Lyxiga fiskbullar med pulverpotatismos
Tid
1½ - 2 timmar
Ingredienser
1 burk fiskbullar med valfri sås (jag rekommenderar att inte ta dillsåsen)
Pulverpotatismos
Vatten
Mjölk
Smör
Vitpeppar
Lite fräscha grönsaker
Gör så här
Häll i fiskbullarna i kannan och sätt på kaffekokaren. Låt stå och götta till sig i sisådär en timme, eller tills det blivit riktigt varmt. Häll över bullarna i en skål när de är klara. Skölj av kannan.
Läs på förpackningen till pulvermoset och mät upp så pass mycket vatten som behövs för att tillaga moset. Häll sedan ut hälften av det vattnet som behövs i vasken och resten ner i bryggaren. När vattnet bryggts genom så mät upp så pass mycket mjölk som vatten som du just hällde ut. Vispa ner moset och värm upp det en liten stund. Lägg ner en klick smör och smaka av med vitpeppar. Stäng av kaffekokaren.
Servera moset och fiskbullarna tillsammans med lite grönt.
Hiva ner fiskbullarna i kannan.
Blanda smör i moset. Ju mer smör desto bättre!
Fortsätt sedan med hivandet. Mos på tallrik. Wham!
Yum.
Foto: Dan Sörensen.
Kommentarer
Postat av: Hanna - Mode, smyckesstillverkande och min vardag
Kul idé att laga mat i kaffebryggaren. :-)
Postat av: Karina Böhm
Hej!
Den österrikisk-svenska föreningen i Österrike publicerar varje år jultidningen "God Jul". Vi har en spännande artikel om den svenska mattraditionen med fisk och fiskbullar. Därför vill vi gärna använda din fin fiskbullar-bild med potatismus :-) Får vi använda den? Självklart nämner vi din websida som källa!
Hälsningar från Wien,
Karina
Svar:
Katja Wulff
Trackback