Sju sorters kakor - Halloweenspecial

Härförleden var Baka Hemma-Maria hos oss på besök. Det stod så klart bakning på schemat och denna dag skulle vi göra sju sorters kakor på kaffekokaren. Maria hade med en hel bok med småkakor men vad tråkigt att bara sno ett recept sådär, vi bestämde oss istället för att göra små äckeltemakakor istället. Och så bra de passar nu till Halloween, visst? Aja, lite långsökta är nog en del, men struntsamma.
 
Då Maria har fullt upp med att göra en glutenfri bakbok (!) tillsammans med Jessica Frej har jag inte skrivit ut det exakta receptet (hade väl inte jag någon koll på?!), men det spelar inte så stor roll egentligen. Det var vanlig mördeg som de flesta kakorna gjordes på - det är hur vi piffat till dem som är det tjusiga!
 
 
Tid
Det tog ungefär en halvtimme/kaka
 
Gör så här
Blanda samman ingredienserna i en bunke och fixa till det till en jämn smet. Förbered kakorna på det sättet som de olika kakorna ska förberedas på (se nedan) och lägg dessa på plattan. Låt dem kaffekokarstekabakas där tills de blivit ordentligt genombakade. När det är färdigbakat för dagen så stäng av kaffekokaren!
 
Sju sorters kakor.
 
Mögelkakor
 
Ingredienserna här är havregryn, socker och smör. Blanda ihop detta i en bunke och skvätt på lite blå karamellfärg. Rör runt lite lätt och vips! Det ser exakt ut som om de har möglat. 
Hur halloweenigt är inte detta?
 

Kattbajs cookies
 
Dessa är på mördeg + kakao (+ hårstrå). Jag blev lite inspirerad av Gucci här. Hon brukar nämligen springa runt med halva bajskorvar hängandes ur röven här hemma. Ja, men du vet! Hon har käkat något hårstrå och så binder hårstrået fast en bajsklump som hon just skitit ut med en klump som fortfarande är inuti hennes anal. Då får hon panik och springer runt här med en skitkorv som jagar henne. Stackars katt, haha!
Du ser väl hårstrået i kakan som är en viktig detalj i kattbajs cookisarna?
 

Pac-man-kakor
 
Utgå från vanliga schackrutskakor och forma de istället till ett Pacmanhuvud. Till ögon hade vi korinter. Och hattarna var på sned.
 
Nej där var inga hattar alls.
 

Finska finnar
 
Mördeg + glasyr + karamellfärg = Finska finnar. 
Finska finnarna är de som är pyttesmå på bilden.
 

Kondylomkakor
 
Dessa är nog mina favoriter rent utseendemässigt. Det var ju inte för så längesedan klamydiadagen. Finns det någon kondylomdag? Hur fint fick Maria inte till de små mördegssnipporna då? Jag har sagt det förr och jag säger det igen. Hon är ett bakgeni.
Snipporna innan vi gav dem könsvårtor.
 

Mardrömmar
 
Här behöver du en vanlig drömdeg där du tillsätter kakao. Tadaa! Du har en mardröm. Detta var nog den absolut godaste kakan. I alla fall enligt Maria. Jag gillade mögelkakan med näääästan lika mycket.
Zappa, som fått mjöl på nosen, photo bombar.
 

Moderkaka
 
Ingrediensen här är endast en moderkaka (fråga närmsta BB/uppfödare i trakten/i värsta fall höggravid granne). Släng på den på plattan och låt den ligga där tills den är så pass blodig/oblodig som du föredrar den. Mums!

Ett tips är att kaffekokarbaka moderkakan sist.

Idag är det ingen vanlig dag...

...för idag är det Katt Zappas födelsedag. Hurra, hurra, hurra!
 
 
Här är första bilden vi såg på Zappa (och hans bror).
 
Här hade han just kommit hem!
 
Här har han blivit kompis med Iggy och Gucci. Nästan i alla fall.
Här hade han ringorm.
 
Här letade han efter mat och fastnade.
 
Här är första gången i stugan. 
 
Här träffade han matte-far.
 
Här förlorade han oskulden.
 
Här sover han.
 
Här äter han sina egna testiklar.
 
Här är han ute och cyklar med några pojkar.
 
Här pussar han på Dan.
 
