Iggy Katt - Återkomsten

Sedan Iggy Katt så hastigt och lustigt tragiskt gick bort härförleden har stämningen försämrats en del. Inte bara här i bloggen (här är några av kommentarerna)...

"Jag hoppas du bara provocerar och att detta Inte är ett dugg sant. För du beter dig som en psykopat. Pluggar psykologi och du är fan inte frisk. Störd."

- [email protected]

"Du bli bara sjukare och sjukare för varje dag som du blir mer känd. Ha det bra på toppen sen när du fölorat allt du en gång var."

- Kajsa

"När jag först läste detta inlägg trodde jag inte att det var på riktigt. "Inte kan väl en människa, som älskar katter, gå ut i skogen och skjuta ihjäl en liten stackare och LE? Inte ens bli berörd av det?" Antingen måste du ju ha nån slags diagnos, eller så tycker du inte om katterna - eller katter över huvud taget - ett dugg! Jag fattar helt enkelt inte hur du kunde göra så? Du får gärna beskriva, för jag fattar verkligen inte."

- Ida


...men även på hemmaplan. Iggy var ju faktiskt Dans favoritkatt (det är väl inte klokt att man kan favorisera en av tre katter?!) och han har varit ganska deppig över hennes öde. Kanske jag med hade varit, men jag tror att "[email protected]" eventuellt har en poäng! Han (borde det väl vara?) pluggar ju ändå psykologi och vet förmodligen vad han snackar om. Aja, vi valde iaf att göra en Jurkyrkogårdengrej igår för att ställa allt till rätta igen.

Och - HERREGUD - det funkade!


"It's alive!"

Ja jävlar! Hon reste sig fantamej upp ur graven efter att vi gått till Stampens kyrkogård här i Göteborg och offrat en kyckling (som jag inte själv skjutit, vi köpte den på Coop).


Här är kycklingen som Coop mördat men som vi åt upp och offrade till Andra sidan.

Så nu är familjen samlad igen. Titta så kärleksfull jag är! "[email protected]" kanske är obegåvad i alla fall?

Klappettiklapp på min lilla pälskling.


Zappa var också glad att vi lyckades få tillbaka Iggy. Mest för att han hoppas att vi nu ska göra samma sak med hans pung.


På väg hem med alla kissarna. Gucci Katt (som också lever och mår bra) chillar i den gula väskan. Elleeeer?!

Ironiskt nog höll Iggy på att dö igen strax efter att ovanstående bild togs. Det kom nämligen en idiot som inte hade sin hund kopplad. Den blodtörstiga byrackan kom rusandes mot henne och jag fick typ nästan offra mitt liv för att rädda hennes (man kan väl säga att vi är kvitt nu då?). Det var i sista sekund jag lyckades slita undan henne från den äckliga bestens fradgande käft.

Hundägare är så jävla dumma i huvudet.


Foto: Dan Sörensen.


ÄggrikaTid
~40 min/äggrika

Ingredienser
Ägg
Paprika
Smör
Peppar
Salt

Gör så här

Sätt på kaffekokaren och klicka på smör direkt på plattan. Skiva paprikan i inte allt för tjocka skivor. Jag tycker att jag gjorde lite för tjocka till en början men det blev snyggare till slut! Lägg skivorna på plattan och kläck ett ägg i hålet. Sedan är det bara att vänta tills ägget är så pass geggigt som just du vill ha det. Stäng av kaffekokaren.

Salta, peppra och hugg in.


Smält smöret (ja, det anas där i bakgrunden).


Ägg i paprika = äggrika!


Perfäggt!


Vakteläggrika!


Så här nöjd har Zappa varit idag efter att det gått upp för honom vad tusan det var han käkade igår...

Foto: Dan Sörensen.

Två små pungrätter - LCHFkattmat

Fått en del lustiga kommentarer under detta inlägg. Bland annat skrev "Kajsa" nyligen så här:

"Snacka om att inte vara riktigt klok!
Ni kunde ju ge bort katten ist för att döda och äta den!
Jag förstår att ni kanske inte hade plats för den, men det ger er inte rätten att äta den!
Jag liknar detta som kannibalism! Den stackars kraken har levt med er länge och så gör ni så här! Det är ju din familjemedlem!

Jäkla kannibal!"Vilken tok va?

Alla
vet väl att kannibalism är när en ras äter på samma ras? Att äta katt är ju för tusan inte mer kannibaliskt än att äta ko, gris, kyckling, fisk eller att råka svälja en fluga för den delen. I Kina är det inte helt ovanligt att man äter både katter och hundar och eeeh... Kineserna är väl inte kannibaler bara för det?

För att illustrera för Kajsa vad kannibalism (närmre bestämt autokannibalism) egentligen är bjuds idag därför på detta recept.
Tid
1 h exklusive kastrering

Ingredienser
2 färska pungkulor
2 räkor
1 msk rysk kaviar
Lite nymalen nötfärs - eller annan färs om du föredrar det!
1 vaktelägg
1 liten skvätt olja
Några ruccolablad

Gör så här
Lämna in katten på kastrering direkt på morgonen och hämta upp honom och "resterna" lite senare på eftermiddagen. Eftersom Zappa kastrerades igår kunde Kajsas kommentar knappt kommit mer lämpligt!

Häll vatten i bryggaren och släng ner pungkulorna i kannan. Sätt på kaffekokaren och koka kulorna i trekvart, tills de blivit mer möra - dock ska de ha en knisprig konsistens i kärnan.

Under tiden kan resten av kattsmaskigheterna förberedas. Blanda färsen med lite olja. Tyvärr hade vi inget kött kvar från Iggy. HAHAHAHA! ... Åh. Tycker det är så hemskt synd för det hade ju varit galet klockrent.

Aja.

Du hinner även med att förbereda uppläggningen. Tänk smått och lagom storlekar för en kissekatt. Lägg först upp en liten bädd av ruccola, en fin och rund biff på den, toppa med en rå vakteläggsgula och jämte den lägger du sedan även en pungkula.

Den andra rätten då! Självklart med ett par räkor (vilken katt älskar inte räkor?), en klick rysk kaviar på dessa (våra katter förtjänar bara det bästabästa) och toppa med testikel nummer två.

Sådärja! Nu är rätterna redo att serveras till din pälskling.


Louises bokreleasefest blev vi bjudna på världens godaste små råbiffar. Hämtade därför inspiration från hennes fina kokbok där receptet givetvis finns med.


"Lek inte med maten, Zappa!"


Kaffekokarkoka kissekattspungkulorna. Säg det snabbt flera gånger i rad om du kan!


"Luktar kön!"


Zappa gillar att slicka pungkula.


"NU är jag kannibal, Kajsa!"


K som i kannibalism, katt, kula och kastrering. Tydligt nog?


Foto: Dan Sörensen.

Semester!

Vi är på Ibiza. Meanwhile hemma...

Foto: svärföräldrarna.


Visst gillar du Kaffekokarkokboken?

Om

Min profilbild

Katja Wulff


Kaffekokarkokboken - Ute nu!
ballonkatten.se dansorensen.se ktstrf.se

bloglovin
RSS 2.0