Krämig(gy) Kattsoppa - LCHF

Eftersom vi börjar få så in i helsikes många katter här hemma tog vi med hela gänget ut i skogen i helgen för att skjuta av en eller två. Trodde det skulle bli tjockisGucci som inte skulle hinna fly från haglet men det var en solig dag så det blev den ljusskygga Iggy som blev förblindad och inte lyckades fly.

Har alltid velat testa det här receptet och äntligen har jag nu huvudingrediensen. Nu jävlar ska det fräsa (höhö) till ordentligt på kaffekokarplattan.RIP vår älskade Iggy Katt.


Tid
5 timmar

Ingredienser
1 platta kattfilébitar
½ röd lök
½ röd paprika
½ gul paprika
1 vitlöksklyfta
2½ dl kokosmjölk
2½ dl grädde
2 msk lökfond
Saft från lime
Ingefära
Smör

Gör så här
Flå, filea och hacka kissemissen. Klicka på smör på kaffekokarplattan och slå på den. Lägg på kattbitarna och låt ligga tills de är ordentligt genomstekta, ca 1 timme. Skrapa därefter av köttet och torka av plattan.

Hacka allt som ska hackas och lägg en stor klump smör i kannan. Smält det och skrapa ner lök och vitlök. Krydda med ingefära och kannfräs schabraket i en halvtimme. Slå därefter över kokosmjölk, grädde och fond. Värm upp ordentligt i si så där 2 timmar, eller hur länge du nu orkar vänta. Häll ner kattköttet och värm på ytterligare en halvtimme. Häll till sist ner hackad paprika, pressa ner saft från lime och tillsätt eventuellt lite mer fond eller vad du nu tycker saknas. Stäng av kaffekokaren.

Smaklig kis!


Skjut ihjäl en katt.


Stek kattkött.


Torka av kaffekokarplattan lite snabbt.


Fotografera grönsakerna fint.


Maxa i limesaft.


Iggy strax innan jag knäppt'na. Haha, kolla paniken!

Foto: Dan Sörensen.

OBS!
Inga katter skadades i detta inlägg. En dog.


Crisp i himmelsk färs mat - LCHF

Idag är det crisp i himmels färsk dagen och denna dagen till ära gjorde jag självklart ett himmelskt recept. Senaste receptet var ju även detta ett färsrecept men jag säger som GES - "jag är en jävel på nötfärs", och därför blir det ena receptet blir inte det andra helt likt. Snarlikt förvisso men inte identiskt.Tid
Det beror på hur många ostcrisps du ska trycka i dig. Men räkna med ett gäng timmar iaf.

Ingredienser
Himmelsk färs
1 platta nötfärs
1 liten rödlök
Några soltorkade tomater
En skvätt från ovanståendes olja
1 tsk sambal oelek
3 msk grädde
Fetaost
Salt
Peppar
Chilikrydda
Smör

Ostcrisps
Riven vanlig ost
Riven parmesan

+ 1 ljuvlig salladsbädd


Gör så här
Sätt på kaffekokaren. Klicka på smöret och vänta tills det smält. Lägg därefter på färsen och rör om då och då tills det fått den där fint köttbrynta färgen. Hacka löken under tiden och sleva sedan ner färsen i kannan. Tillsätt lök, klippta tomater, oljan, sambal oelek, grädde och kryddor. Kannstek i kanske en timme. Tappade tiden tyvärr. Som om någon gör något av mina recept ändå.

Just det! Under tiden som ovanstående kannsteks kan du plocka fram dig minikaffekokare (om du har en sådan? Jag har.) och göra ostcrispsen därpå. Blanda riven random ost med riven parmesan och lägg lämplig mängd på minikaffekokarplattan. Minikaffekokarkannstek crispet i trekvart eller tills det fått en gyllengul färg och enkelt lossnar från minikaffekokarplattan. Stäng av kaffekokaren.

När allt är klart är det redo att serveras på ditt vackraste porslin. Hiva över den himmelska färsen på en fager salladsbädd. Peta därefter ner crispsen i den himmelska färsen och tadaaa - crisps i himmelsk färs.


