ROSKILDE!

Nu är vi färdigpackade och mer än redo för en vecka på festival! Skittidigt imorgon drar vi söderut och på väg till festivalen åker vi in om Sveriges Radio i Malmö och snackar lite radio. Tryck här så kan du lyssna på vad jag hade att säga då jag var där på besök.

Och du glömmer inte bort tävlingen va?Ha en riktigt skoj vecka!
Det ska vi ha.


Tävling - Vinn Kaffekokarkokboken

TÄVLING-TÄVLING-TÄVLING-TÄVLING-TÄVLING-TÄVLING-TÄVLING-TÄVLING-TÄVLING-TÄVLING-TÄVLING-TÄVLING-TÄVLING-TÄVLING-TÄVLING-TÄVLING-TÄVLING-TÄVLING-TÄVLING-TÄVLING-TÄVLING-TÄVLING-TÄVLING-TÄVLING-TÄVLING-TÄVLING-TÄVLING-TÄVLING-TÄVLING-TÄVLING-TÄVLING-TÄVLING-TÄVLING-TÄVLING-TÄVLING-TÄVLING-TÄVLING-TÄVLING-TÄVLING-TÄVLING-TÄVLING-TÄVLING-TÄVLING-TÄVLING-TÄVLING-TÄVLING-TÄVLING-TÄVLING-TÄVLING-TÄVLING-


Nu blir det inte uppdatering på ett bra tag! För imorgon drar vi till stugan för att chilla ordentligt hela helgen. Inget fylleslag på midsommar för vår del mao. För på måndag smäller det nämligen! Då packar vi Hjulius och kör söderut. Till Roskilde närmare bestämt. Fifaaaasiken va kul det ska bli! Någon som ska dit kanske???

Eftersom jag legat på latsidan med matlagningen nu på sistone (och kommer göra det även hela nästa vecka) tycker jag därför att det vore passande med en tävling! Och eftersom anledningen till att jag legat på latsidan är för att vi har gjort en bok tycker jag att vinsten kan vara just den boken. Alltså Kaffekokarkokboken. Dessutom ett signerat exemplar från alla oss - Katja, Dan, Iggy och Gucci.

OBS! Boken kommer inte ut förrän i augusti men direkt när vi kan så skickar vi den till den glada vinnaren.

Så hur gör du då för att tävla? Kika in och läs mer på Kaffekokarkokbokens Facebooksida. Superduperenkelt att ställa upp!


Klicka på bilden för att tävla. Och japp. Katten på bilden har med tävlingen att göra.


Lycka till!

TÄVLING-TÄVLING-TÄVLING-TÄVLING-TÄVLING-TÄVLING-TÄVLING-TÄVLING-TÄVLING-TÄVLING-TÄVLING-TÄVLING-TÄVLING-TÄVLING-TÄVLING-TÄVLING-TÄVLING-TÄVLING-TÄVLING-TÄVLING-TÄVLING-TÄVLING-TÄVLING-TÄVLING-TÄVLING-TÄVLING-TÄVLING-TÄVLING-TÄVLING-TÄVLING-TÄVLING-TÄVLING-TÄVLING-TÄVLING-TÄVLING-TÄVLING-TÄVLING-TÄVLING-TÄVLING-TÄVLING-TÄVLING-TÄVLING-TÄVLING-TÄVLING-TÄVLING-TÄVLING-TÄVLING-TÄVLING-TÄVLING-TÄVLING-TÄVLING-TÄVLING-TÄVLING-TÄVLING-TÄVLING-TÄVLING-TÄVLING-TÄVLING-TÄVLING-TÄVLING-TÄVLING-TÄVLING-TÄVLING-TÄVLING-TÄVLING-TÄVLING-TÄVLING-TÄVLING-TÄVLING-TÄVLING-


Tävlingen pågår tills vi har återhämtat oss från Roskilde. Dvs någon gång i mitten på vecka 27, typ den 6/7-11. Dagen efter avslöjar vi det rätta svaret samt presenterar vinnaren.


