Ballonger, ballonger, ballonger.

Nu sticker jag snart till Spanien! Planet går om några timmar. Det kanske blir ett kaffekokarlagat recept därifrån nu i veckan. Fick ett tips om Paella som jag är riktigt sugen på att testa och det passar ju fint att göra på plats i Spanien. Jag tror nog mamma och pappa har någon gammal kaffekokare där på plats med. Och de är ju i Malmö nu så de kan inte stoppa mig från att använda den. HA! Där är även en tvättmaskin i lägenheten som jag vill laga mat i... Men vettetusan om jag vågar (nu kommer mamma ringa och skälla på mig när hon läser detta och säga till mig att jag ska ge F*N i det).
 
På tal om något annat. Vill visa vad jag hade för mig i helgen. Vek ballongfigurer på Streetsmartfestivalen och såhär såg det ut!
 
Det är så roligt att göra ballongfigurer. Är galet populär varenda gång och kön tar aldrig slut! Kolla in min ballongblogg här.
 
Nej, nu är jag superstressad. Och hatar verkligen att flyga.
 
Hasta la vista baby!
 
 

Härliga sommarrecept!

Ja, det är ju nästan sommar nu helt plötsligt så då får det ju bli sköna, sommarfräscha, härliga, ja varför inte MAGISKA, recept här i bloggen. Jag och Iggy ska ner på gården och sola våra blekfeta kroppar för att ta in sommarkänslan ordentligt. De andra två fjantkatterna (särskilt Zappa som är så jäkla kaxig inomhus) är oftast för skraja för gårdshäng. Det är ju jag, den arbetslösa crazy cat ladyn, samt mammor med skrikande ungar som hänger där nere mest om dagarna. Vi gillar inte skrikande ungar, men Iggy både hör och ser dåligt tror jag så det går bra ändå. 
 
Så. Tipsa gärna loss med dina bästa sommarrecept/sommaringredienser.
 
I'm all ears!
 
Alltid velat ha utstående öron.
 
Jag + Iggy + cigg + öl + sjunollor + utomhushäng = magisk sommar!
 

Soppa med knorr - Grisknorrsoppa!

Igår var jag runt i hela stan och på jakt efter ål. Helt vanlig färsk ål. Omöjligt! Tydligen måste man specialbeställa så det ska jag ringa till en fiskarsnubbe och göra idag. Ålareceptet kommer alltså en annan dag.
 
Men när jag gick där i saluhallen och det började gå upp för mig att det inte blir något recept på ål (vad det blir för fantastiskt ålrecept får du vänta och se) började jag kolla in andra festliga ingredienser. Jag blir som ett barn i godisaffären, det är så gemytligt att kolla runt på kött. Små hönshjärtan, njurar, tungor (fasiken det skulle jag ju ha köpt!), lever... och knorrar! Jag kunde inte motstå de där små knorrarna så därför bjuds det idag på grisaknorrsoppa. Billigt var det med! Jag antar att efterfrågan är betydligt mindre än grisaknorrslagret, vilket ju är dumt. Utgick f.ö. från detta recept som var det endaste knorrsoppsrecept jag hittade, dock hittades bara typ hälften av ingredienserna så köttade ner lite annat.
 
När jag bad om grisaknorrarna där i Saluhallen frågade grisaknorrsförsäljaren mig om jag skulle ge bort dom i present. Är det verkligen SÅ ovanligt med knorrmatlagning? Och medan han vägde knorrarna såg jag dem... Grisöronen, galet billiga även dessa! Sa till försäljaren att jag ville ha två öron med. Han tjoffade på ett par på vågen.
- Oooh, vänta... Får jag bara titta på dem?! Jag vill se så att de ser fina ut. Sa jag.
- Jajajaja!! Mycket snygga! Precis som du. Sa han och blinkade krampigt med ena ögat.
 
Still got it alltså!
Hmm.
 
Ah! Så kommer jag hem och ser att det är två vänsteröron han har gett mig. Pucko! Visste väl att jag skulle kolla ordentligt men han gjorde ju mig så generad. Recept på grisöron (och ål förstås) kommer en annan dag.
 
Men först en soppa med knorr!
 
 
Tid
3 timmar
 
Ingredienser
3 grisaknorrar
Typ en halv kanna vatten
2 limeblad
Koriander
1 liten morot
Några minimajsar
Lite bambuskott
1 gnutta vitkål
1/2 paprika
Köttbuljongstärning
Lime
Salt
1 röd chili
 
Gör såhär
Dela knorrarna i mindre bitar, men akta dig för skvättande blod! Fick i håret, på linnet, på snickarbrallorna och i ansiktet. Det sprutar på samma euforiska vis som en svulstig finne. Häll vatten i bryggaren och knorrarna i kannan tillsammans med resten av ingredienserna (förutom limen och chilin). Dela förresten först även moroten, majsarna, vitkålen och paprikan i mindre bitar. Låt stå och stå och stå. Jag lät det stå under hela eurovision. Smaka sedan av med limen. Stäng av kaffekokaren.
 
Strö över hackad chili och servera gärna tillsammans med något bröd. Hade tänkt att kaffekokarbaka ett nytt recept på knäckebröd (sjukt gott, testat det i ugnen faktiskt) till, men gick och la mig istället. Gammalt recept på kaffekokarlagat knäckebröd kan du hitta recept på här om du är sugen. Även det smarrigt! Jag är inne i en riktig knäckebrödsfas, eller hur Dan? 
 
Hur smakade knorrsoppan då? Jo, den var god. Jag har dock ganska svårt att gnaga kött från benet (samma med t.ex. revbensspjäll och kycklingklubbor) så knorrätandet hade jag svårt för. Och äter man på det viset fastnar alltid kött mellan tänderna vilket gör mig tokig. I skrivande stund har jag grisknorr mellan framtänderna.
 

Roligt var att de såg ut exakt som Zappas svans. Fast ljusa förstås. Zappa har ju en bror som är i denna färg, hans svans måste ju se ut exaktexakt som en grisknorr (som till min besvikelse är mycket rakare än vad jag trodde).


Svinläckert eller grisigt?
 
Foto: Dan Sörensvin.
 

Någon mer som kollar Eurovision?

Antagligen.
 
Någon mer som kollar Eurovision samtidigt som de lagar grisknorrssoppa i kaffekokaren då?
 
 
Såg du förresten min ballongfjäril i Ginas införprogram?! 

Gissa boken!

Ja, vilken bok kan det vara som inleds såhär?
 
Köp (och provläs) denna eminenta bok här.
 

Ballonger vs pokaler!

Jobbade i Ulricehamn förra helgen på Mogambo cup. Haha, titta vad fint det står skrivet om det! Särskilt det sista stycket i det inringade är skoj. Kolla in ballongkatten.se om du är mer nyfiken på mina ballonger.


Visst gillar du Kaffekokarkokboken?

Om

Min profilbild

Katja Wulff


Kaffekokarkokboken - Ute nu!
ballonkatten.se dansorensen.se ktstrf.se

bloglovin
RSS 2.0