Tillbaka till kaffekokaren!

Nu har mitt sommarlov tagit slut, jag är tillbaka i Göteborg och skolan har börjat! Det betyder att jag inte längre är bortskämd med mammas mat och därför kommer ni allt oftare kunna läsa om smarriga kaffekokarrecept.


Det vill säga när jag löst spindelsituationen och vågar mig ut från mitt tillfälliga boende inne på toaletten.

Kaffekokarkockssignering!Hur nöjd som helst över mina nya manliga fans. Inte varje dag man får skriva autograf på en hunk som denna. Notera även kaffekokaren jag försökte rita. Fast jag är faktiskt kock, inte konstnär.

Gulasch á la Pinky!

Jag har fått ett recept av Jessica, världsmästaren i longdriving, som hon har valt att kalla Gulasch á la Pinky.Ingredienser
1 gul lök
2 klyftor vitlök
1 röd paprika
3 st färskpotatisar, råa
100 g nötfärs
2 tsk paprikapulver
1 1/2 tsk mejram
1 1/2 tsk kummin
2 msk tomatpuré
1 burk krossade tomater
4 dl vatten
1 kycklingbuljongtärning
Cremefraiche

Gör så här
Stek nötfärsen på plattan i 30 minuter, den behöver inte vara genomstekt. Hacka lök, vitlök, paprika och potatis i passande storlek och förkoka potatisen i 20 minuter. Fyll kannan med vatten tomatpuré och krossade tomater, tillsätt buljongtärningar när det börjar bli varmt. Detta tar ungefär 45 minuter. Tillsätt resten av kryddorna. Låt stå och puttra i två timmar eller tills potatisen blivit tillräckligt mjuk. Blanda cremefraiche med vitlöksklyftor, för att sedan ha i den färdiga soppan. Servera med en bit bröd om så önskas.
Jättegott!

Tack Jessica!

Steka och koka.


Puttra.


Visst gillar du Kaffekokarkokboken?

Om

Min profilbild

Katja Wulff


Kaffekokarkokboken - Ute nu!
ballonkatten.se dansorensen.se ktstrf.se

bloglovin
RSS 2.0