Tack!

Jag har inte varit hemma i studentrummet på ett par veckor. Sagt upp lägenheten men eftersom ingen hört av sig har jag inte brytt mig om att tömma den. Ikväll ska jag åka ner till Skåne för att fira jul, nyår och mysa i min nya lägenhet. Kom hit igårkväll för att hämta lite grejjer. Kollar posten.. Det visar sig att det både varit besiktning på lyan OCH att jag ska vara utflyttad den 31/12. Jikes!

En annan rolig grej som låg i min post var en kniv! Det var Daniel från Stockholmsmässan som hade skickat den och grattat mig till nomineringen och hedersomnämnandet i Matbloggspriset.

Tack ska du ha, Daniel!




Nästan lite sorgligt.



Titta vad jag hittade i soprummet!! Först började jag undra hur min kaffekokare hade hamnat här men sen slog det mig att det kanske finns fler här i världen som har en likadan kaffekokare som jag har. Undrar vad för läckerheter som tillagats på den? Blev lite sugen på att adoptera den men sen kom jag på att det var äckligt.

Brödrosten som jag skymtar i bakgrunden kanske jag skulle ge till Dan eftersom jag experimenterade sönder hans..



Det kanske var någon student som gjorde egna misslyckade experiment efter att ha läst om mitt?!

Blogipedia.


God Jul!


Kräkpasta.



Tid
Ca 2½ h

Ingredienser
500 g frysta, oskalade räkor
olja
en skvätt limesaft
Rivet limeskal
chili
1 vitlöksklyfta
70 g (ett paket) babyspenat
Vatten
500 g Spenatpasta

Sås
500 g turkisk yoghurt
1 vitlöksklyfta
Saft från ½ lime
Rivet limeskal

Gör så här

Tina räkorna i varmt vatten och lägg sedan upp dem på en tallrik. Sätt på kaffekokaren och häll olivolja i kannan. Låt det blir riktigt varmt. Under tiden skala alla räkorna. Lagom tills räkorna är skalade har oljan hettats upp. Ifall det tog ungefär en kvart att skala räkorna vill säga. Lägg nu räkorna i den heta oljan och efter en halvtimme ungefär ska det ha börjat koka. Tillsätt även limesaft, limeskal, chili, vitlök och peppar. När det har börjat koka kan det koka i kanske en kvart till. Därefter är babyspenaten redo att hällas i. Låt sedan stå i 40 minuter. Rör om då och då. Under tiden kan geggan föreberedas. Ta den grekiska yoghurten och häll i en skål. Pressa vitlök, riv limeskal och tillsätt limesaften. Rör om. Häll av pastan efter en kvart (så som jag gör på bilden funkar jättebra). Lägg i en stor skål, tillsätt röran och rör om ordentligt. Tillsätt en skvätt chili Falksalt. Yum.
Jättegott!


Skala frysta räkor. Bajssträng!!! Hur gammal är inte det bajset då??


Puttriputt.


Blogga.




Ischoklad med överraskning!

Nu börjar det dra ihop sig inför julafton! Det godaste på julbordet tycker jag är julgodiset.



Tid
Ca 2 timmar (med kylning)

Ingredienser

200 g mörk blockchoklad

100 g kokosfett

Polkagrisar

Marshmallows

 

Gör så här

Smält chokladen och kokosfettet i kannan. Detta tar ungefär 45 minuter. Under tiden kan de små formarna förberedas med innehåll om så önskas. Jag har förslagsvis lagt i polkagrisbitar (både lätt krossade och hela) och tillklippta marshmallows. Häll över chokladen i formarna. Låt sedan stelna i kylen ett tag. Ät. Akta förresten tänderna för de stora polkagrisbitarna!

Nomnomnomnomnom.


Smälta choklad och massa fett.


Hur man gör en bok - del 1.

Man frågar sina författarvänner.

katla. säger:

tänkte kanske skriva lite bok nu. vad har du delat in din bok i?
Daniel säger:
du menar din kokbok?
din bloggbok?
katla. säger:
mm.. jag går i dina spår
Daniel säger:
jag har ett prolog, sedan har jag delat in huvudboken i kapitel där varje lkapitel är en månad. sedan har jag en epilog. Och sist ett appendix man kan bläddra och fördjupa sig i.
du som skriver enkokbok borde också ha ett sakregister.
katla. säger:
vad e ett appendix
Daniel säger:
det är en bilaga
katla. säger:
hade du inte nånting innan epilogen med?
Daniel säger:
nej
prolog
oktober
november
december
epilog
katla. säger:
nej jag menade förstås innan epilogen
Daniel säger:
appendix
katla. säger:
haha
prologen
innan prologen!!