Foto: Dan Sörensen.

Bortklippt från Kaffekokarkokboken

Baksidan på Kaffekokarkokboken tycker jag är väldigt fin. Titta Snygg-Iggy som går omkring där och käkar på alla ingredienserna som tillagas i kaffekokaren på framsidan. Finsmakarkisen liksom.


Tjusigt va?

Både Iggy och Gucci är ganska vana modellkatter vid det här laget. Och vi vet hur vi ska få dem att ställa upp på bild. Eller typ. Det är fortfarande katter vi snackar om så kan tänka mig att vi har cirka 500 bilder på Iggy som klampar omkring, inte alls modellsnygg, bland maten. Tanken var ju så klart även att hon skulle äta maten. Iggy äter allt ju. Kan inte vara några problem, tänkte vi. Eller hur. Hon äter tydligen allt utom den råa fisken och räkorna vi ville hon skulle käka på. Riktigt bångstyrig var hon. Med lite hjälp av chips och kaviar lyckades vi i alla fall till slut få henne att äta på räkan. Och tadaaa! Ovan ser du resultatet.

En som inte är lika modellsnygg är ju Gucci. Hon är fet, ballögd och har enorma vampyrtänder. Hon passar sig inte som omslagskatt. Vi började nämligen ta bilder på Iggy. Sen gav vi upp och försökte med Gucci, som är så snäll och medgörlig. Hon gjorde precis som vi sa. Men fan va ful hon blev. Hur fantastisk och trevlig katt hon än må vara var hon för ful för omslaget. Förlåt Gucci. Därför fortsatte vi sen med Iggy.


Kolla slaffsfettot liksom.


Hmm. Bad Dan kolla upp den sjuuuuuhuka summan bilder vi skulle ha tagit på katterna. Särskilt på Iggy då alltså. Och sen skulle jag jämföra det här med hur relativt få bilder vi tagit på Gucci. Resultatet Dan skrev till mig just är:

Bildförsölk på Iggy: 40 st
Bildförsök på Gucci: 56 st

???

Jag kryddade visst historian litegrann. Och Gucci blev ju inte ens hälften så ful som jag försökt få det till. Dock fulare än Iggy i alla fall.Foto: Dan Sörensen.


Historian om Fansen (aka Mats Katt)

I fredags var jag och Dan ute och härjade. Duego (Dans nya jobb) hade inflyttningsfest och efter den fortsatte festen på Avenyn. Jag gissar på att klockan var runt fyra när vi började dansa hemåt och mellan Avenyn och andra lång, där vi bor, finns ju Hagaparken. När vi gick där genom såg vi att ett gäng stod och kelade med en orange katt lite längre fram. Sen gick dom och katten stod kvar ensam. Orangea katten såg att vi kom mot den och mötte oss. Katten var tokkelig och jag satte mig ner på marken och gosade loss. Vi konstaterade att det måste vara en bortsprungen katt. Han var kelig som tusan, sprang runt mitt inne i stan och var ganska mager. Så vi tog hem honom! Hela vägen hem spann han i min famn.

Väl hemma kastade han sig över matskålen vi ställde fram. Eller iof vid den tiden trodde vi att han var en hon. Det såg ju ut som om det var en mutta han hade. En bullig mutta men ändå en mutta. Vi märkte först på lördagen att det var en kastrerad hane. Iaf! Vi fotograferade honom och la ut hans bild på några kattsajter innan det var dags att sova. Morgonen efter ringde jag till polisen för att berätta att vi hittat en katt. De var inte ett dugg intresserade av katten och verkade tycka jag var jobbig som ringde. Jag berättade om Mats Katt (som vi kallade honom) och deras reaktion var "Jaja, vi hör av oss om det dyker upp något. Ring Djurens Vänner." typ. När de slängt på luren kom jag på att de varken frågat efter mitt namn eller telefonnummer.

