Vinn espressomaskin eller kaffebryggare!

Är du som jag en flitig användare av kaffebryggaren och tycker det vore bra med en till för att skynda på matlagningen ibland? Kanske är du en tjurig student som bor i korridor och drömmer om att få laga mat inlåst på ditt rum (istället för att trängas i det gemensamma köket), men inte har råd till en kaffebryggare? Eller behöver du en espressomaskin för att du är kaffesugen och din jobbiga flickvän har kaffebryggaren full med mat hela tiden?

Känner du igen dig i något av ovanstående? Även fast du kanske inte gör det är detta garanterat en tävling för dig. I samarbete med WhiteAway tävlar jag nämligen ut riktigt grymma produkter. Du kan välja mellan alla dessa priser:



Alternativ A: Electrolux EEA260 Espressomaskin (värde 2609 sek). Läs mer..
Alternativ B: Melitta Optima Therm kaffebryggare (värde 704 sek). Läs mer..
Alternativ C: Melitta Aroma Excellent kaffebryggare (värde 523 sek). Läs mer..

(alternativ C var mitt förslag!)



Hur gör du då??


Har du en blogg?
1.
Skriv ett inlägg på din blogg och länka till detta tävlingsinlägget och till www.WhiteAway.se.
2. Berätta vilken produkt du vill vinna.
3. Länka sedan till ditt inlägg här i kommentarsfältet så jag vet att du tävlar.


Är du blogglös?
1. Tipsa fem vänner om tävlingen via mail och länka till detta tävlingsinlägget och till www.WhiteAway.se.
2. Berätta för dem vilken produkt du vill vinna.
3. Skicka en kopia av det mailet till [email protected].


Lite fyndiga inlägg/mail är ju alltid kul.. ;)


Lycka till!



Tävlingen pågår till och med torsdagen den 11 november. Vinnaren presenteras följande dag.

Grattis..

..säger vi till Emma! Du kommer få en finfin kaffekokarkokbokströja på posten.


Foto: Dan Sörensen.


Tröjan kommer ni även snart kunna köpa www.careofberge.se. Gilla deras facebooksida här!




Tävlingar är ju kul! Väldigt snart kommer jag att köra igång med nästa tävling där du har chansen att vinna väldigt fina kafferelaterade prylar. Du kan tjuvkika här så länge vad det kan röra sig om. ;)



Sista chansen..

..idag att vinna årets snyggaste tröja!

Söndag.

Jag sa till Danis han skulle ta en bild på Iggy Katt för hon låg och sov så gulligt med tassarna upp i vädret (som på första bilden). Men hon vaknade visst..






Foto: Dan Sörensen.


Currytonfiskröra med pasta




Tid
1½ timme (2½ timme inklusive pasta)

Ingredienser
1 liten gul lök
1 burk tonfisk
1 dl grädde
Spaghetti eller annan pasta
Curry
Gurkmeja
Olja
Salt
Peppar
Gurka


Gör så här
Vet du vad? Detta recept gjorde jag i helgen och vi skulle på en konsert så jag hann inte göra spaghetti i kaffekokaren, så den gjordes på spisen. Ha! Men du kan hitta hur du kaffekokarkokar pasta i exempelvis detta inlägget.

Tonfiskröran gjordes dock i kaffekokaren. Sätt på kaffekokaren och häll olja i kannan. När den hettats upp, efter typ en kvart, ska hackad lök tillsättas tillsammans med curry. Kannstek detta i 20 minuter, rör sedan ner även tonfisk och kannstek i ytterligare 20 minuter. Häll på grädden och låt stå i 40 minuter. Smaka av med salt, peppar, eventuellt mer curry samt tillsätt gurkemjan som ger en finare färg. Stäng av kaffekokaren.

Servera röran med spaghettin och några skivor gurka.
Jättegott!


Kannstek löken.


Puttriprutt.


Foto: Dan Sörensen.

Rockstjärneoutfit?

Denna videosnutten är hämtad från mitt senaste ballongbloggsinlägg. Jag lirar en låt på en gitarr jag vikt av en ballong. Men det viktiga är att du ska kolla in tröjan som jag har på mig. Om du vill ha en sån ball tröja kan du nämligen vinna en här i detta inlägget!


Kan du höra vilken låt det är? Åh.. Jag säger förresten fel i filmen det är refrängen jag spelar, inte introt. Svaret hittar du här, men gissa först!


Film: Dan Sörensen.

Tävling - Vinn en kaffekokarkokbokströja!

Kul med tävling! Du har chansen att vinna den urtjusiga tröjan jag fått designa för C/O Berge. C/O Berge är ett ekologiskt märke där 5% av försäljningsintäkterna går till någon välgörenhetsorganisation som designern själv får välja. Bra va? Jag har valt en organisation men det är inte helt klart än så det får jag vänta med att berätta!