Kaffekokardieten.

- Laga mat i kaffekokaren, funkar det?!
- Jadå! Jag har gjort det sedan i typ april eller nåt.
- Ja men kolla på dig. Du är ju bara skinn och ben.

Katlas Marshmallowssnickers.



Tid
Drygt 2 timmar

Ingredienser
1 dl sirap
½ burk jordnötssmör
1/4 dl socker
½ dl kokos
1 tsk vaniljsocker
½ l Kellog's special K
100 g mörk blockchoklad
Marshmallows

Gör så här
Värm sirap, socker och jordnötssmör i kannan i ungefär en halvtimme. Rör om lite då och då tills det blir en jämn och fin smet. Rör sedan ner vaniljsocker, kokos och Kellog's. Ta en sked och krossa röran. Lägg bakpapper i en form och häll ut alltihopa. Platta till smeten litegrann. Diska kannan och låt sedan chokladen smälta däri. Det går ganska fort, ca 15 minuter, eftersom plattan redan är ordentligt uppvärmd. Under tiden kan man klippa till små marshmallowsbitar. Häll över den smälta chokladen över smeten och toppa med de klippta bitarna. Ställ in i frysen och låt det stelna till.
Superdupermegabautagott!


Värm.


Dan lagar sina Snickers samtidigt. Han brände sin choklad lite(det gjorde inte jag).


Krossa grejset. Jämför denna bilden med den sista bloggbilden!!


Hälla på choklad.


Fota fina, riktiga bilder till boken.


Snickers tillagade på en riktig spis och Snickers tillagade i en kaffekokare. Vilka är finast?



Blogga.




Förresten!! Gå med i facebookgruppen HÄR!



Sillprovning på Sjömagasinet!



Började ju på Spot and Tell förra veckan och igår fick jag äran att besöka Sjömagasinet på en sillcasting vi anordnat där! Vilken tur jag var där ganska tidigt så jag fick träffa självaste Leif Mannerström. Titta va fina vi är! Två kockar bredvid varandra som njuter vid detta fantastiska julbord som sträckte sig genom hela lokalen.

Den, enligt mig, godaste sillen var visst inte alls en sill. Det var en sallad. Det säger ju allt om mina sillkunskaper förr. NU däremot är jag en fullfjädrad sillexpert och det kommer garanterat att serveras (flera olika?) egenkaffekokarinlagda sillar på familjen Wulffs julbord.

Flyttar.


Gissa var?

"Jag letar grymma personer som vill gästblogga hos oss och jag tycker du verkar cool. Frågan är om du vill skriva ett eller två korta inlägg i månaden, runt 1000 tecken, om matlagning eller antimatlagning."


Det där är ett litet utdrag ur ett mail jag fick idag. Avsändaren är redaktör på en sajt jag brukar vara inne och kika på med jämna mellanrum och fnissa åt.

Brödrost sökes!

Jag fick en mycket intressant kommentar från Leif efter förra inlägget..

Jag har alltid tänkt på falukorv och blodpudding som de givna sakerna för brödrosts-matlagning.
Det är mest ovilja mot råvarorna som stoppat mig från att prova.

/L



Jag har ingen egen utan använde mig senast av min pojkväns brödrost. Då jag inte tror att han uppskattade fiskpinneincidenten och än mindre kommer uppskatta kommande blodpudding/falukorvsexperiment (han är vegetarian) undrar jag om någon har en gammal brödrost ståendes (eller kaffekokare som jag alltid är på jakt efter)?



Låt kampen mellan kaffekokaren och brödrosten börja!


Hmmm.. Vad kan man brödrosta?
- Bröd
- Fiskpinnar
- Falukorv
- Hamburgare
- Blodpudding

Visst gillar du Kaffekokarkokboken?

Om

Min profilbild

Katja Wulff


Kaffekokarkokboken - Ute nu!
ballonkatten.se dansorensen.se ktstrf.se

bloglovin
RSS 2.0