Kissarna och laserleksaken

Kissarna här har inlett ett litet samarbete med Bluebox och glädjen var stor här hemma när den blåa boxen dök upp i brevlådan. Den innehöll nämligen ett par olika kattleksaker. En av dessa behöll de själva och en ska vi tävla ut här i bloggen inom kort. Det var alltså det som bilden igår föreställde - en kattlaser "Frolicat BOLT"! Och inte en fleshlight, hopfällbar kaffekokare, ballong eller jesusbarnet från krubban i Nordstan (några av gissningarna på twitter och Facebook).
 
Till en början undersökte de, i samlad trupp (precis som de alltid gör till en början med nya saker), kattlasern. Iggy och Zappa började så smått att jaga den. Gucci råkade bli träffad av lasern på magen och försökte kraffsa bort den. Hon är så trög, den där tjockisen. Ganska snart började Zappa, precis som alltid, att flippa och hans lekande går överstyr. Detta resulterar, även det precis som alltid, i att de andra katterna får fly så att han inte råkar göra dem illa. Han började nämligen kasta sig hej vilt omkring här hemma efter lasern och sket väl i vilket om det var en annan katt, möbel eller prydnadssak i vägen. 
 
 
Zappa och laserleksaken - lika som bär (de har ju samma form ser du väl?).

Eftersom leken gick lite väl vilt till för Gucci hittade hon sin egna, nya favorit. Nämligen den blå lådan. Där satte hon sig och kollade på spektaklet på lagom avstånd. Men vet ni vilket as Zappa är? Hon satt nämligen nu precis i sin låda och tittade på Zappas skuttande. Men när lasern slocknade, vet ni vad han gör?! Jo! Han går till Gucci, och hennes låda, och biter Gucci i ryggen. Hon fräser och hoppar där ifrån. Då sätter sig Zappa i lådan!! Bara för att liksom.
 
Vad är det med katter och lådor?
Cat in box.
 
Haha, Zappa är skitrolig att titta på när han jagar lasern (har satt på den igen så att han håller sig sysselsatt och kanske skuttar bort lite av sin mage). Vänta, måste filma lite så du inte tror jag överdriver.
 
Så.
 
Såhär håller han på hela tiden: 
 
Perfekt julklappstips till din katt alltså! Har du ingen katt finns en massa andra tips på julklappar här hos Bluebox. Djurbabushkorna exempelvis är ju hur söta som helst.
 
Som sagt! En minst lika festlig kattleksak kommer att tävlas ut här i veckoskiftet. Håll koll på det och trevlig helg så länge!
 
Foto: Dan Sörensen.
 

Gissa vad!?


Ska vi leka?

Quizkampen - Katyeah
SocialChess - Katyeah (jag måste vara vit)
Wordfeud - Kaffekokarkokboken
Ruzzle - Katyeah
Instagram - Kaffekokarkokboken
Facebook - Kaffekokarkokboken
Twitter - @kaffekokarkock
Youtube - tjakatt
 
Har jag missat något? Vad finns det mer för skojiga sidor och spel?
Jag och Iggy leker. Inte långsökt bild alls alltså.
 

Katja Wulffs MacGyver-gastronomi!

Just hemkommen från Årets Kock. Blev tipsad både på plats och på twitter om en artikel i Publiktdär det stod om kaffekokarmatlagning. Tycker det är en skoj läsning, framförallt pga MacGyver-jämförelsen. Vilken komplimang!
 
 
Läs hela artikeln här. 
 

Trött katt

 
Förresten! Sveriges roligaste klipp ringde och ville eventuellt använda ett, eller två, klipp vi har på kissarna (det var inte ovanstående klipp). De ville även försäkra sig om att Gucci inte var död på det ena klippet.
 
 
Nu somnade hon, lutandes och snarkandes, på datorn min. Gammeltröttiskatten.
 

Hurra på Thanksgivingdagen!

Hela natten har jag drömt om flottig mat i olika former samt om att jag desperat försökt att leta efter toalett. Det gör jag ofta, gör inte du det? Letar efter toalett i drömmar alltså. Jo, om man råkar somna småkissig försöker jag nämligen kissa både här och där i mina drömmar men det funkar inte. Och det är så himla jobbigt! Men tur är väl det att man inte kissar i drömmen, för du vet väl vad det betyder? Jo, att man förmodligen kissar även i verkligheten och det är här det blir riktigt jobbigt. Jag kommer så väl ihåg när jag ääääntligen kunde kissa i det där prinsesstornet som jag bodde i... OCH SEN VAKNADE JAG! Det var senaste gången jag kissade på mig i sovande tillstånd (det har ju hänt att det kommit nån skvätt när man skrattat ibland). Ska inte gå in på mer detaljer nu, för jag skäms fortfarande lite för det. Det var i och för sig ett tag sedan nu, men jag sov inte hemma när jag gjorde det. Jag tror dock jag kan ha dolt det väl... Nej, det gjorde jag nog inte. Nu fick jag en ångestfylld verklighetschock.
 
Fokus Katja. Anledningen till att jag drömt om mat är för att det luktar helt otroligt mycket efter gårdagens matlagning. Det tillagades något denna dagen till ära, och vad är det för dag idag? Jo! Det är Thanksgiving!
 
Därför ska jag nu visa hur du kaffekokarugnsbakar en kalkon.
 
Kalkonen på bilden är inte samma kalkon som kalkonen i receptet.
 
Tid
16 timmar
 
Ingredienser
1 dvärgkalkon
 
fyllning
1 liten lök
1 bit bröd
3 skivor bacon
1 äpple
Salt
Peppar
Olja
 
Piff
Ruccola
Babymajs
Coctailtomater
Babymorötter
 
+ En härlig blandning av soja, olja, honung, balsamvinäger, cayennepeppar och timjan.
 
Gör så här
Sätt på kaffekokaren. Kaffekokarfräs till klippt bacon direkt på plattan och dela resten av ingredienserna i lagom stora bitar. Då bacon är klart får du snabbt torka av plattan. Lägg ner alla fyllningsingredienserna i kannan och kannstek i sisådär en timme.
 
Skölj av dvärgkalkonen så att den inte är lika blodig längre, det smakar nog inte så gott. Tryck varsamt, a-a-aahh - vaaaarsamt in fyllningen i rumpdelen så att ingenting spricker. Går det trögt att fylla är det bara att spotta på fingret, då blir det bättre glid. När kalkon nästan är helt fylld av dina ingredienser ska du snabbt dra ut fingret och knyta ihop bakbena (Jag hade bara tandtråd, men Dan sa att det nog inte går så bra att använda. Löste det därför hyffsat bra med tandpetare istället). Slicka av kladdet från fingret och rök en cigg, det är du värd.
 
Pensla på sojaoljehonungsvinägercayennepeppartimjansblandningen på fågeln och lägg den direkt på plattan. Nu är det så himla fiffigt va att en upponervänd tratt över kalkonen fungerar perfekt för att hålla inne värmen - det blir alltså en kaffekokarugn!! Detta är första gången vi testar denna metod i Kaffekokarkokbokens historia - och det gick kalkonbra! Jag menar, kanonbra! Nu ska den kaffekokarugnsbakas där inne i en 15 timmar ungefär. Pensla på sojaoljehonungsvinägercayennepeppartimjansblandningen med jämna mellanrum så dvärgkalkonen får en läcker, knisprig yta. Stäng av kaffekokaren.
 
Servera dvärgkalkonen på en ruccolabädd tillsammans med diverse smått och gott. Tacka sedan gudarna (eller vem det nu är man ska tacka på denna dag) för Kaffekokarkokboken!
 
Dvärgkalkon, dess fyllning och en naken katt med baconsug i blick.

Kannstekning av kalkonfyllning.
 
Går det trögt att fylla är det bara att klämma på bröstet samt spotta på fingret för bättre glid.
 