Här är han fotomodell för Lundberg skor på Nelly.com.
 
Här sover han och jag.
 
Här fäktar han med sitt lasersvärd.
 
Här bär han Dan.
 
Nej nu räcker det med bilder va?

Grattis på ettårsdagen!
 

Nakendusch med nakenkatt

Visste du att man måste bada sphynxar regelbundet? De är vana att bli badade sedan födseln och det var efter jag sett ett Youtubeklipp på en badande sphynx som jag först fick upp ögonen ordentligt för rasen. Sedan när vi tog reda på mer om nakenkatter lärde vi att den påminner väldigt om - och passar bra med - siameser (som de andra kissarna är), men har ännu bredare och tokigare personlighet. När vi träffade Zappa för första gången förälskade och betämde vi oss direkt. Honom ska vi ha!
 
Jag längtade så särskilt efter första gången vi skulle bada honom. Vi åkte och köpte en babybadbalja på IKEA och jag väntade mig att det skulle bli som i det där Youtubeklippet som jag tidigare sett. Ett riktigt badkalas alltså. Här är klippet:
 
Det här är alltså tyvärr inte Zappa.
 
Zappa reagerade inte ett dugg på det där viset. Han reagerade som vilken katt som helst som man hade slängt i en babybadbalja från IKEA, fylld med vatten. Men vår nakna katt blir skitig och varannan, var tredje vecka måste han badas. Och så höll vi på ett tag. Jag hoppades varenda gång på att han skulle börja plaska sådär kul med tassarna men i helsike heller.
 
Jag vet inte vad jag ville komma. Jo. Jag duschar med honom nu istället. Trodde första gången att han skulle klösa sönder mig men han hänger på mig som en liten apunge. Inte liiika festligt som om han skulle skvalpa runt sådär i badbaljan, men jag tycker det är rätt charmigt ändå. Dan höll oss sällskap idag i duschen, men tog först på sig kalsonger av någon anledning.
 
Han ser en smula missnöjd ut, men det var nog bara för att Dan var med.
 
Nej. Detta inlägg blev bara konstigt.
 
Foto: Dan Sörensen.
 

Grattis på Fetas dag!

Fetaostens dag idag. Missat det eller? Ja, den är kanske inte lika hypead direkt som tex kanelbullens dag och därför tyckte jag det var extra viktigt att i alla fall uppmärksamma den med ett recept här.
 
Hur går det förresten egentligen till när man claimar en dag sådär bara? Ja, jag fattar ju att vissa dagar har med tradition, religion och annat skit att göra. Men tänker på dagar som exempelvis kanelbullens dag, fetaostens dag, till och med klamydiadagen. Alla hjärtans dag är väl en sådan hittepådag också? Vad är reglerna kring detta? Kan man ta vissa dagar som är lediga och tillängna dem till vad man vill? Kaffekokarmatlagningens dag? Katja Wulffs dag? Stomipåsens dag? Nej, men hur funkar det?
 
Ah. Idag är det som sagt fetaostens dag och såhär har vi firat den!
 
Grattis på din dag, fetaosten.
 
 
Tid
2 timmar
 
Ingredienser
Ett pizzakit 
Fetaost
Annat som du tycker är gott på din pizza. Jag gillar:
Tonfisk
Mango Chutney
Mango
Riven ost
Rödlök
Chilinötter
Pizzakrydda
Cayennepeppar
 
Gör såhär
Öppna pizzakittet och rulla ut pizzan. Ja, visst är pizzakit en av världens bästa uppfinningar? Annars ska det jäsas hit och det, det blir hemskt kladdigt, stökigt och vem har tid och ork till detta? Nej, pizzakitet är en räddning för alla hårt arbetande människor, småbarnsföräldrar, tentapluggande studenter eller lata, arbetslösa människor som jag själv. Som inte tycker det är så himla kul att lägga ner tid på att göra en deg helt enkelt.
 
Nej, detta inlägg är inte sponsrat av pizzakit. Jag tycker det är så smidigt bara att jag nästan får gåshud bara.
 
Ta en liten bit av degen och baka ut den så att den passar kaffekokarplattan. Sätt på kaffekokaren och lägg på pizzadegen. Jag hade ett mycket tunt lager olja på plattan med. Kaffekokarbakastek pizzan tills den fått en fin färg på båda sidorna. 
 
