Sexig sallad till Alla Hjärtans Dag

Favorit i repris!
 
Detta tycker jag är ett av mina bästaste trecept - en sexig alla hjärtans dag sallad. 
Tid
2 timmar
 
Ingredienser
1/2 platta grishjärta
1/2 platta lammhjärta
1/2 platta kycklinghjärta
Röd mangold
Granatäpple
Mozzarella
Parmesan
Valnötter
Balsamvinäger
Olivolja
Salt
Peppar
Smör
 
Gör såhär
Sätt på kaffekokaren och hetta upp smör på plattan. Rensa bort blodsträngar och annat gojs från hjärtanen och skär i mindre bitar. När smöret smält kaffekokarstekte jag först en platta med lamm- och grishjärta (50/50) hårt på varje sida. Tiden beror väl på hur stora bitar du har, för mig tickade det på i 45 minuter. Du kan ju kolla tex någon serie i kammaren medan du väntar men missa inte att vända runt då och då så att hjärtanen inte bränns vid allt för mycket. Krydda med kärlek (salt och peppar).
 
Byt ut lammets och grisens hjärta till alla kycklingarnas hjärtan du förberett. Kaffekokartillaga dem ungefär precis likadant som de andra. Stäng av kaffekokaren.
 
Blanda salladen med delad mozzarella och granatäpple. Lägg hjärtbitarna på salladsbädden. Toppa med riven parmesan och krossade valnötter på. Ringla balsamvinäger över och servera. 
 
Bloody Valentine.
 
Det klaffar!
 
Krossat hjärta.
 
Och så måste man ju leka lite med maten när det är så fina ingredienser (medan lammen, grisen och alla kycklingarna nynnar i ljuv änglakör "Quit playing games with my heart").
 
 

Kaffekokargräddade pannkakor med Nutella

Nutelladagen idag!
 
Jag gillar inte Nutella. De där Nutellakakorna som alla gör är faktiskt räliga. Har gjort dem flera gånger, till och med på kaffekokaren tror jag. Men de ser ju så goda ut när alla postar bilder på dem så gått på det flera gånger. Och det slutar med att jag bakar dem och så är de på tok för söta och sliskiga. Smakar som chokladen i julkalendern.
 
Detta recept är därför bra för jag gillar allt annat en massa och man behöver ju inte ta så mycket Nutella ifall man inte vill liksom. 
 
Tid
1,5h för tre pannkakor
 
Ingredienser
1 dl mjöl
2 dl mjölk
1 ägg
1 nypa salt
Smör
Vispgrädde (gärna med röd karamellfärg så det blir rosa och därmed extra fint)
1 banan
Nutella 
Ev. florsocker och chokladsås
 
Gör såhär
Sätt på kaffekokaren och lägg en liten klick smör direkt på plattan. Blanda ihopa mjöl, mjölk, ägg och salt. Häll över lite av smeten direkt på plattan och grädda på varje sida tills pannkakorna har fårr lite färg på var sida. Lägg över pannkakan på en tallrik och upprepa. Stäng av kaffekokaren när du är nöjd/inte orkar vänta mer.
 
Tillsätt Nutella, skivad banan och vispgrädde på pannkakan. Vik ihopa. Pudra florsocker och häll lite chokladsås över och servera.
 
 Foto: Dan Sörensen
 
Här är en filmsnutt på när jag visar hur du gör en kaffekokarlagad pannkaka/plätt!
 
 

Visst gillar du Kaffekokarkokboken?

Om

Min profilbild

Katja Wulff


Kaffekokarkokboken - Ute nu!
ballonkatten.se dansorensen.se ktstrf.se

bloglovin
RSS 2.0