Eftersom vi gissade på att Mats antagligen inte hade någon husse eller matte längre tänkte vi att vi måste hitta ett nytt hem till honom. Några dagar kan han ju så klart bo hos oss men inte för alltid tyvärr. Började ringa runt till katthem, frågade kompisar, skrev annons i GP, startade Facebookevent och så ringde vi Djurens Vänner... En snubbe svarade och han sa att han tyvärr inte kunde ta emot fler katter nu. Men att jag skulle höra av mig om vi inte hittade något annat. Därefter ringde jag ytterligare ett katthem (som också var fullt). De sa "vad du än gör så lämna honom inte till Djurens vänner. Där gasar de honom.". WHAT? Gasar? Detta kan ju inte stämma. Dock varnade flera katthem mig för detta när jag pratade med dom. Googlade och hittade en hel del artiklar om just detta. SJUKT.

Jävla tur Mats inte hamnade där. Dock hade vi frågat ordentligt bland våra egna vänner innan vi lämnat över honom till ett katthem. Han var så gooooooooooo, tror flera hade velat ta hand om honom.

På lördagkvällen skulle jag lägga ut en annons på Blocket. Satte mig vid datorn, öppnade Blocket, sökte på Katt i Göteborg och bläddrade bak flera sidor. Och plötsligt dök han upp där! Mats Katt!

Vi ringde direkt till ägaren som så klart blev skitglad. Han berättade att Fansen (som han heter på riktigt) varit borta sedan den 2 juni. Tydligen hade han gått runt i området och sedan in och lagt sig för att chilla i en husvagn uppe i Kopparberg (35 mil från Göteborg) där han bor. Ägaren till husvagnen hade sedan haft ärende i Göteborg och kört ner med husvagnen hit. I Haga hade han märkt att det var en orange katt inne i vagnen och i samma veva hade katten rymt. Fansens husse hade därefter ringt till polisen här i Göteborg för att berätta om vad som inträffat och anmält katten försvunnen. ÖÖööh, vilken hjälp polisen var till där va?

I söndags satte jag, Dan och Fansen oss i Hjulius (pickuppen alltså) och körde hela vägen till Kopparberg och tillbaka. Så nu är han hemma med sin husse, matte och minimatte (och micromatte/husse som ligger i mattes mage). Han var så lugn och gullig under hela resan när han låg och spann där i kattväskan. Förutom när han kaskadspydde. Har aldrig sett en katt spy så mycket i hela mitt liv.

Och som om vår karma inte redan fått sig ett rejält uppschwing fick vi dessutom, med Hjulius hjälp, bogsera upp en idiot som kört i diket. En himla tur att diket var i vägen annars hade han förmodligen plöjt ner Dan som stod och tankade. Märkvärdig incident det där.


Gulliga, gulliga, gulle-Fansen!

Det där, min vän, var Fansenhistorian i korta drag. Är glad över att vi fick lära känna Fansen lite och hjälpa honom hitta hem. Gucci och Iggy (särskilt den sistnämnda) var inte ett dugg glada över att lära känna Fansen. De tyckte gott han kunde lämnas av hos Djurens Vänner.


Foto: Dan Sörensen.

Är maten klar snart?
Foto: Dan Sörensen.

Kaffekokarkokt lax med bulgur och pinjenötter

Detta recept var egentligen menat som ett recept till kokboken. Men efter ett misslyckat försök att piffa upp bulgur med någon form av torkad frukt kände jag att det inte riktigt passade bland alla andra fantastiska recept. Kanske har du något bättre förslag att hotta upp bulgurn? För eller hur, bulgur är en ganska trist ingrediens. Och torkad frukt är ju äckligt. Gjorde en riktigt smarrig sallad med couscous, där hade säkert bulgurn funkat med. Fast det receptet hittar du enbart i boken!