Hur ska du göra då för att ha chansen?

1. Gilla C/O Berges Facebooksida (bjud gärna in dina vänner med till gruppen ifall du vill).
2. Skriv en kommentar här i bloggen att du är med och tävlar. Glöm inte att fylla i din mail och ditt namn.
(3. Håll tummarna!)



Så här fin är den när den hänger på väggen.



Och så här fin är den när man har den på sig. Shysst med en scarf till tycker jag.



Kolla, den är till och med snygg när den är ihopaknögglad i en hög!
Receptet på tröjan är vändkaffekokarstekt ägg.

Foto: Dan Sörensen.


Lycka till!



Du kan tävla fram till och med onsdagen den 27/10. Vinnaren presenterar jag dagen efter. Har du inte turen att vinna behöver du inte vara ledsen för det. Du kommer snart kunna köpa tröjan på C/O Berges hemsida. Den finns även redan ute i ett par butiker.



Rösta på Kaffekokarkokboken så den blir årets matblogg! Tack♥




Imorgon..

..kommer jag ha en tävling där du kommer kunna vinna en jättefin grej!




Tips på "kanske Sveriges snyggaste blogg"!

Enligt @hejmatse är det Ballongkatten.se. Själv tycker jag det är världens snyggaste blogg. Och Ballongkatten, det är ju min andra blogg! Håhå. Fast all cred till Dan, som gjort den och tar de fina bilderna. Där kan du läsa om vad jag gör för kul med ballonger, och i senaste inläggen även vad Iggy Katt gör för kul med ballongerna som hon får tag i. Du kan även önska en ballongfigur så klart och dessutom boka mig till diverse jobb!


Klicka på bilden om du vill se hur ballongen ser ut när den kommit ut ur Iggy istället för när den är på väg in i henne.

Foto: Danis.


Och så en annan grej. Det verkar anses vara fult att hetsa i sin blogg/facebook/twitter efter röster? "Bah" säger jag. Jag har inte så stor blogg så måste ju se till att synas och höras om jag vill något. Och jag vill ju bli nominerad vinna. Så rösta på min blogg nu så att den kan bli Årets Matblogg och tjata även hål i huvudet på dina polare. Annars gör jag det.


Tack och puss!


Titta, till och med Gucci Katt har röstat och retweetat!


Minipizza!

I förrgår gjorde vi pizza här hemma. Dan gjorde ugnslagad bautapizza medans jag gjorde kaffekokarlagad minipizza. Min pizza blev så klart (enligt mig själv) snäppet godare!

Vill du hellre göra inbakad pizza? Spana in mitt recept på det här.



Tid

Cirka 3 timmar för en minipizza

Ingredienser
Det blir så otroligt fjuttigt att skriva exakta recept till en minipizza. Degen är ett recept på en stor pizza som du sedan får dela i mindre bitar. Det går även bra att frysa in pizzadegen.

Pizzadeg (för mååånga minipizzor)
50 g jäst
21 tsk salt (gärna flingsalt med smak av rosmarin)
En nypa socker
3 dl fingervarmt vatten
0.5 0.5 dl olivolja
9 dl vetemjöl
Smör

Tomatsås (även här så himla fjuttiga mängder)
Passerade tomater
Tomatpuré
Peppar
Fryst örtblandning

Toppingförslag (för ett par, tre minipizzor)
½ liten gul lök
1 burk Tonfisk
1 tsk Mango Chutney
Riven ost
Grovhackade jordnötter
Curry
Salt
Peppar
Olja

Pizzakrydda
Gurka
Minitomater


Gör så här
Blanda jäst, salt, socker, olja och fingervarmt vatten i en bunke. Rör om detta så att det smälter samman ordentligt. Rör i ungefär 8 dl mjöl (lite i taget) så att degen blir smidig. Jäs degen i bunken under bakduk i en halvtimme. Ta en bit av degen, ungefär så stor som en golfboll, och knåda den ordentligt på mjölat bakbord. Tillsätt mer mjöl ifall degen är för kladdig. Platta ut denna ordentligt och forma den så att den passar kaffekokarplattan.


Proffsigt va?


Sätt på kaffekokaren. Häll olja direkt på plattan och hetta upp det ordentligt - cirka 1o minuter. Placera den tunna pizzabottnen på plattan och stek i ungefär en kvart på vaje sida, eller tills den fått en fin färg och inte längre är degig. Lägg över bottnen på en tallrik och torka av kaffekokarplattan.


Pizzabotten de luxe.


Häll en skvätt olja i kannan som du värmer - cirka 15 minuter. Hacka löken under tiden och ner med detta sen i kannan. Kannstek i 25 minuter.

Nu är det dax att fixa ihop tomatsåsen! Blanda ner lite tomatpuré tillsammans med de passerade tomaterna och smaka av med peppar och örtblandningen. Rör om. Klart, easy peasy! Bred ett lager tomatsås på pizzabottnen.