Medans den steker kan du förbereda all topping på pizzan. Jag gillar fruktpizzor och idag blev det mango som fick stå för det fruktigt söta som så fint passar tillsammans med fetaosten. Så hackihack, delidel, skäreliskär och sen i med allt vad du vill ha på pizzan din i kannan. Krydda kalaset ordentligt. Eller lite mindre om du nu inte vill krydda ordentligt.
 
När pizzabottnen är klar sätter du på kannan på plattan och kannsteker detta tills den rivna osten smält ordentligt. Rör om emellanåt.
 
Oj, höll på att glömma såsen! Men det finns en färdig pizzasås i pizzakittet (det är så braaa!) och du behöver smidigt nog inte göra särskilt mycket mer med den än att bre över ett lager på pizzan. Jag hade iof i lite mango chutney först. Det blev riktigt gott!
 
Sedan är det bara att smacka på toppingen och därefter kan firandet börja!
 
Kaffekokarbakastekning.
 
 
 

Varför är han ut och in?

 
Zappa brukar smita ut för att hänga med mig och hämta posten, så även idag. Vid porten mötte vi en dam som stannade upp och fick ur sig ett förfärat: Men... Vad har hänt med honom!??
 
Jag fick förklara för henne att jag inte var sjuk i huvudet och hade rakat min stackars katt eller något liknande. Han ska faktiskt se ut så. Men hon verkade inte alls tro på mig och gav först Zappa, sen mig, ett par väldigt skeptiska blickar innan hon försvann in i hissen.
 
 
Foto: Dan Sörensen.

Pimp My Tårta

Shit pomfritt! Jag ligger hur långt bak som helst i tävlingen Pimp My Tårta. Behöver ett par tusen rösten nu inom två veckor. Eftersom jag just nu bara har tre röster (vilket inte är så bra i en röstningstävling) ber jag nu om din hjälp. Har du tur vinner du några tårtor! Har jag tur + din hjälp vinner jag en resa till New York. Kan tyckas vara en tårtsmula orättvist men så är det.
 
Rösta (och titta) på min kaffekokarbakade prinsesstårta här!
 
 
Tack!

Kanelbullens dag... I år igen.

Då var det än en gång dags för kanelbullens dag. Facebook/twitter/bloggar översvämmas först med statusuppdateringar om att det bakas hej vilt där hemma för att sedan fyllas på med bilder på idiotlyckliga människor som posear glatt med sina nybakta kanelbullar. Som de mirakulöst lyckats få till även den här gången. "BÖÖÖÖH KOLLAAAHAHA JAG HAR GJORT EN KANELBULLLLLEEEE HAHAHA!!!! HÄR ÄR JAG OCH MIN KANELBULLLEEEE!!! HIIIHIHI VA FIINA VI ÄÄÄÄR TILLSAMMANS!!! SÅÅ FIIIIN MIN KANELBULLEEEE!!". Så ser det ut som människorna tänker när de sitter där, och ler från öra till öra, brevid sitt nybakta mästerverk. Kanelbullen.
 
Eftersom jag är en av dessa människor kommer här mitt bidrag till årets kanelbulledag. Kanelbulleplattan. Kanelbullepizza kanske är ett bättre namn? Äh. Jag vet inte.
 
 
Tid
2½-3 timmar
 
Ingredienser
Plattdeg/pizzadeg
1 pkt färdigdeg eller läs här (OBS! Denna deg är för magiska bullar)
 
Fyllning
Massa smör
Massa socker
Massa kanel
En del vaniljsocker
 
Gör så här
Läs på förpackningen och gör som där står. Sätt på kaffekokaren. Platta ut degen till en rund platta som matchar kaffekokarplattans storlek. Fläska på ordentligt med fyllning påna. Smält lite smör på plattan och lägg på kanelplattan/pizzan. Kaffekokarbakastek den i ca 20 minuter. Då har förhoppningsvis fyllningen smält in lite i plattan/pizzan så att plattan går alldeles utmärkt att vända utan att det blir för kladdigt. Kaffekokarbakastek den lite även på ovansidan så att den inte blir för degig där. Stäng av kaffekokaren.
 
Zappa ba: "TITTA FIIIN KANELPLATTA/PIZZA!"
 