Bulgur är annars som gjort för att tillagas i kaffekokaren! Skippa frukten bara så blir det dessutom ätbart.Tid

1½ timme

Ingredienser
Lax
Bulgur
Pesto
Pinjenötter
Citron
Smör
Torkad frukt
Salt
Peppar
Sallad

Gör så här
Häll vatten i bryggare, lax och en skvätt citron i kannan, salt i tratten och sätt på kaffekokaren. Vänta tills vattnet bryggts genom och låt sedan stå i 20 minuter ungefär. Häll därefter av vattnet och lägg fisken på en tallrik. Sätt folie över och skölj av kannan.

Mät upp vatten till bulgurn och häll detta i bryggaren, kryddor i tratten och önskad mängd bulgur i kannan. Brygg genom vattnet och ställ kannan åt sidan. Tillsätt en stor klick smör i kannan.

Under tiden som bulgurn suger åt sig vattnet kan pinjenötterna rostas. Strö över pinjenötterna direkt på plattan och låt dem ligga där i sisådär en kvart. Rör om då och då. Stäng av kaffekokaren.

Bred på lite grön pesto på laxen och servera denna med lite grönt och bulgurn. Skvätt över citronsaft och strö över pinjenötterna. Hugg in.


Perfekt temperatur för fisktillagning!


Rosta på flottfri platta.

Foto: Dan Sörensen.

HELVETE!

Ett utdrag från kommentarerna angående kaffekokarkokt kokkaffe.


Postat av: Mattias

Det var det mest omständiga sätt att koka kaffe på. Kokkaffe kokas på en vanlig platta och givetvis i en riktig kaffepanna av rostfritt stål. Herregud

2011-06-21 @ 10:32:57


Postat av: Katja

Mattias - VA!? MENAR DU ATT DET GÅR SNABBARE PÅ ETT ANNAT SÄTT!?!? DÅ KANSKE DET GÅR ATT LAGA MAT SNABBARE ÄN PÅ KAFFEKOKAREN!? MIN VÄRLD FALLER SAMMAN, VAD HÅLLER JAG PÅ MED!!?!?!?!?

OMG JAG MÅSTE RINGA OCH SÄGA TILL VÅRT BOKFÖRLAG ATT KAFFEKOKARMATLAGNING ÄR EN OMSTÄNDIG MATLAGNINGSFORM, VI FÅR NOG STÄLLA IN BOKRELEASEN!

FAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAN!!!!!!!!!!!

2011-06-21 @ 12:14:33
URL: http://kaffekokarkokboken.blogg.se/


Postat av: Dan - Kaffekokarkokboksfotograf

Och vad är det för skitkaffe jag druckit den senaste tiden nu då!? Ser du inte att kokkaffe ska göras i EN RIKTIG KAFFEPANNA AV ROSTFRITT STÅL!!! Vi får prata om det här när jag kommer hem!

2011-06-21 @ 12:20:31
URL: http://www.dansorensen.seKika här för att läsa fler åsikter om hur just kokkaffe ska tillagas.


Hahah, förresten! Har "Mattias" suttit idag och läst genom bloggen ända tills han kommit till inlägget om kokkaffe (som är från juli 2010) och DÄR tänkt att "Nej, minsann. Detta är fel och omständigt! Herregud.", eller? Kan det vara så?


Herregud.Foto: Dan Sörensen.


Och du! Senare idag kommer det upp en nytt, jävligt omständigt recept på en kaffekokarlagad maträtt. Eller ett inlägg om när vi räddade bortsprungna Mats Katt (som visade sig vara en Katten Fansen) i helgen. Inte bestämt mig än vad det blir för fint. Håll utkik!

Hör upp!

Megaviktig information! Du missar inte undersökningen på Facebook va?Foto: Dan Sörensen.


Titta vad jag sprang på!

