Zappa och strumpmössan

Zappa gillar att hänga ut med huvudet genom fönstret när han åker bil, som en hund du vet. Det allra, allra bästa är när vi åker av den stora vägen till en lite mindre då vi är på väg till stugan, då är det liksom inte långt kvar tills han kan påbörja nästa musmassaker. Han märker det direkt och blir tokig om jag inte öppnar fönstret så han kan stoppa ut huvudet. Det finns dock ett problem med detta och det är ju hans stora öron som fångar in all vind. Åker vi inte jättejättelångsamt fladdrar det för mycket i öronen och det är meckigt att hänga ut i fönstret, fast att han så gärna vill.
 
Jag kom på lösningen. En sönderklippt strumpa.
 
 
Ja, du kanske tycker detta är lite tokigt nu. Och, ja, kanske. Zappa var inte heller så jäkla nöjd när jag testade strumpan på hemmaplan. Men nu sist när vi åkte av den stora vägen, in på den lilla, skulle han som vanligt prompt ut genom fönstret och stördes igen av sina fladdrande Yodaöron... Då satte jag på strumpmössan. OCH KOLLA DÅ!
 
(passande soundtrack va?)
 
100% fladderfritt! Han hängde ut genom fönstret tills ögonen torkade igen på honom.
 
Närå.
 
HA! Sjukt roligt var det när vi åkte hem. Vi åkte på några småvägar och så stod det en hel skolklass med barn typ i sjuårsåldern och väntade på bussen. Självklart hängde Zappa ut genom fönstret i sin strumpmössa då vi långsamt cruisade förbi...

Kaffekokarlagad Flygande Jakob med film och sånt!

Eftersom Dan har något sjukligt hat gentemot bananer i mat blir det aldrig att jag lagar Flygande jakob här hemma längre (JO det måste vara bananer i Flygande Jakob). Innan jag träffade honom och innan jag började laga mat i kaffekokaren var Flygande Jakob en av få rätter jag tyckte var roligt att göra. När jag någon enstaka gång lagade mat under uppväxten var liksom Flygande Jakob det enda jag gjorde. Det och Korv Stroganoff. Dan gillar inte Korv Stroganoff heller. Att vara kräsen är så jälla töntigt. 
 
Nyligen fick jag äntligen chansen igen att göra min gamla favoriträtt! Och såhär såg det ut. 
 
 
Tid
Typ 5 timmar

Ingredienser (på ett ungefär sådär, jag brukar höfta hej vilt)
1 platta kyckling
1 platta bacon
2 ½ dl grädde
3 msk chilisås
Ganska mycket ketchup
Nästan en banan
Relativ mycket sweet chilisås
1 tsk senap
2 tsk tomatpuré
Jordnötter
Chilipulver
Chilisalt
Peppar
Ris 

Gör såhär
Sätt på kaffekokaren och låt den bli varm. Lägg bacon direkt på plattan och stek i 40 minuter, eller tills de blivit gyllenbruna. Byt därefter ut bacon mot kycklingbitarna du delat upp och kaffekokarstek tills de är ordentligt genomkaffekokarstekta.

Å när du är klar med detta är det dags att koka riset. Men först får du ställa kycklingen åt sidan, stänga av kaffekokaren, dra ut sladden och diska av kaffekokarplattan.

Lägg riset i kannan, häll vatten i bryggaren och salt i tratten. Koppla in och sätt på kaffekokaren. Låt stå i ca 1 timme (ja, det beror väl på vilket ris du använder dig av med så klart). Rör gärna om lite då och då så att riset inte fastnar i kannan. Häll sedan av riset på en tallrik och lägg ev folie över. Diska kannan.

Under tiden som riset kokas kan resten förberedas. Skiva bananen och rör ihop den med de resterande ingredienserna som står under Flygande Jakob (nej, inte bacon förstås) i en bunke. När kannan är diskad efter riskokningen så häll ner röran där. Koka tills det blir gött, för mig tog det cirka 1 1⁄2 timme denna gången (gjorde en ganska stor portion). Rör om då och då. Smaka av med salt och ordentligt med peppar och annat du tycker kan behövas. Stäng av kaffekokaren.

Häll över röran på riset och toppa med baconskivorna. Servera med en sallad om så önskas.

Himmelsk gott!
 
Knaperstek bacon.
 
Rör om lite då och då så det inte fastnar så jäkligt.
 
Mniam!
Hur gott ser det inte ut då?! Det är godare.
 
Foto: Dan Sörensen.
 

Själsfränder?

 
 

Jag hatar.

