Gissa vad detta är!?

 
Rätt svar: En variant på denna grej + karamellfärg (nej, det blev inte exakt som jag tänkt mig).
 

Baconinlindade kräftstjärtar med chilimango

Det är kanske någon som kommer ihåg när jag och Dan lindade in en massa käk i bacon för att kolla om det där uttrycket "Allt blir bättre med bacon" stämmer. En del av det receptet publicerades dessutom i världens bästa kokbok! Inte illa. Vi lindade in allt från lite mer traditionella ting såsom dadlar och halloumi till lite ovanligare saker som exempelvis marshmallows och kattsvans (det sistnämna kanske inte var helt otippat ändå i vår lilla familj). Baconinlindad bacon dessutom. Hela receptet finns att läsa, med fullständiga betyg, här.
 
Vad som inte lindades in i bacon sist var kräftstjärtar. Jag kunde knappt smaka på äcklet när jag serverade det igår men Dan tyckte det blev jättegott. Anledningen till att jag blir spyfärdig av det är att jag fortfarande lider av en kräftstjärtsincident jag var med om i Thailand. Ja, men du kan ju gissa ungefär vad som hände. Men har man inte varit med om det är detta antagligen fantastiskt gott!
 
 
 
Tid
1 h
 
Ingredienser
X st kräftstjärtar
X/2 st baconskivor
X st mangobitar
Chili
 
En go dipp! Gott är det om man exempelvis blandar Y msk majjo med Y tsk senap och Y tsk honung. Lite chili eller cayennepeppar i det och rör om. Niam!
 
Jag visste väl att jag nån enstaka gång skulle få användning av min gamla maskiningenjörsutbildning!
 
 
Gör såhär
Sätt på kaffekokaren. Slit av huvudet på kräftan och skala bort lite av stjärten så att du kan linda in den. Det räcker med en halv baconskiva. Baconskiva? Baconremsa? Baconslinga? Vad heter det? Lägg de grisgumpsinlindade kräftgumparna direkt på plattan och stek dem gyllenbruna. Du får vrida och vända på dem tills alla sidor är klara. Stäng av kaffekokaren.
 
Sätt en tandpetare i stjärten och trä på en mangobit. Krydda med chili och servera med dippan. Pimpa upplägget med de avslitna kräfthuvudena.
 
Fräsande kaffekokarstekta kräftor.
 
Ja, men lyssna på hur de fräser då!
 
Varken jag eller Iggy fattade vad Dan höll på med för tokigheter till nån bild han ville ta...
 
...men här är det kräftiga resultatet! 
 
Foto: Dan Sörenkräft.
 

Kaffekokarkokboksfotografering pågår!

 

Midsommarlekar!

Någon mer som lekte på midsommar? Här är Zappa mitt uppe i en kattvariant av Irländsk julafton.
 
 
Följ mig gärna på Vine! Fast det är ju inte så häftigt nu längre kanske iom Instagrams nya videofunktion?! Eller jag vet inte, inte testat den än. Vill du hänga på Instagram så heter jag Kaffekokarkokboken där.
 
Ikväll ska det kaffekokartillagas ett nytt recept! 
 

Midsommar!

Svettiga midsommarhälsningar från kaffekokarkokboksteamet.


Kaffekokarlagad Club Sandwich

 
Tid
2,5 h
 
Ingredienser
3 skivor bröd (jag använde olivciabatta)
1 platta bacon
1 platta kyckling
Salladsblad
Tomat
Ost
 
Dressing
2 msk majonnäs
2 msk crème fraîche
2 tsk dijonsenap
Chilipeppar
 
Rödkål
 
Gör såhär
Sätt på kaffekokaren. Rosta brödskivorna, på bägge sidorna, direkt på plattan. Lägg skivorna åt sidan.
 
Klipp bacon och kaffekokarstek även detta direkt på plattan. När de blivit knispriga och gyllenbruna tycker iaf jag att de är klara. Tar ca 45 minuter. Nu är det dags för kycklingen! Dela kycklingfilén i små bitar. Antingen får du diska av plattan innan kycklingstekning, eller så kan du tjoffa på kycklingbitarna direkt och steka dem i baconflottet (om det inte blivit för bränt på plattan). Stek tills de blivit ordentligt genomkaffekokarplattestekta. Som du förstår ska de inte vara alls rosa för då blir det inte bra.
 
Medans kycklingen tillagas kan du fixa till resten. På så sätt kan du spara tid. Blanda ihopa dressingen och hacka rödkålen. Rödkålssalladen, som jag serverade till sandwichen, består av dressingen som blev över ihopblandad med rödkålen. Men det får du vänta lite med att röra ihopa, ja tills efter sandwichbygget förstås! Stäng av kaffekokaren.
 
När allt är färdiglagat är det dags att börja bygga. Först en skiva bröd och sen dressing, sallad, kyckling, ost, bacon, tomat, bröd igen, dressing, sallad, ost, tomat, kyckling, bacon, dressing och tills sist bröd på toppen. Nej, jag kommer inte ihåg om det är den exakta ordningen. Men nåt sånt.
 
Eftersom jag ibland nästan bajsar ihjäl mig efter att jag ätit bröd (misstänker att jag blivit glutenintolerant på gamla dar?!) bjöd jag Dan på denna delikata klubbmacka. Han tyckte den var ma(c)kalöst god!
 
Vad använder du för att rosta ditt bröd då?
 
Zappa och Iggy fightades hej vilt om baconet. 
 
Obs. KaffekokarGENOMstek kyllingen. Obs. Obs.
 
Hängtuttekatten i bakgrunden har club sandwichsug i blick, visst?
 
Foto: Dan Sörensen.
 

Visst gillar du Kaffekokarkokboken?

Om

Min profilbild

Katja Wulff


Kaffekokarkokboken - Ute nu!
ballonkatten.se dansorensen.se ktstrf.se

bloglovin
RSS 2.0