Zappas Zmarriga Muz- & Fågelzoppa

Vi har varit i stugan en längre tid. Gucci och Iggy har varit slöare än någonsin och legat och slumrat i solen (bortsett från några enstaka kattfnatt - tom Gucci har galopperat!). Zappa däremot har fortsatt sin massaker och drar hem den ena musen efter den andra. Och ödlor. Till och med en fågel, det var riktigt jobbigt. Jag försökte rädda den men det slutade med att Dan fick dekapitera den. Det var ju dumt att de skulle ha dött förgäves (ja, om man bortser från att Zappa hade det skoj ett tag) så kaffekokarlagade några av liken och filmade det så klart!
 
Här är klippet:
 
"S.O.S."
 
Äh. Nä jag bara skojade. Det är ju ett recept på min GODA avocadosoppa. Jag tror dårarna som klipper ihopa de här filmerna jävlas med mig och försöker få folk att tro att precis all mat jag gör är rälig (händer ofta, men det mesta blir gott). Anledningen till att jag säger att den är fesljummen och alldeles grötig är för vi inte helt enkelt inte hade tid att göra färdigt den (lönt att vänta i ytterligare en timme på att den skulle kaffekokarkokas liksom när vi hade andra klipp att spela in). Sen kan jag absolut ha haft i lite för mycket currypasta den gången, men äckligt är det färdiga resultatet absolut inte!

Tid

2,5 timme

Ingredienser
1 ägg
2 mogna avokadosar
2 dl vispgrädde
Saft från en halv citron
1 tsk grön currypasta
2 dl vatten
1/2 grönsaksbuljongstärning

Till piff:
1 näve räkor

Gör så här
Börja med att kaffekokarkoka ägget. Lägg ägget i kannan, vatten i bryggaren och sätt på kaffekokaren. Låt stå i ungefär en timme, ägget ska vara hårdkokt tycker jag. Häll av vattnet och kyl ägget. Skala det och dela det på mitten.

Skala och gröp ur avokadosarna. Lägg dem i kaffekannan och tillsätt grädde, citronsaft och currypasta.
Mixa detta till en slät smet. Ställ kannan på plattan, häll vatten i bryggaren, och smula ner buljongen i tratten. Kaffekokarkoka avokadosoppan i en timme, eller tills den blivit ordentligt varm.

Stäng av kaffekokaren. Häll över soppan i en djup tallrik och piffa till soppan med lite piff som blivit över, räkorna samt ägget.

Gott! Gottigottgott.
 
 
Foto: Dan Sörensen. Film: FoodClub

Virtually Famous

 
Kom hem från London häromdagen. Blev ditbjuden för att medverka i en ny show - Virtually Famous - med Kevin McHale som programledare. Det var så sjukt roligt! Det är två paneler som gissar på olika internetfenomen och jag var veckans Mystery Guest. De skulle alltså gissa vad det var för fenomen jag skapat. Och det var inte pga Kaffekokarkokboken jag var inbjuden, utan för  Guccis Meowtfit of the Day. Jag skulle ha snackat lite om Kaffekokarkokboken med men jag var alldeles för långsam för att hänga med i alla komikernas rappa tempo. Det var även två andra gäster inbjudna, kvällens huvudgäst var Chocolate Rain-snubben och så gjorde den här iögonfallande killen också ett litet inhopp.  
 
Anledningen.
 
Jag fick inte lov att prata den första kvarten (allt kommer bli nerklippt så klart) jag satt där på stolen och det var tokskoj att lyssna på panelerna och vad de trodde jag gjort och inte minst vad för vassa kommentarer de hade att säga... Gah! Jag hoppas att det kommer gå att kolla på så småningom även här i Sverige.
 
Bild från manusgenomgång. 
 
"I think she's famous for being an athlete from the future." "Yada yada Beetlejuice..." "... Covered in tin foil...". Gissa vilken outfit jag till slut tog på mig?
 

Kaffekokarkocken lagar lövbiff med våffeltång!

Ja, så heter senaste avsnittet av Kaffekokarkocken! Jag har tidigare lagt upp ett recept på våffeltångad lövbiff. Då serverades den tillsammans med en kaffekokarlagad pastaröra men jag rekommenderar verkligen detta receptet med couscousröra istället. 
  
 
SÅ JÄKLA FORT DET GICK VA??! Jag hann knappt själv med. 
 
 
Många skriver och undrar varför jag skrattar i slutet av varje klipp. Det är helt enkelt för att jag är så himla äckelmätt efter många provsmakningar och omtagningar. Samt att det kändes skumt att ljudkillen hörde varenda smask och att en kamera var mitt i nyllet på mig när jag åt. 
 
Så fint mitt hår blev med när jag våfflade det i YouTube-klippet, eller hur? Jag fick feeling häromveckan och våffeltångade hela mitt hår. Jag var ju så söt när jag som sexåring hade våfflat hår på dagisfotot. Här är resultatet.
 
...
 
 

Visst gillar du Kaffekokarkokboken?

Om

Min profilbild

Katja Wulff


Kaffekokarkokboken - Ute nu!
ballonkatten.se dansorensen.se ktstrf.se

bloglovin
RSS 2.0