COOOOLT! Idag när jag var ute och drack några bärs på andra lång mötte jag en kille med en kaffekokartisha. MIN design. Är den inte snygg?Jag känner inte alls killen sen innan, har absolut inte bestämt att vi skulle ses ikväll, definitivt inte bjudit upp honom och hans polare på shots i lägenheten, självklart inte gett honom tishan vid samma tillfälle och så klart inte tvingat honom att posea i tröjan fast han inte alls ville vara med på bild i bloggen. Trots att han är den mest fashionabla i hela Sverige.

Vill du vara lika snygg? Kirra din egna kaffekokartisha här.


Dagens outfit

Nej, jag ljög. Det är inte alls dagens outfit. Vi hittade söta gamla bilder på katterna från när Iggy fortfarande var rätt liten. Det skulle kunna vara dagens outfit. Spela roll.


Blue steel.


Skön att sova i och finns i storlek XS-XXXL.


"K-k-k-kan jag hålla... så här..? Eller? Går det bra?"

Tröjorna kommer från Netto och kostade dryga hundringen.


Foto: Dan Sörensen.Åååh. Såg nu att Iggy har fått halvsyskon. Hujedamej så söta. Tänk va härligt med en tillökning i familjen i form av en kattpöjk kanske... Eller hade stackars Gucci fått en hjärtinfarkt då?


Förhandstitt - Kaffekokarkokboken bokomslag

Du kanske undrar om jag lagt ner kaffekokarmatlagandet eftersom det är dåligt med nya recept här på bloggen. Så är det absolut inte. Jag gjorde nya recept senast igår, men dessa recept hamnar i boken. Deadline närmar sig och därefter kommer jag bjuda på snaskiga recept här igen.

Jag vill däremot bjuda på smakprov på något annat än käk så länge. Inte vilket smakprov som helst heller utan på omslaget till boken. Både jag och Dan är väldigt förtjusta men blir ändå lite nervös nu för att visa upp den! Den kommer se ut ungefär precis såhär...Hihi kolla den stackars firren.

Gucci Katt håller med oss om att framsidan blev läcker. Däremot tjatar och tjatar hon om att baksidan är skitful och att vi måste göra något åt den. Gissa varför?


Spoiler! Vi fick lägga chips under räkan för att de skulle se ut som om Iggy var sugen på den.

Vi har ju bilder på när Gucci går och äter på maten med. Hon var egentligen en mycket duktigare omslagskatt eftersom hon är så medgörlig till skillnad från Iggy. Ska lägga ut en bild så småningom på hur det såg ut så kommer du förstå varför inte Gucci fick det ärofyllda uppdraget.

Det är jag och Dan som står för matlagning, fotografering, text och layout i hela boken. Visst är vi duktiga? Och boken släpps via grymma Telegram Förlag (gilla dem och deras senaste uppdatering!) i mitten på augusti. Riktigt roligt att jobba med så engagerade och peppande människor.

Nå?


Preliminärt utgivningsdatum är 15/8-11 men det går redan nu att boka/bevaka Kaffekokarkokboken på exempelvis Bokus, Adlibris, Bokextra, Bokia eller kanske CDON. Infotexten om boken är lite knas och ska uppdateras och så stämmer inte sidantalet. Det kommer hamna på ca 110 sidor.


Jag är illustrerad!

Jag fick ett mail från Lisa idag där hon berättade att hon gjort en illustration av mig. Fatta egokicken jag fick bara av mailet. Efter att ha gått in kikat på illustrationen och läst inlägget hon dessutom skrivit är jag malligare än någonsin. (Typ lika mallig som när jag vann Matbloggspriset. Japp. Ville bara få det sagt igen.) En annan som med all rätt är mallig är Gucci Katt. Gucci är så jäkla kaxig här hemma nu och Iggy är fly förbannad över att inte hon är allas favorit. Eftersom Iggy, till skillnad från Gucci, har utseendet med sig, har relativt fräsch andedräkt, inte spyr lite här och där då och då, har en fungerande ringmuskel (som kan knipsa av bajskorvarna galant) samt gärna går omkring i rosa hatt är det lätt hänt att hon favoriseras bland folk som inte riktigt känner Gucci.

