Snart fettisdagen = Semledags!

Om en vecka är det fettisdagen! Har så klart bakat semlor redan på kaffekokaren och de blev hur goda som helst, men det är svårt att misslyckas med semla, eller hur? Det är bara Dan som kan (han försökte sig på det nyligen och det gick åt helvete hehehe...)! 
 
Hur du bakar semlepraliner på din kaffekokare hittar du här.
 
 
Foto: Dan Sörensen.
 

Matbloggstävling

Gör som jag själv har gjort och nominera Coffee Machine Cuisine till den bästa utländska bloggen på The Kitchn. Jag hade blitt så glad!
 
Nominera här. 
 
 
Tack!
 
Foto: Dan Sörensen.

Alla hjärtans sallad...

Nåja. Tre typer av hjärtan i alla fall. 
 
Tycker det är en sexig romantisk sallad jag gjort, en riktig kärleksbomb. Massa hjärta liksom? Granatäpple - hett. Köpte även passionsfrukt för att toppa receptet, men det blev för mycket. Till och med de där salladsbladen är läckra. För att vara salladsblad.
 
Hade som vanligt ingen aning hur jag varken skulle rensa eller framförallt kaffekokartillaga alla hjärtan jag köpte med mig hem (typ 50 kycklinghjärtan, 5 lammhjärtan och ett grishjärta) så fick googla runt en massa. Hittade inte mycket som var till användning men Edward Blom skrev på Twitter att hjärta inte ska smaka lever, för då var det inte rätt (fast han visste inte hur det skulle tillagas). Så när jag anade en leverdoft efter att jag satt igång blev jag nervös. Dock när salladen var färdigblandad döljde de andra smakerna den eventuella leversmaken (som vi säger jag helt inbillade mig eftersom jag inte tyckte det smakade så) och jag kan från botten av mitt egna hjärta rekommendera dig att göra denna sallad på alla hjärtans dag. 
Tid
2 timmar
 
Ingredienser
1/2 platta grishjärta
1/2 platta lammhjärta
1/2 platta kycklinghjärta
Röd mangold
Granatäpple
Mozzarella
Parmesan
Valnötter
Balsamvinäger
Olivolja
Salt
Peppar
Smör
 
Gör såhär
Sätt på kaffekokaren och hetta upp smör. Rensa bort blodsträngar och annat gojs från hjärtanen och skär i mindre bitar. När smöret smält kaffekokarstekte jag först en platta med lamm- och grishjärta (50/50) hårt på varje sida. Tiden beror väl på hur stora bitar du har, för mig tickade det på i 45 minuter. Du kan ju kolla tex någon serie i kammaren medan du väntar men missa inte att vända runt då och då så att hjärtanen inte bränns vid allt för mycket. Krydda med kärlek (salt och peppar).
 
Byt ut lammets och grisens hjärta till alla kycklingarnas hjärtan du förberett. Kaffekokartillaga dem ungefär precis likadant som de andra.
 
Blanda salladen med delad mozzarella och granatäpple. Lägg hjärtbitarna på salladsbädden. Toppa med riven parmesan och krossade valnötter på. Ringla balsamvinäger över och servera. 
 
Bloody Valentine.
 
Det klaffar!
Krossat hjärta.
Och så måste man ju leka lite med maten när det är så fina ingredienser (medan lammen, grisen och alla kycklingarna nynnar i ljuv änglakör "Quit playing games with my heart").
 
Alltså egentligen bryr jag mig inte alls om Alla Hjärtans Dag-fenomenet. Min infallsvinkel på dagen och mitt recept är däremot jäkla bra. Det är ju ett recept med massa hjärtan! Hjärtan som det finns ett sådant överskott på efter att djuren slaktats. Så är du inte heller helt inne i Alla Hjärtans Dag-bubblan kan du ändå göra det här receptet och fira Alla Hjärtans Dag ordentligt och på ett, enligt mig, mycket vettigare vis. 
 
 

Gucci - Årets Katt 2013

Gucci har blivit framröstad till Årets Katt 2013! Hur stolt kan en matte vara?
Här poserar hon med sin nya pokal. 
 
Tack så mycket till alla på Siames iFokus
 
Foto: Dan Sörensen.
 

Nutelladagen!

Idag är det Nutelladagen och det har jag firat med att kaffekokarlaga Nutellaplättar med banan och vispegrädde. Fasiken vad gott det blev! Och kolla så fina de blev.
 
 
Vill du kolla in receptet får du göra det på nya bloggen. Ja, men gör det! 
 
Nu ska jag kolla vidare på finalen av Paradise Hotel. DET ÄR SÅ SPÄNNANDE! 
 
Och tack Ewa som tipsade mig om denna dag, annars hade jag inte haft den blekaste aning om att den ens fanns.
 
Foto: Dan Sörensen

Visst gillar du Kaffekokarkokboken?

Om

Min profilbild

Katja Wulff


Kaffekokarkokboken - Ute nu!
ballonkatten.se dansorensen.se ktstrf.se

bloglovin
RSS 2.0