Ja. Där var den! Kanelplattan/pizzan. Så får vi se vad jag hittar på nästa år. Här är andra varianter av kanelbullen som jag gjort tidigare:
 
Våffeltångsbakade kanelbullar görs på detta vis.

Även Iggy har kaffekokarbakat kanelbullar. Kan HON få till dem är det väl inget att vara så himla glad över?
 
Har tom bakat bullar i ugnen! De brändes.
 
Minikanelsnäckorna hittar du här. Där kan du även läsa om kaffekokarbakade semlepraliner.
 
"HÄR ÄR JAG MED MIN PRINSESSTÅRTA!!! FIIIN VA!!?" Denna bild har ju inte riktigt med dagen att göra. Men uttrycket och den stolta blicken är där. Och tårtan är fin.
 
Funkar även att toasta kanelbullar. Då blir de så här.
 
Jagr säkert en 200 000 andra recept på kanelbullar med. Men orka (hihi, det är ett sånt fett uttryck.).
 
Foto: Dan Sörensen.
 

Bruschetta classico på kaffekokaren

Har du följt dramat kring tjejen i serien Hela Sverige bakar och Leila Lindholm? Tjejen i programmet har enligt Leila snott hennes cupcakerecept och nu har alla baknördar i landet gått bananas och delats upp i team Leila eller team Bagge. Nej, nu blandar jag ihop hon kanske med en ur körslaget?! I allafall! Helylle-Leila har inte skött kritiken mot "Hela Sverige bakar-tjejen" så värst helylle på sin Facebooksida och jag ser en sida av den här Leila som jag inte sett förut... En riktig BITCH-sida! Jag visste att även hon hade det i sig! Det är ju helt fantastiskt! Kolla bara på några av de supersyrliga uppdateringar från hennes fanpage:
 
Har just tittat på avsnitt 2 av Hela Sverige bakar. Intressant att tjejen som vann utmaningen har snott alla mina cupcake recept rakt av och mörkar det totalt...
 
Och:
 
Vänta nu, vad är det för tjafs i kommentarsfältet om "hur vet man utsprunget av ett recept" eller "alla recept kommer väl någonstans ifrån" . Jo, det kan jag tala om för de som undrar.
Det finns de som har som jobb (typ jag) att utveckla sina egna. Vore jäkligt enkelt att göra en kokbok annars om det bara är att plocka fram kopieringsapparaten...
 
Och en favorit:
 
Det bästa med att ha en egen Facebooksida är att man faktiskt kan blocka de som som bara vill sprida sina kritiska tankar :)
 
Nu har jag blivit så inspirerad så därför har även jag snott ett recept av Leila. Till och med presentationsbildsidén stal jag. Tyvärr hade vi ingen fräsch vespa att fota här hemma, men vi hittade en fin cykel i cykelgaraget som gjorde susen. Gjorde förvisso om receptet lite till mitt egna, för det smakade rätt trist först. Här kommer det!
 

 
 
Tid
~20 min/bruschetta
 
Ingredienser
4 skivor lantbröd små baguetter som du delar
12 coctailtomater i olika färger
1 sardellfilé Några sardeller
1 vitlöksklyfta
2 1 krukor färsk basilika
Svartpeppar från kvarn
Flingsalt
Olivolja
2 1 paket färsk buffelmozzarella
 
Gör så här
Pensla brödskivorna med olivolja. Salta och grilla kaffekokarstek dem tills de är gyllene. Filea tomaterna och skär bort kärnhuset. Skär i små fyrkantiga bitar och lägg i en bunke. Finhacka sardellfilén och vitlöken, strimla basilikan. Blanda samman med tomathacket. Smaksätt med olivolja, nymald svartpeppar och flingsalt. Riv mozzarellan i bitar. Fördela tomatröran över bröden och toppa med mozzarella och lite extra olivolja och svartpeppar. Och ett basilikablad!
 
 
 
Jag har en hemlig lista på mer eller mindre kända helyllemänniskor som jag tror mig veta/vet inte alls är så goa, fina och käcka egentligen. Det går ju bara inte att vara det hela tiden. Vet inte du med sådana?
 
 

Visst gillar du Kaffekokarkokboken?

Om

Min profilbild

Katja Wulff


Kaffekokarkokboken - Ute nu!
ballonkatten.se dansorensen.se ktstrf.se

bloglovin
RSS 2.0