Hur läcker är inte illustrationen då? Kolla detaljerna. Silken fin ros. Moroten i kaffekokaren. Min snygga frilla. Ja allt så klart, men framförallt Guccis huggtänder och den oavknipsade bajskorven (som jag ju berättade hon har problem med ibland). Klockrent!JAG SKOJA. Jag såg så klart direkt att det var en svans och ingen bajskorv.


Tusen tack Lisa!

Välkommen till familjen, Hjulius.

För ca en månad sedan sa Dan till mig på msn (ja där sitter vi och snackar om dagarna när han jobbar) att han skulle köpa en pickup. "Jaja", svarade jag. "Klart att du ska ha en pickup". Sedan tänkte jag inte mer på det. Förrän cirka ½ minut senare då han började överösa mig med annonser på olika pickupper och msnchatten bombaderades med pickupmeddelanden.
- Vad fan ska du med en pickup till??!
- FRAKTA SAKER!
Han skriver med stora bokstäver när han är excalterad.
- Vad då för saker?!
- SAKER!

Denna pickupfetisch uppstod från ingenstans och tog snart över våra liv. Det visar sig att Dan tydligen kommit på att han inte är en hel människa utan en pickup. Vi var på en hejdåfest förra veckan och Dan snackade hejvilt om att han skulle köpa pickup. När snacket först kom upp var jag säker på att hans polare skulle reagera på samma sätt som jag. För mig är den enda rätta reaktionen "Vad fan ska du med en pickup till?". Men icke. Folk började bröla om hur coolt det var att han skulle skaffa en pickup.

Igår åkte vi iväg så att Dan kunde köpa sin pickup. Han la sedan ut denna bilden på Facebook och kommentarer började strömma in. "Jägarljus också. Hårrt.", "Hagelbössa i bakrutan?", "Har du köpt pickis?! Fan vad avis jag är just nu...", "du går från klarhet till klarhet herr Sörensen!! fett LIKE på den bilen!", "Fuckin A. She's an angel on wheels." osv.


Den, i vanliga fall, kameraskygga Dan med sin Hjulius Caesar.

Hjulius är förstås fin. Men jag förstår inte riktigt grejen. Än.


Edit: Dan gillade inte riktigt mitt tveksamma inlägg om Hjulius. Han tyckte det var för tyket. Det var inte meningen. Vill därför be om ursäkt samt förtydliga (efter att ha fått klara direktiv) att:
"
Jag är glad han är en medlem i familjen o det ska bli skitmysigt att åka på utflykt med honom."

Mathelg i Malmö

Vår fredagskväll under mathelgen inleddes med att köra i ilfart ner från Göteborg till Malmö för att hinna till vårt besök på Bastard. Utan kissepauser, rökpauser, shoppingpauser, matpauser och andra diverse pauser går det ju faktiskt rätt fort att köra sträckan. Vi var framme i god tid och hann ta ett glas vin, eller två, på Comfort Hotell där vi bodde. Coolt hotell och jag var tokpeppad på att spöa Dan i boxningsringen som finns där.

Eftersom besöket på Bastard blev väldigt mycket längre än vad vi först tänkt blev det tyvärr ingen boxning. Inte heller hann vi upp dit på morgonen. Det blev en snabb utcheckning för att sedan checka in på Hilton. Nice! Senast jag var på Hilton var på min skolbal innan studenten. Jag hade lila, glansig balklänning (med strass) och kunde gå utan BH i klänningen. Uh. Fatta hur längesedan det var!?

Och på tal om student, idag ska vi på en. Kalasgott-Jennie tar studenten idag! Hurra!

Tillbaka till mathelgen. Efter incheckningen var det dags för Matkaravan - ett projekt som startades av Lisa Förare Winbladh. En väldigt trevlig och intressant utflykt runt Möllans exotiska matbutiker för de med genuint matintresse. Eller för de som är intresserade av att få lära sig mer om världens alla smaker.