Zappa ba: "Hmmm, ja detta skulle nog kunna bli himmelsk färs..."


Minikaffekokarstekta ostcrisps.


Zappa ba: "ÅÅÅåååh, ja!!! Det ÄR himmelsk färs!"


Från att endast vara en vacker tallrik till att bli en vacker tallrisk med crisp i himmelsk färs på...


Foto: Dan Sörensen.
Kaffekokarlagad, diskmaskinsbakad, färsfylld, LCHF paprika

Att jag skulle börja med någon form av diet trodde jag aldrig. Men så är det! Dan fick för sig förra veckan att han har blivit en tjockis och ska därför börja laga LCHF mat. Eftersom det är han som lagar vår vanliga mat hade jag inget annat val än att joina honom i detta experiment. Var inte särskilt svårövertalad eftersom jag hört att LCHF även kan vara bra mot trötthet och magont och såntdärnt. Symptom jag verkligen har. På sista tiden har jag varit så dödens trött vilket har gått ut över allt från den här bloggen till vårt sexliv. Pallar helt enkelt ingenting! Men ser man på! Här sitter jag nu nyknullad och bloggar för fullt.

Har till och med börjat dansa Zumba. Eller snarare sprattla till Zumba för jag har ingen koordinationsförmåga, men energin är det inget fel på. Det är minsann helt sjukt. Jag hatar Zumba. Nu är det plötsligt roligt!? Roligt för att det känns att det "tar". Och vi blir sådär läskigt peppade och käcka. Självklart lämnar vi inte lägenheten utan dansar framför xbox här i lägenheten. Det är nästan så att jag skäms. Zumba!?

Nu framöver kommer denna bloggen alltså vara en LCHF blogg. Ett tag. Här kommer första receptet. Kaffekokarlagad & ugnsbakad LCHF paprika (färsfylld).
Tid
4½ - 5 timmar

Ingredienser
1 platta valfri färs
1 liten röd lök
1 msk philadelphiaost
Några soltorkade tomater
2 små nävar riven ost
Smör
Salt
Peppar
Allround krydda

1 röd paprika
½ gul paprika
Creme Fraiche


Gör så här
Lägg en klicka smör på kaffekokarplattan och sätt på kaffekokaren. Hutta på färsen när smöret smält och stek det tills det fått en skönt köttbrun färg, sisådär i 45-60 minuter. Rör om under tiden.

Ös ner köttet i kannan tillsammans med hackad lök, philadelphiaosten, klippta soltorkade tomater och den rivna osten. Krydda. Rör om och kannstek (torka av plattan snabbt först) tills allt gojsat ihopa sig. 45-60 minuter där med. Stäng av kaffekokaren.

Gröp ur en paprika och tryck ner fyllningen i den. Toppa med riven ost.

Packa in kalaset i aluminiumfolie och sätt in paketet i diskmaskinen. Välj lämpligt program, gärna med så hög temperatur som möjligt så att det blir ordentligt diskmaskinsbakat.

När diskmaskinen plingar är maten klar och redo att serveras tillsammans med exempelvis paprika och creme fraiche.


Eftersom smält smör är tråkigt att fota kan man rita en glad gubbe i det.


Jag lagade maten på spisen! Hähä.


Zappa har inte riktigt fattat än vilken jäkla tid den här typen av matlagning tar och var därför en smula kinkig.


I med en schkvätt olja från de soltorkade tomaterna för att spexa till smaken lite extra...


...och givetvis en massa ost.


Kom på att det ser så mycket piffigare ut när man skär paprikan på ett festligt sätt. Så då gjorde jag det.


Ser smarrigt ut va?


Varför använda ugnen när det går finfint att baka i diskmaskinen?


Foto: Dan Sörensen.

Visst gillar du Kaffekokarkokboken?

Om

Min profilbild

Katja Wulff


Kaffekokarkokboken - Ute nu!
ballonkatten.se dansorensen.se ktstrf.se

bloglovin
RSS 2.0