Soppa med knorr - Grisknorrsoppa!
Roligt var att de såg ut exakt som Zappas svans. Fast ljusa förstås. Zappa har ju en bror som är i denna färg, hans svans måste ju se ut exaktexakt som en grisknorr (som till min besvikelse är mycket rakare än vad jag trodde).
Åt ni soppan sen? Jag har lite svårt med grisfötter, tryne, tunga, huvud, axlar, knä och tå, knä och tå... Det är inte alls min grej! Kan du inte fixa till lite vegetariska recept? Efter ålareceptet och grisöronen? Måste ändå avsluta med en komplimang, det är väldigt estetiskt i allafall...
Hej!
Skitbra att du lagar mat på sånt som annars bara slängs, ska man äta djur så ska man äta upp hela och inte bara delikatessmusklerna! Men - blev lite skärrad över att du ville köpa ål. Bra dock att det är svårt att hitta, det borde inte vara lagligt att sälja med tanke på den extremt snabba utrotningstakten. Nu var det ett par år sen jag lästa Isabella Lövins "Tyst hav" och jag vill minnas att världspopulationen har minskat med 99 % de senaste 50 åren. Låter lite väl extremt kanske, men det är i alla fall en i hög grad utrotningshotad fisk. Utan den efterfrågan som faktiskt finns idag skulle det säkert ha förbjudits ålfiske helt och hållet, men det är ju en "tradition" som är så svår att lägga av med... Antar att det är ngt undantag i EU som gör att vissa ändå får fiska ål, precis som det är med lax med höga dioxinhalter från Östersjön.
Jaja, ville bara informera, vet att det kanske inte är allmänt känt :) Och tipsa om första kapitlet i "Tyst hav", där ålens livscykel och öde beskrivs på ett gripande sätt!
http://www.havsmiljoinstitutet.se/publikationer/rapporter/2011-1-alforvaltning/
Grymt! (flåt)
Men som tidigare nämnt, bra att göra mat på hela djuret och inte bara de "fina" bitarna. Bäst smak får man ju oftast genom att koka ned de bitar som kallas ofina...De ger dessutom naturlig redning!
Keep it up!