Detta är saker jag egentligen blankt skiter i.

Fast när vi guidades runt med Matkaravan-Hanna blev jag ändå nyfiken och försökte komma på relevanta frågor att ställa. Jag vet knapppt vad man kan fråga om mat, undrar liksom inget om det. Så ointresserad är jag egentligen. Vi fick även provsmaka en massa och jag kan inte heller komma på att något är annat än just "gott". För det är ju gott. Allt är gott. Förutom den karamelliserade korven i kinabutiken som Hanna tipsade om. Eller tipsade och tipsade. Hon sa att det var en korv som karamelliserades när man stekte den. Och det lät ju förjäkla häftigt va så sådana var vi tvungna att köpa. Recept på karamelliserad korv med tveksam smak kommer senare ikväll (eller om några dagar då minneskortet visst hamnat på villovägar).


Matkaravan.

Jag hade själv inte varit jättesugen att gå på Matkaravan igen. Men det är inte för att det är något som helst fel med karavanen. Och Guide-Hanna kunde verkligen Möllans butiker som sin egen innerficka. Det är jag som är fel person på rätt plats. Vet däremot många jag varmt kan rekommendera den till. Ja, de flesta med bara ett litet matintresse är detta en lärorik utflykt man kan hitta många nya och spännande smaker på.

Efter karavanen chillade jag och Dan i Folkets Park och lirade kort. Som en liten uppvärming inför dagens stora tävling. På minigolfbanan. Redan vid typ femte hålet började det bli dålig stämning eftersom Danis halkade efter. Ytterligare några hål senare gick det riktigt illa. I reglerna på minigolfbanan står det klart och tydligt att man ska "berätta innan första putten om man ska välja den svåra vägen. Eller den lätta vägen. Väljer man att spela den svåra vägen men att det av misstag blir den lätta vägen får man böta ett slag." Typ så. Exakt detta hände Dan, när han nu låg rejält under. Efter hans utslag berättade jag för honom, med min mest kärleksfulla röst, att "Äsklingsälsklingen. Det är mycket tragiskt det som just har hänt. Du råkade, av misstag förstås, spela fel väg på banan och borde därför plikta ett slag." Typ något sånt sa jag och då blev han skogstokig och började skrika att han tänker fan inte alls plikta ett slag. Det var ju av misstag! Jag läste upp reglerna igen, extra tydligt denna gången. Särskilt där det stod att pliktningen gäller just vid misstag. Det började bli riktigt otrevligt på minigolfbanan vid det här laget och en rädd flicka frågade sin farmor (vi hade fått publik) varför den arge gubben var så arg. Farmor svarade skrattandes "Han spelade fel väg!"

Riktigt kul bana! Dan hade hållt med om det inte var för att jag vann med 17 slag.


Plums. Plums.

Efter gårdagens besök på Bastard (ja, soooom jag tjatar om det) var jag riktigt taggat på att få gå på restaurang igen. Dan likaså nu (han brusar upp lätt men lugnar sig ganska fort). Så vi drog iväg till Malmö Brygghus för middag och ölprovning. Är du intresserad av öl är detta stället att gå till. Maten var väl god (så klart) men varken jag eller Dan jublade. Inte heller stämningen på restaurangen var särskilt gemytlig, just när vi var där i alla fall. Men vafan, det är ju ett brygghus. På ett brygghus ska man väl dricka öl? Det är det primära. Och olika sorters öl fanns det gott om.


Vår ölbricka vs Katja & Dan, 1-0.


Tack så mycket Malmö Stad för en härlig helg i Malmö.

Visst gillar du Kaffekokarkokboken?

Om

Min profilbild

Katja Wulff


Kaffekokarkokboken - Ute nu!
ballonkatten.se dansorensen.se ktstrf.se

bloglovin
RSS 2.0