ÄNTLIGEN har jag internet igen efter tre veckor utan! Jag hatar ComHem och sånt där. Det är vissa saker som gör att man blir helt orimligt förbannad (jag vill iaf tro jag är en relativt lugn person i vanliga fall). Som när internet slutar fungera eller när det går långsamt. När de på McDonalds säger det ska ta 2 minuter och det aldrigaldrigALDRIG gör det, jag TAPPADE det häromveckan över en liten försenad pajjävel. GEMIGTILLBAKAMINTIIIIAAAAJAGHARVÄNTATSÅFÖRBANNATLÄNGENUUUUU. Det var väl egentligen SJ jag var arg på då jag fått vänta länge på riktigt på mina sena/inställda tåg, men McD's personalens bisarra lögner var så väldigt mycket mer irriterande.
 
Dans snarkningar. 
 
Och folk som går med sina hundar lösa... Er hatar jag på riktigt, tycker inte ens det är orimligt. Jag är alltså ute och går med mina katter KOPPLADE och era kattmördande hundar springer runt OKOPPLADE i tex en park. En park med säkert hundra skyltar där det står att ni ska ha hundarna kopplade - motsatsen är förbjuden. Även om era hundar "bara vill hälsa" (det är vad ni intalar er att de gör, det riktiga är att ni har noll koll på dem och att de attackerar) så vill verkligen inte mina katter hälsa på fula hundar. Nu tänker säkert någon dåre att jag inte borde gå runt med katter i koppel, då hatar jag er med. 
 
Eftersom jag brukar beskriva denna blogg som en feel-good blogg rimmar ovanstående stycken kanske lite illa med just det där. Så får försöka vända på skiten. Något som gör mig rofylld ända in i själen och glad är när vi åker ut till vår lilla stuga ute i skogen. Här är några fantastiskt fina bilder Danis tog för några veckor sedan. 
 
 
Jag funderar på att kaffekokarkoka ihopa något av alla möss Zappa drar hem, någon som har ett bra recept?
 
Sedan kan vi inte bestämma oss. I vårt nya kök ska vi trycka upp ett foto. Dan vill nog det ska vara det första på mig och Gucci. Jag är mer inne på det sista med Zappa och musen som vet hen endast har 10 sek kvar att leva.
 
HAHAHA!
 
 

Hur du lagar ett MAGISKT halvfabrikatsrecept i kaffekokaren - VIDEO

Det är MÅNDAG och nytt avsnitt av fantastiska KAFFEKOKARKOCKEN! Idag kaffekokarlagar jag ett MAGISKT halvfabrikatsrecept som smakar LJUVLIGT. Kolla in min HÄRLIGA matkanal (och prenumerera) här youtube.com/kaffekokarkocken <3 <3 <3
 
 
Halvfabrikatreceptet - Köttbullar med pulvermos och pulverbrunsås
 
Det var ju när jag bodde i studentkorridor, utan kök på rummet, som jag började laga mat i kaffekokaren. Först var det superduperenkla rätter såsom nudlar och varma koppensoppor och sedan eskalerade det mer och mer och mer. Jag blev besatt av att tänka på vilken mat jag skulle kunna få till i kaffekokaren och kunde inte fokusera på så mycket annat. Och nu, snart fem år senare, är detta mitt allra största intresse. Ja, tillsammans med katter förstås.

Iaf! Något av de första stegen det eskalerade till var denna rätt - alltså fortfarande en skitenkel grej att fixa till med hjälp av din kaffekokare. Eller var det verkligen så enkelt? Strulade en hel del i videoklippet... Och då har de ändå varit snälla och klippt bort en helt del av grejerna jag klantade mig med. 
 
Tid
Mindre än en timme

Ingredienser
1 platta färdiglagade köttbullar
Pulvermos
Pulverbrunsås
Smör
(Ruccola och lingonsylt ifall du har råd)

Gör såhär
Eftersom det går himla fort med pulvergrejerna börjar jag med att kaffekokarsteka till köttbullarna. Lägg en klick smör direkt på kaffekokarplattan och då det smält kan du lägga på köttbullarna. Vrid och vänd dem emellanåt så att de inte bränns vid. När de är genomvärmda och börjar få en lätt stekyta tycker jag att de kan vara klara. Häll över köttbullarna på en tallrik och torka av plattan litegrann.
För nu ska vi fixa till såsen!

Öppna påsen och ös ner pulvret i kannan. Ställ denna på sin plats i kaffekokaren med tratten på toppen. Läs på förpackningen hur mycket vatten som ska användas och häll detta i bryggaren. Rör om när vattnet bryggts genom, häll av såsen i en skål och diska ur kannan.

Nu ska du göra precis samma sak fast istället för en påse pulverbrunsås tar du en påse pulvermos. Upprepa processen i ovanstående stycke. Stäng av kaffekokaren.

Servera köttbullarna med det nybryggda pulvermoset och pulversåsen. Vill du lyxa till det kan du servera med lite grönt, eller lingonsylt, eller kanske med smör i moset, eller varför inte med extra kryddor? