Ballonger, 40 000 scouter, Ellos och undanflykter!

De sex senaste dagarna har det varit fullt ös medvetslös på Media Markt. Har vikt en herrans massa ballongfigurer till maaaasvis med glada barn (och även en hel del vuxna). Alltså, du har väl förresten kollat in min andra blogg - Ballongkatten? Sen imorgon drar jag iväg och jobbar på World Scout Jamboree i nästan två veckor och dagen efter jag kommer hem därifrån börjar jag mitt nya ("riktiga") jobb som Social Media/Online expertEllos!

Vad jag ville säga med ovanstående är att nästa gång jag är ledig så är jag över 30 år (gah!).

Och så ville jag skryta om mitt nya jobb förstås.

Och sen så ville jag även uppmärksamma dig om Ballongkatten ju. Så du t.ex. kan gilla Facebooksidan.


Eller så ville jag egentligen bara dra ut på tiden lite så jag slipper hjälpa Dan i köket.


Foto: Dan Sörensen (kolla in hans nya blogg!).

Någon som har ett bra recept på fläskfilé?


Notera hur vårt fina överkast vi köpt inte är så fint efter att (särskilt) Fläskfilé-Iggy härjat omkring som fan.

Festivalmat a la Roskilde

När vi berättade för folk att vi skulle åka till Roskilde häromveckan vet jag inte hur många det var som frågade fnissandes "Ska du ta med dig kaffekokaren?". Nej. Jag skulle inte ta med mig kaffekokaren. OM det funnits något ställe i tältet att koppla in gamla Bettan hade hon självklart fått föja med, det hade ju varit hur praktiskt som helst! Däremot tog vi med ett stormkök som vi lagade mat i de första dagarna. Sen skulle vi bli tvungna att börja diska skiten och då köpte vi mat ute istället.

Jag testade häromdagen att anpassa den stormkökstillagade rätten till kaffekokaren. Det gick så klart finfint. Dan däremot gjorde en pastapåse på spisen som han tyckte blev skitäcklig (det hade förstås inte alls med att det var en annan smak på hans pastapåse att göra, utan faktumet att den var spislagad).Tid
Sisådär en halvtimme

Ingredienser
1 pastapåse
Vatten (läs på baksidan av pastapåsen vilken mängd som behövs)
1 burk tonfisk
Salt
Peppar

Gör så här
Häll pastapåseinnehåll i kannan och vatten i bryggaren. Sätt på kaffekokaren. Rör om då och då. Vänta tills det nästan blivit klart och rör därefter ner tonfisken. Smaka av med salt och peppar. Stäng av kaffekokaren.

Servera kalaset i sann Roskildeanda på papptallrikar, med plastbestick, en cigg i munnen och tillsammans med nittonkronorsvin från Netto.


Nedan följer lite utav en bildbomb från Roskilde 2011.


Det där nittonkronorsvinet fanns i flera format och färger. Jag rekommenderar det vita i den drickvänliga förpackningen för att undvika onödigt rödvinsspill på exempelvis jeanskjortor (*blink* -> Danis).


Jag kan inte höger och vänster så Dan hjälpte mig på traven. De här motiven snackade vi (på fullt allvar) om att tatuera in på mina fötter. Och nej! Vi var enligt oss själva INTE fulla. Men det var vi visst.


En av de bästa konserterna var otippat nog Daniel Adams Ray. Inte jätteförtjust i honom men han bjöd på en rolig show med bra drag! Lite Timbaktu-uppträdande över det hela. Så den roligaste konserten att kika på var denna, den bästa låtmässigt var Tallest Man On Earth, bästa musikstunden var Portishead när hon sjöng Roads och den bästa konserten överlag var The Strokes. Bästa konserterna någonsin är fortfarande lätt Håkan Hellström 2009 och Mew 2005.


Dan sitter som en femåring. Han sitter alltid så här. Finns det någon annan vuxen människa som gör det?!


Nettovinet med matchande Nettokasse. Och det är strumpebyssorna som är lite stora, inte jag som har väldigt sladdrig hud på knäna.
Till pappa: Ja, det är en cigg i munnen men att röka på Roskildefestivalen räknas till kategorin "feströkning".Dan framför Orangea när Bad Religion spelade på söndagen (och de flesta åkt hem).


Ett av favoritställena: I sandlådan i chill out-tältet.


En av de få bilderna på mig och Dan tillsammans. Dan väcker mig från en tupplur genom att sparka på mig.

Fler av Danis och Katjis privata Roskildebilder hittar du här.


Whaaa! Nu stressar Dan mig för vi ska iväg och handla.


Foto: Dan Sörensen (förutom de på Dan Sörensen som jag fotat).

Vinnaren av Kaffekokarkokboken är ...

... väntar lite till med att avslöja. Mer spännande så.

Vi börjar med det rätta svaret. Vilken var låten som jag tänkte på? Första ledtråden var ju bilden där på Gucci Katt. Det var oväntat många som svarade rätt redan där faktiskt, trodde det skulle vara klurigare än så. Tävlingen är därmed avgjord men jag drar ut på svaret och vem som vann lite längre. Bara för att det tycker jag är kul.

Andra ledtråden hade kunnat vara hur låten går. Den går ungefär så här:

NHAAAAAAASIIIIIWHENJAAAA!!! MHA WHANI, SHIWAWA! Shichowhoo mhiwenja yhewi whenjaowhaa. NHAAAAAAASIIIIIWHENJAAAA WHAWAWI ARIQIW ZHIWAWHOOOH!!!

(det där tog för övrigt väldigt lång tid att försöka lyssna fram och skriva ner)


Har du fortfarande inte fattat vilket det rätta svaret är ska du få en ledtråd till. Här har du den, i form av en bild:


Gucci?

Ganska likt!


Simba?

Har du FORTFARANDE inte fattat vilket det rätta svaret är så är det:

Circle of life! Du vet den där Lejongkungenlåten alltså.


Den som svarade rätt först samt taggade sig i en av bilderna på fejjan var Natalie, grattis! Boken är ju inte klar än men när den är det skickar vi hem ett exemplar till dig. Du kan maila din adress till [email protected]

Tack för allas medverkan! Väldigt många roliga (och för Gucci - mindre smickrande) bidrag dök upp. 


Ni som inte vann kan beställa/bevaka boken här.Just det. Vi hade det skitbra på Roskilde. Ett Roskildeinlägg med massvis av bilder samt recept på en kaffekokarlagad variant på vår favoritfestivalrätt (?) kommer upp i dagarna.


Nu ...

... skickades bokfan på tryck.


Förresten! Du glömmer inte att tävla va? Det är sista dagen idag. Tagga dig på valfritt ställe på Gucci Katt och gissa låten.Visst gillar du Kaffekokarkokboken?

Om

Min profilbild

Katja Wulff


Kaffekokarkokboken - Ute nu!
ballonkatten.se dansorensen.se ktstrf.se

bloglovin
RSS 2.0