Kaffekokarkokt korv med brödIngredienser
2 port

2 korvar
2 korvbröd
1 l vatten
Senap
Ketchup
Ruccola
Salt

Gör så här
Häll vatten i bryggaren. Lägg korv i kannan. Låt stå. I mitt fall var korven fryst och jag lät den då ligga i ca 20 minuter. Lägg korv i bröd och häll senap och ketchup på ifall det önskas. Eftersom min ruccola aldrig vill ta slut serverar jag denna hyffsat delikata måltid tillsammans med vissen ruccola som med fördel bara kan petas åt sidan.
Hyffsat gott!


Matlåda.


Det som är en tonfiskkonserv idag kan bli en lasagneform imorgon.

Jag har diskuterat kaffekokarrecept hela dagen. Vi har kommit fram till lösningar på hur man bla ska kunna steka, ugnsbaka och ånga saker i kaffekokaren. Bra! Börjar bli trött på kokat.

Vid närmare eftertanke vill jag nog inte kalla det "lösningar" eftersom jag egentligen är livrädd för att testa detta.

Min mamma.

Hon sa hon var stolt över mig. Hon hade skrivit ut alla inlägg och satt o läste om och om igen sa hon. Hon verkar tro på min lilla kaffekokarkokbok. Hon har nog iof trott på alla andra konstiga idéer och påhitt jag haft för mig, men hon har aldrig skrivit ut dom. Hon sa att jag skulle gå till en kaffekokaraffär och välja ut vilken kaffekokare som helst, som har alla finesser man nu kan få tag på! Hon betalar!

Jag vill inte ha. Jag vill ha kvar min gamla Melitta, modell äldre, som en gång tillhörde min mormor Nonne.


Hon kan ju betala lite nya kläder till mig istället?

Soupe de RestIngredienser
2 port

250 g Tortellini Ricotta och Spenat
2 Cup Soup Knorr Blomkål & Broccoli
ca 3dl vatten
Ruccola
Salt
Peppar

Gör så här
I mitt fall fanns redan färdig Tortellini i kannan från gårdagen och på dessa hällde jag över Knorrs Cup Soup. För tillagning av Tortellini se föregående recept. Häll sedan vatten i bryggaren. Rör om och låt det ligga ett par minuter. Salta och peppra efter behag. Toppa med Ruccola.
Jättegott!På baksidan av min framtida kaffekokarkokbok?

Följ en hungrig och fattig students experiment i ett litet studentrum.
Inga matlagningskunskaper.
Inga matlagningsintressen.
Inget kök.

En kaffekokare.


ett rum utan kök

Någon som är duktig på att göra loggor? Då e ni ju för söta om ni hjälper mig att göra loggan till min nya restaurang:

ett rum utan kökSom tack för hjälpen bjuder jag på en äkta kaffekokarkokad middag i originalkaffekokaren.

Rester.


Tortellino de Melitta


Ingredienser

2 port

250 g Tortellini Ricotta och Spenat
Avocado
1 l vatten
2 dl Crème Fraische med smak av Franska Örter
Ruccola
Salt
Peppar

Gör så här

Diska kaffekannan och den där filtertratten. Ett tips är att behålla filtertratten på för att undvika skvätt. Häll i vatten i bryggare och Tortellini i kanna. Låt det ligga däri i ca 10 minuter. Dela avocado och häll på Crème Fraische. Salta och peppra efter behag. Toppa med en ruccolakvist.
Jättegott!Jättegott!?

Hej!

Jag är en icke så matlagningsglad skånetös som många befogat nog ibland kallat bortskämd. Under hela min uppväxt lyfte jag så gott som aldrig ett finger i köket. Min käre mor serverade mig maten morgon, middag och kväll. Efter att jag flyttade hemifrån åkte jag ofta hem till mina föräldrar för att stilla hungern (och lämna tvätten, men det e en annan historia) ifall mina medskickade matlådor tagit slut. Till dom som tycker att jag utnyttjar min kära mamma ska jag lugna genom att berätta att hon älskar att laga mat och passa upp mig.

Nu har jag flyttat 30 mil bort från denna lyx. Jag bor i studentkorridor och mina grannar vet knappt vem jag e. Jag har så gott som aldrig lagat mat i det gemensamma köket. Jag har köpt färdig mat ute och tagit med det hem. Det har funkat bra i några månader fram tills i onsdags då köpet ej medgavs. Det visade sig att jag har 7,50 kronor kvar på kortet. Jäkla studiebidrag.

Att ställa mig i ett gemensamt kök o börja laga mat tar emot. Lite för att jag tycker det e pinsamt och vill laga mat för mig själv men mest för jag tycker det är tråkigt. Inne på mitt 19kvadratmetersrum har jag dock ett kylskåp och en kaffekokare.

Kaffekokare.


Experiment:

Hur intressant kan matlagning i en kaffekokare bli?

Mål:
Delmål: Att hitta någon som gör mat till mig. Bjud gärna över mig på en bit eller kom hit med matlådor.
Huvudmål: Att hitta någon som hittar en riktig lägenhet med ett riktigt kök till mig. Centrala Göteborg, tack.Tipsa gärna med recept!
Tack!

Mvh KatjaPs. Gå med i min Facebookgrupp vetja!

http://www.facebook.com/photo_search.php?oid=92130096436&view=user#/group.php?gid=92130096436


Visst gillar du Kaffekokarkokboken?

Om

Min profilbild

Katja Wulff


Kaffekokarkokboken - Ute nu!
ballonkatten.se dansorensen.se ktstrf.se

bloglovin
RSS 2.0