Vinn en bok!

Hoppsan sa! Har alldeles glömt bort att tävlingen faktiskt är i full gång. Du kan ju vinna en Kaffekokarkokbok!

Tävla här.Förra nyår!


GOD JUL & GOTT NYTT ÅR!Kaffekokarlagat julbord

Då vi firar julafton och nyår i Thailand kommer här ett förslag på kaffekokarlagat julbord med thailändska maträtter.


Heta räknudlar.


Currygryta.


Bläckfisktapas.


Vårrullar.


Foto: Dan Sörensen.


Hej jag heter Katja...

... och jag är beroende av tröjor (m.m.) med kattryck.

Jag har inte vågat gå in och titta i katt-tröjeshoppen sedan senaste besöket där. Det dyra besöket resulterade ju i fyra kattröjor som nu tom har lett till diskussioner på jobb om vilken färg på kattröjan jag ska komma i följande dag.

Idag gick jag in där igen. FAN!!!! Jag köpte fem saker till där inne. Fem. En av tröjorna var till Dan men nu kan jag faktiskt ha olika färg på dessa förbaskade kattröjor varje dag i veckan om jag velat. Dessutom med en matchande kattväska, hängandes på axeln.Och så Dans:Vi är alltså uppe i 8 kattröjor + 1 kattväska. Det är, i skrivande stund, fler kattröjor än vad de har i självaste katt-tröjeshoppen.

Jag fasar för mitt nästa besök där.

Recension - Kaffekokarkokboken

"Med stor humor och självdistans delar Wulff med sig av
49 kaffekokarrecept på allt från godis, frukostar, grytor, pannkakor och pizza till prinsesstårta och kattmat ... Det här är drygt hundra sidor ren underhållning för matlagningsintresserade och alla andra."


BTJ
Häftepos: 11123238
Lektör: Linda LjungskogDrygt hundra sidor ren underhållning för alla minsann! DEN perfekta julklappen med andra ord! Vill du ge bort ett signerat exemplar i julklapp får du vara snabb, det finns bara ett fåtal exemplar kvar (efter att pappa Wulff ringde in en storbeställning igårkväll - tack!). På Iggy Katts & Gucci Katts fina kampanjsida hittar du var du kan beställa boken - skruva upp volymen vid besöket... Fantastisk sång va?

Tjuvtittar på Kaffekokarkokboken!


Boklayout: Dan Sörensen.


Pepparkakskola - Eller hur kolapappret blev stuletTryck på play och lyssna på julsagan "Pepparkakskola - Eller hur kolapappret blev stulet" medan du tittar på bilderna.


Berättare & Gucci af Kolakatt: Katja Wulff
Igggrinchy: Dan Sörensen.


Pepparkakskola - Eller hur kolapappret blev stulet
Som du ser på presentationsbilden ligger inte pepparkakskolan i det traditionella kolapappret. Nej. Det är inslaget i gladpack. Och därför, min vän, ska jag nu förtälja dig historien om hur kolapappret blev stulet. Så tänd det andra adventsljuset i staken, värm lite glögg, luta dig tillbaka i soffan, smutta och dröm dig bort till Tomtekissarnas Magiska Värld.

I Tomtekissarnas Magiska Värld härskar Gucci af Kolakatt. Hon är drottningen av kolan - i synnerhet pepparkakskolan -  och därmed även över kolatillverkningen. Kolatillverkningen vaktar hon med sitt liv. Det är det en trofast katt ska göra medan husse och matte har bättre saker för sig under tiden kolan puttrar på, långsamtlångsamt, i kaffekokaren. Kaffekokaren kan ju börja brinna och explodera och folk kan ju dö. DÖ! Om inte kaffekokarpepparkakskolan alltså är under ständig uppsikt under kaffekokartillagningen. Därför är Gucci af Kolakatts uppgift livsviktig för oss människor.


"Det är MJAOG som är Gucci af Kolakatt! Hohoho!"

Men inte bara för människosläktet är detta en vital uppgift. Det är nämligen så att i Tomtekissarnas Magiska Värld är det egentligen en annan sak som är det primära. Nämligen kolapappret. Kolapappret för tomtekissar små är något som inte människosläktet kan förstå och därför tänker jag inte ens försöka förklara detta märkvärdiga fenomen. Men så är det i alla fall. Som du säkert vid det här laget förstår (eller kanske inte) är att vaktandet av kolapappret det som gör Gucci af Kolakatts liv värt att leva. Okej, det betyder väl inte ALLT för henne. Men sisådär 65% sådär på en höft. Man skulle kanske kunna tro att detta är ganska så enkla uppgifter som Gucci af Kolakatt har. Om det inte vore för...

