Slutspurt.

Sista dagen att nominera! Tryck på bilden nedan och nominera er favoritmatlagningsblogg (denna).



Tack!

Vem vill ha en praktikant?

Allas favoriteventare ska snart ut på praktik. Helst i Göteborg men resten av världen vore med roligt. Skicka in era ansökningar till mig ([email protected]) så hör jag av mig om ni passar mig. Tipsa gärna!

Lycka till!






Baconinlindad halloumi med Quinoasallad.



Ingredienser
2½ dl Röd Snabbquinoa
3 dl vatten
1 grön paprika
1 röd paprika
Majs
250 g halloumi
1 pkt (140 g) bacon
Kesella
Chili/Lime krydda

Gör så här
Koka upp vattnet. Häll därefter i Quinoa och låt stå i 10 minuter. Strimla under tiden paprikan och tillsätt denna tillsammans med majsen och rör om. Ställ åt sidan och lägg den skivade, baconinlindade halloumin direkt på plattan. Stek detta 40 minuter på var sida, tills baconet blivit knisprigt. Servera med en klick kesella, kryddad med Chili/Lime krydda från Santa Maria.
Jättegott!




Glöm inte...






Gå med i Facebookgruppen!


Blodpudding & Potatisplättar.



Ingredienser
Blodpudding
Potatisplättar
Paprika

Gör så här
Stek förslagsvis blodpudding först i en klick smör. Två skivor passar en kaffekokarplatta lika bra som handen i handsken. Under tiden de steks går det bra att plocka ut potatisplättarna ur frysen för att de ska tinas litegrann. Blodkorven ska stekas på vardera sida i 20 minuter eller den fått en riktigt knisprig yta. Stek därefter potatisplättar i lika lång tid som blodpudding. Hacka upp paprika, morötter eller annan grönsak och servera! Kan även med fördel serveras tillsammans med lingonsylt.
Jättegott!

Psst.. Du har väl inte glömt att nominera?








 


Matbloggspriset 2009, ”den goda maten-resan”.

”Den goda maten-resan” är temat för årets matbloggspris. Tycker min kaffekokarkokbokblogg är en självklar kandidat i denna tävling då jag vet att det finns ett par kaffekokarkockar där ute på resande fot som följer bloggen och tillagar sin mat i kaffekokaren. Kan nog komma på ett gäng andra långsökta anledningar till varför ni ska nominera kaffekokarkokboken men stannar där för denna gången.

Nominera på!







Ballongbloggen är här!

Jajajajajaj. Jag vet att detta är en matblogg men för att kunna köpa mat och överleva måste jag ju få jobb, visst? Därför har jag snabbt satt samman en liten blogg med olika ballongjobb (och ballongickejobb) som jag gjort för att folk ska förstå att man ska anställa mig till fester, kalas eller nybörjarkurser i ballong! Kommer uppdatera den mer noggrant i fortsättningen.

ballongkatja.blogg.se


Hej Ett Lingon!

Blev lite paff när min blygsamma (?) besökarstatistik höjdes med nästan 200% igår. Var tvungen att undersöka och jag tror att anledningen till det hela är att Ett Lingon tipsat om min lilla blogg på sin tjusiga matblogg. Ser att Sanna, som ligger bakom sidan, ställer upp i matbloggspriset 2009. Tycker att ni alla ska gå in och nominera mig.


Va häftigt det hade varit!



Nominera här!!

Motiveringen kan exempelvis lyda som Martins: 
För den är nyskapande och rolig... och så såg jag henne på tv4 morgonsoffan, plus att hon är snygg!

Den gillade jag.



Lägenhet sökes.

Jag tvättar i handfatet, diskar i duschen och lagar mat i kaffekokaren.

Central, hyffsat billig etta i Göteborg efterlyses. Med kök.



Linser de luxe!

Jag har fått ett recept av Christine som hon har valt att kalla Linser de Luxe!



Ingredienser
1 pkt Go Greens färdigkokta gröna linser
3dl vatten + 1 grönsaksbuljongtärning (ursprungsreceptet sa 5 dl men då det inte går att koka upp soppan lika mycket i kaffekokaren som på spis chansade jag på att 3 dl skulle bli lagom)
1/2 gul lök, hackad
1 vitlöksklyfta, finhackad
1 tsk spiskummin (mald)
1 1/2 dl kokosmjölk
1 msk mörk soja (eller lite mer, efter smak)
salt, peppar
babyspenat

Gör så här
Skölj linser och häll i alla ingredienser, förutom spenaten och vatten, i kannan. Häll vatten i bryggaren, rör om och låt allt koka upp. Efter närmre två timmar är det dags att tillsätta bladspenaten. Låt stå i tio minuter. Salta o peppra efter smak.
Jättegott!


Tack Christine!


Visst gillar du Kaffekokarkokboken?

Om

Min profilbild

Katja Wulff


Kaffekokarkokboken - Ute nu!
ballonkatten.se dansorensen.se ktstrf.se

bloglovin
RSS 2.0