Det sitter massa folk i Oslo och lagar mat i sina kaffepottar.

Jobbade på en klubb igår med att göra ballongfigurer. Det kom fram en norsk tjej och ville ha en ballonghund. Hon berättade att hon hade en fransk bulldog och jag var snabb med att ta upp telefonen och visa min Signe Hund som även hon är en fransk bulldog. Vi snackade en stund och sen säger hon (pga många öl kommer jag inte ihåg alla detaljer kanske):
- Jag vet vem du är. Ja, på norska då..
- Eh, jaha? Hur?
- Det är du som gör all din mat i din kaffepot!
- Hahaha.. Mmm..
- Du är jättestor i Oslo!


Thea - Norsk kaffekokarmatlagerska.


Kaffekokare efterlyses!

Hej mina finsmakande vänner!

Det händer grejjer med min lilla kaffekokarkokboksblogg. Det ska fotograferas, experimenteras, utvecklas samt exploderas (?) och därför efterlyser jag nu kaffekokare. Jag undrar om det finns några kaffekokare där ute som står och dammar och kan skänkas till mig? Möjligen kan de retuneras men räkna inte med det..

Tack på förhand!

Puss & Kram


Ni kan svara här, messa eller maila mig på [email protected]


Tisdagsmys!

Dett är ett recept jag fått av min käre storebror som han valt att kalla för Tisdagsmys.

Ingridienser:
Några skivor gravad (?) lax
½ Citron + en klyfta för garnering
2 dl Kesella
Svart Rom
250g Färskpasta
Nästan en kaffekanna vatten
Peppar
Salt
½ Avocado
Räkor

Gör så här:
Koka upp pastan
i kannan med salt och ½ citron uppe i melittabehållaren. Häll ut vattnet och häll i 90% av Kesellan värm som snabbast, ca 20-25 minuter. Servera med lax, citron och räkor som garnityr – toppa med resterande kesella och romen på topp tillsammans med en avocado.
Jättegott!


Tack Kim!


Citron och salt i filterkannan. Fiffigt!


Smaskens.


Kaffekokarkokt korvspagetti med köttfärssås.

Mat i korv är genialiskt när man inte orkar laga mat eller pengarna är slut.Ingredienser
En 500g korv med Spagetti och Köttfärssås från Samfood
Parmesan
Persiljekvist

Gör så här
Skär upp korven och tryck i spaghettin och köttfärssåsen i kannan. Värm i drygt en timme eller tills det börjar puttra lite. Strö över lite Parmesan och toppa med en persiljekvist.
Jättegott!Hört på en efterfest..

..som jag var på. En kille berättar att han hört om en idiot som var så socialt efterbliven att den inte vågade gå ut i det gemensamma köket och laga mat och därför gjorde all sin mat i kaffekokaren.

Jag börjar bli en legend!


Fick idag 400 medlemmar på min Facebookgrupp: Kaffekokaren - Ett experiment i kokkonst.

Gå med!
http://www.facebook.com/home.php?#/group.php?gid=92130096436&ref=tsJanssons Kantarellfrestelse

Ingredienser
1 skiva bröd
1 stor näve kantareller
1 liten charlottenlök
Västerbottenost
Persilja
Smör
Grädde

Gör så här
Lägg en stor klick smör på plattan och när det har smält placeras finhackad lök samt kantareller därpå. Detta ska fräsas i 50 minuter och sedan hällas i kaffekannan. Lägg i ett par kvistar persilja samt så pass mycket grädde att det täcker kantareller och lök och låt stå och puttra 25 minuter under tratt. Salta och peppra. Rör om, ta sedan av tratten och låt stå ytterligare 25 minuter eller tills grädden har reducerats. Ställ åt sidan och stek snabbt en skiva bröd på plattan, 7 minuter på varje sida. Servera kantarellhärligheten på mackan, smält osten på plattan och häll även denna över mästerverket. Toppa med en persiljekvist.
Jättegott!

Tack B. Jansson!
Äggsperiment 2 - Kaffekokarkokta ägg.

Kan man koka ägg i kaffekokaren?Detta undrade min käre bror när han var på besök. Eftersom jag inte hade någon aning om detta slängde jag i ett par ägg i kokaren direkt när jag kom hem. Min bror tipsade mig att man kan märka skillnad på om ett ägg är rått eller kokt genom att snurra det. Snurrar det långsamt är det rått. Eller var det tvärtom? Ett av äggen snurrade i alla fall långsamt, det andra snabbt. Svaret är alltså, JA! Man kan även koka ägg i kaffekokaren. Första gången hade jag det i kokaren i en timme och 20 minuter. Då blev det hårdkokt. När jag testade att plocka upp ägget redan efter femtio minuter var det fortfarande ganska hårdkokt. Efter en halvtimme är det blaskigt, fast inte löskokt. Jag har alltså kommit på det första omöjliga (?) att göra i en kaffekokare. Det Löskokta Ägget.

Jättekaffekokarhårdkokt ägg: 1h 20 min
Ganskakaffekokarhårdkokt ägg: 50 min
Kaffekokarblaskigtkokt ägg: 30 min
Kaffekokarlöskokt ägg: Omöjligt


Björns Pasta Carbonara

Tid

Ca 1½ timme


Ingredienser
250g Tagliatelle
125g Bacon
Riven Parmesan
Peppar
En äggula

Gör så här
Stek bacon på plattan tills den blivit härligt krispig, cirka en timme. Ställ bacon åt sidan, häll pasta i kannan och vatten i bryggare. Låt stå i en kvart. Häll av vattnet och blanda pasta, bacon, riven parmesan och peppar till en fin röra. Glöm inte äggulan på toppen!
Jättegott!

Tack Björn!

Steka bacon

Koka pasta.


Lövbiff med Potatis.
Ingredienser

2 skivor lövbiff
Potatis
1 röd paprika 
1 gul paprika 
Smör
Vatten
Kryddor
Crème fraiche

Gör så här
Dela potatisen i förslagsvis ganska små bitar. Placera potatis i kanna och vatten i bryggare. Låt vattnet koka upp och låt stå i ungefär 1½ timme eller tills potatisen känns lagom mjuk och fin. Ställ till sidan och lägg en klick smör på plattan. Därefter placeras lövbiffen på plattan och den steks 20 minuter på var sida eller tills den inte ser allt för rå ut. Krydda och servera med favoritgrönsakerna samt en klick Crème fraiche.
Jättegott!

Visst gillar du Kaffekokarkokboken?

Om

Min profilbild

Katja Wulff


Kaffekokarkokboken - Ute nu!
ballonkatten.se dansorensen.se ktstrf.se

bloglovin
RSS 2.0