Blanda ner tonfisk, mango chutney och ost (eller vad du nu önskar att ha på din pizza) i kannan tillsammans med löken. Kannstek detta i en halvtimme. Rör om då och då. Smaka av med salt och peppar.


Kannstek toppingen.


Klicka över tonfiskröran på pizzabottnen. Strö på pizzakryddan och jordnötterna. Servera med en fräsch sallad. Anvjutes bäst med kall öl. Omnomnomnom.

Jättegott!


I ♥ Pizza.


Foto: Dan Sörensen.




Dagens Outfit - Kaffekokarkokbokströjan!

Är nere och chillar i Malmö nu i helgen och eftersom det är så himla fint väder här passade det sig alldeles utmärkt för en shoppingrunda inne i stan idag. Gick förbi UMA Bazaar och där inne hängde den - min kaffekokarkokbokströja!!! Hur glad tror du inte jag blev när jag såg den?! Det är första gången jag ser den och visste inte ens att den hade kommit ut i butik. Så här ser den ut!
Kaffekokarkokbokströjan - Designer: Katja Wulff (JAG!), Märke: Care of Berge

Jag fick tyvärr inte välja tröjan som mitt tryck skulle hamna på, personligen hade jag hellre velat ha det på en liiiite slappare tröjmodell. Men om jag bara klipper till urringningen kommer den bli megaüberschnygg.
Så alla som är sugna på en tisha och har vägarna förbi Malmö får gå in och köpa en på UMA Bazaar. Hälsa de gulliga butiksbiträdena så gott från mig med!
UMA Bazaar, Per Weijersgatan 9 i Malmö






Fint va?


Förresten, glöm inte att rösta på Kaffekokarkokboken i Matbloggspriset (ja, om du tycker det hade varit roligt om den hade blivit Årets Matblogg förstås)!


Råbiff, halstrad råbiff och välstekt "råbiff".

Jag tycker rått kött är hur gott som helst. Vi brukade äta råbiff hemma när jag var liten och jag kommer ihåg så pinsamt jag tyckte det var när mamma skulle bjuda min kompis på det en gång. "Va?! Äter ni RÅTT kött??". Min kompis tyckte verkligen det var skitäckligt och att vi var helt dumma i huvudet. Samma blick hon hade i ögonen hade Dan i sina ögon när jag sa vi skulle äta råbiff. "Eh.. Rått kött?". Hans blick avslöjade för mig "Det är ju verkligen skitäckligt! Du är dum i huvudet". Jag tror inte att mamma brukade blanda ner whisky i råbiffen hon gjorde till oss men jag gjorde det nu för jag trodde Dan skulle vara mer sugen på att äta det då. Icke. Detta var visst inte hans grej. "Okej, jag steker till den litegrann då till dig?" försökte jag. Icke. Dan som är nybliven köttätare efter flera års vegetarianism såg livrädd ut även för den halvråa biffen. Den sista biffen, som han faktiskt åt, tokstekte han på spisen.



Tid
45 min - ? per biff

Ingredienser
För 3 biffar
300 g nötfärs
1 liten gul lök
1/3 dl rödbetor
1/3 dl inlagd gurka
2 msk kapris
2 msk söt/stark senap
1 msk whisky
2 msk olivolja
Ev. olja även för tillstekning
Flingsalt (gärna med Smoke-smak)
Peppar (mycket)

3 skivor bröd
Smör

Persilja
3 Äggulor


Gör så här
Hacka kapris, lök, rödbetor och gurka i små bitar. Lägg ner detta tillsammans med nötfärsen i en bunke. Tillsätt olja, whisky och senap. Rör om till en jämn smet. Smaka av med salt och ordentligt med peppar.


Hackettihack.


Lägg en klick smör på plattan och sätt på kaffekokaren. Smält smöret och placera brödbiten på plattan. Stek till det tills det har fått en fin färg, 15 minuter på varje sida.


Smörstek brödet.


Vill du ha råbiffen rå är det typ klart nu! Forma till en biff, lägg den på brödet och hacka persilja som du strör över. Kläck en äggula över biffen och servera.



Vad kallas en lätt tillstekt råbiff för? Uppdatering: Det heter halstrad råbiff, tack Anna!


Är du däremot inte så sugen på att äta rått kött kan du steka till biffen ungefär en halvtimme på varje sida, eller tills den blivit så pass orå som du vill ha den.



Halstrad råbiff i förgrunden och råbiff i bakgrunden.


Jättegott!


Foto: Dan Sörensen.



Skeptisk Dan som spislagar välstekt "råbiff" istället.


Visst gillar du Kaffekokarkokboken?

Om

Min profilbild

Katja Wulff


Kaffekokarkokboken - Ute nu!
ballonkatten.se dansorensen.se ktstrf.se

bloglovin
RSS 2.0