Kaffekokarugn! Borde få ett pris för den här! 
Resultatet blev kalkonsmarrigt!
 
Foto: Dan Söensen.
 

Brev från Bella!

Dans söta, kattokiga brorsdotter skickade ett brev till oss idag.
 
På baksidan stod det:
Ps. Jag skulle gärna vilja ha ett foto på Iggy, Gucci och Zappa. Puss Bella.
 
På framsidan hade hon ritat, och skrivit, så här fint:
 
Hur gulligt är det inte då?!
 

Kattdejten!

Vi har ju tre kissar här hemma, gamlingen Gucci, vrålapan Iggy och busfröet Zappa. Iggy är klistret som håller samman familjen. Både Gucci och Zappa har Iggy som bästis och på grund av detta blir det ju automatiskt att alla umgås. För att föra samman Gucci och Zappa mer planerade vi ikväll en härlig middag på tu katt tass, utan Iggy, så att de kanske skulle kunna hitta lite mer gemensamt. 
 
Och hujedamig så trevlig de hade minsann! Många goda skratt och de fann verkligen varandra på ett djupare plan. Nu när jag skriver detta ligger de här jämte och myser så vi kan ju säga att det hela gick som en svans.
 
 
Tid
4 timmar
 
Ingredienser
1 par morötter
Lite lever
1 skvätt olja
2 äggulor
2 shotglas kattmjölk
 
Gör så här
Hacka morötterna i små bitar (morötter tar sjukt lång tid att koka i kaffekokaren) och lägga dem i kannan. Häll vatten i bryggaren och sätt på kaffekokaren. Kaffekokarkoka dem tills de är ordentligt mjuka. Häll av det mesta av vattnet och mosa sönder morötterna till en slät puré.
 
Skvätt lite olja på kaffekokarplattan och låt den bli skitvarm. Släng därefter på klippta små leverbitar och kaffekokarsautera dessa tills de är genomsauterade. Som du märker använder jag förmodligen ordet "sautera" fel, men kaffekokarsautera i alla fall leverbitarna tills de inte är råa längre någonstans.
 
Kläck ägget och släng bort vitan. Vispa upp gulan ordentligt och då är även såsen klar!
 
Duka fram till en gemytlig middag och servera leverbitarna med purén, äggsåsen och ett ljummet glas kattmjölk.
 
Smaklig kisemis!
 
Kaffekokarkoka morötterna i en halv evighet.


Klipp sönder levern i små kissekatssmunsbitar.


Kaffekokarsautera levern tills den är klar helt enkelt.
 
Separera äggulan från vitan. Äggvita är inte bra för små kattmagar!
 
Även katter äter med ögonen, därför är serveringsupplägget minst lika viktigt som vanligt.
 
Stilige Zappa hade klätt upp sig! Kolla så fin han var!
 
Foto: Dan Sörensen.
 

Kattuering!

Idag tatuerade jag mig för första gången! Det blev en död katt. Visst är den fin?
 
 
 
Hej mamma och pappa! Vi hörs förmodligen strax efter ni läst detta inlägg va?
 

Kaffekokarkokboksartikel!

Är på musikvistelse de luxe i Paris just nu. Varit på Pitchfork och sett band som Grizzly Bear, Robyn, Japandroids, Sebastien Tellier, Tallest man on earth m.fl. Riktigt bra har det varit. Den festivalen är slut nu men ikväll väntar sista konserten för vår lilla resa, nämligen Hot Chip! Det kommer bli så jäkla bra!

Vad jag egentligen tänkt säga var att Malin från hejkalmar.se hörde av sig igår då hon ville ställa några frågor till en artikel hon jobbade på. Resultatet kan du läsa här - http://www.hejkalmar.se/artiklar/view/en-nagot-annorlunda-kokkonst


Visst gillar du Kaffekokarkokboken?

Om

Min profilbild

Katja Wulff


Kaffekokarkokboken - Ute nu!
ballonkatten.se dansorensen.se ktstrf.se

bloglovin
RSS 2.0