Igggrinchy. BADABAAAAAM (det där var alltså en läskig ljudeffekt)!


"Det är MJAOG som är Igggrinchy! Hähähähäähähähähähähäh."


Igggrinchy är motsvarigheten till Djävulen själv i Tomtekissarnas Magiska Värld. Ondskarnas ondska. Hitlernas Hitler. Kattlernas Kattler så att säga. Det är Igggrinchy - Gucci af Kolakatts ständige nemesis.

Igggrinchy stjäl kolapapper. Det är liksom inte okej, det fattar du ju. Var ska man hälla av pepparkakskolan då den kokats om inte i kolapappret? Sen är det dessutom asjobbigt när Igggrinchy leker med detta kolapapper i tid och otid, gärna nattetid. Det prasslar som fan. Det tycker matte och husse inte om. Och, som du vet, är mattes och husses välbefinnande det viktigaste för Gucci af Kolakatt, i alla fall det 70% viktigaste.

En vacker dag skulle matte och husse tillaga pepparkakskola i kaffekokaren och satte, som vanligt, Gucci af Kolakatt som vakt av kaffekokartillagningen medan de gick ut och söp oansvarigt på krogen. Måste inflika här att matte letade innan kolatillverkningsstart längelänge efter något bra pepparkakskolarecept att hämta inspiration ifrån men allt var ju bara, rent utsagt, skit. Då kom hon på att det fanns ju en fantastisk kokbok - Kaffekokarkokboken - där alla de bästaste recepten är samlade. Ett recept heter entimmeskola, och från detta recept föddes denna fantastiska, kaffekokarlagade pepparkakskola.


Århundradets kokbok anus i bilden.


Åter till denna alldels för utdragna historia. Medan kolan puttrade på satt Gucci af Kolakatt trofast på sin plats jämte kaffekokaren och övervakade denna potentiella, tickande bomb som den ändå är. Då! Då kom Igggrinchy smygandes och sa:
- HAHAAAA!


"Nämen, lägg av!"


Sedan började hon stjäla kolapappret. Detta är så klart strängeligen förbjudet i Kaffekokarkissarnas Magiska Värld så Gucci af Kolakatt sa till på skarpen:
- Nämen, lägg av!

Igggrinchy blev rädd och drog. För den här gången.......................... (konstpaus)....

Tiden gick och gick. Och gick. Pepparkakskolan puttrade på. Och på. Gucci af Kolakatt vaktade. Och vaktade. Tiden gick som sagt och Gucci af Kolakatts ögonlock blev tyngre. Och tyngre. Och tyngre. OCH TYNGRE! Sedan var kattastrofen ett faktum! Igggrinchy som lurat runt hörnet var framme på en endaste röd sekund och roffade åt sig allt kolapapper!!!! Det enda hon lämnade kvar var några trasiga kolapappersrester, en tickande bomb och en sovandes Gucci af Kolakatt.


"ZZZZZzzzzzzzzzzZZZZZZzzzZZZZzzzzZZZZZZzzzzZZZ...."


När husse och matte kom hem låg Fetto af Kolakatt utslagen på kaffekokaren, snarkandes högt. Likt ett förbannat fyllo! Runt omkring henne var det bara likdelar av det som en gång varit kolapapper. Igggrinchy hade gjort det igen. Hon hade stulit kolapappret.

Det fanns alltså inget kolapapper kvar att hälla pepparkakskolan i. Gucci af Kolakatt såg skamset på när matte fick hälla över pepparkakskolan i en form. I EN FORM??! För att senare kläs in i fakking gladpack. Misslyckandet var ett faktum.

Igggrinchy had done it again.


Skäms på dig din jävla fetknopp!!!


THE ENDÄr någon fortfarande nyfiken på hur (denna sjuuuHUUuuuuUUUUKT goda) kolan ska tillagas så kommer receptet inte en sekund för tidigt här.


Tid
1 timme

Ingredienser
Se Kaffekokarkokboken
- kakao
+ 1 tsk pepparkakskryddor

Gör så här
Se Kaffekokarkokboken.


Har du inte gjort det än så köp Kaffekokarkokboken NU (garanterat befriad från julsagor).
Foto: Dan Sörensen.

Visst gillar du Kaffekokarkokboken?

Om

Min profilbild

Katja Wulff


Kaffekokarkokboken - Ute nu!
ballonkatten.se dansorensen.se ktstrf.se

bloglovin
RSS 2.0