minst - fisken! Fisk i kanna. Vatten i bryggare. Salt i tratten. Låt stå i en kvart. Häll av vatten. Stäng av kaffekokaren.

Lägg fisken i en djup tallrik och häll såsen över. Spritsa potatismoset runt kalaset och toppa med en soltorkad tomat samt lite riven parmesan.


Koka potatis.


Hotta upp sås.


Koka firre.


Flå katt.


"Spritsa" potatismos.
(Note to self: Köp riktig spritsare.)Foto: Dan Sörensen.

Cupcake i megaformat på bemärkelsedagen

När jag satt och berättade för Dan om hur cupcaken skulle tillverkas plockade han, som du kanske såg, fram sin kamera och filmade mig. Bara för att han skulle kunna visa mig den där filmen efter att jag tokfailat (vilket var det han trodde) med min megacupcake som jag planerade. Jag tror aldrig jag varit så självsäker i hela mitt liv! Megacupcaken skulle verkligen bli DET receptet som överträffade prinsesstårtereceptet, som jag är så stolt över. Och alla andra recept för den delen. Recept som det här, de här eller till och med de här skulle typ skrattas åt i jämförelse med min megacupcake och tjejerna bakom de recepten skulle tappa hakan av ren och skär bakavundsjuka. Sedan skulle de ägna kommande veckor till att försöka få till en lika perfekt megacupcake som min.

Megacupcaken blev inte DET receptet. Fast jag tokfailade inte heller, det blev bara inte riktigt som jag tänkt mig. Jag skulle inte säga att det är varken mitt eller kaffekokarens fel att det blev så. Här är däremot några anledningar:
1. Spritsaren var så in i helvetes dålig och pajade alltihopa.
2. Det är typ 45 grader i lägenheten och cupcaken började smälta så fort jag pillade på den.
3. Grädden var visst två veckor gammal.

Men nästa gång, då jävlar. Då kommer alla cupcakesbloggar där ute vara lika "häftiga" och "aktuella" som tjock-tv, iPhone 3G eller till och med spismatlagning.


Skratta inte.


Tid
Jag hann gå från 20årsåldern till 30årsåldern under tiden.


Ingredienser
Detta (det ska inte vara gamla saker heller):

Det till vänster är för själva kakan och det till höger är frostingen. Det behövs två olika frostinguppsättningar, strunta i kakaon till den ljusa frostingen som ska vara på nederdelen av cupcaken.

Och en bra spritsare som inte sabbar alltihopa behövs med.


Gör så här
Se filmen. Det var exakt så som det ska gå till. Bara man har rätt redskap och ingredienser. Alltså blanda först ihop alla ingredienser. Eller fakk it. Jag är riktigt osugen på att sitta och skriva ner detta receptet just nu. Vi ska ju för tusan iväg till Way out west och hinna få i oss några glas vin innan. Blanda ihop ingredienser, stek (baka) bottnen, bygg ihop det, spritsa och piffa. Stäng av kaffekokaren. Done.


Smält smöret.


Klicka på kakan på plattan.


Fira 30årsdagen.


Iggy fascinerades väldigt av de där festliga pangpangsakerna.


Baka kaka.


Vispa gammal grädde.


Spritsa på äcklet med en kass spritsare. Inte ens gaffatejpen kunde laga den.Omnomnomnom.

Just det. Måste ju bara berätta vad jag fick av Danis i födelsedagspresent.
1. Tandblekning
2. Klipp och slingning
3. Ansiktsbehandling
4. Vårtmedel
5. Resa till Thailand

NICE!


Foto: Dan Sörensen.

Idag är ingen vanlig dag...

... för idag är det min 30åriga födelsedag! Hurrahurrahurra. Eller igår kanske det blir eftersom jag inte kommer hinna att publicera det här innan klockan blivit över tolv. Förra året på min födelsedag bakades det ju världens bästa grej i kaffekokaren- prinsesstårtan. I år ville jag överträffa föregående årets mästerverk och göra en megacupcake. Receptet kommer möjligen upp imorgon men tills vidare får du ta del av förberedelserna.


Genius in progresss...

Nå. Vad tror du? Kommer det att fungera?

Uuuuuäääh. Idag på väg hem från jobb såg jag TVÅ ormar inom 2 minuter. Jag har aldrig sett en orm ute i det fria och nu ligger där TVÅ!!! Första ormen var antagligen en död liten snok. Blev inte alls rädd men efter ytterligare 50 meter ligger där en stor huggorm som jag förstås blev skiträdd för. WHÄÄÄ! TVÅ ormar!!! Inom 2 (max!) minuter!

Skulle bara säga det.

Nu ska jag öppna min sista present!

Visst gillar du Kaffekokarkokboken?

Om

Min profilbild

Katja Wulff


Kaffekokarkokboken - Ute nu!
ballonkatten.se dansorensen.se ktstrf.se

bloglovin
RSS 2.0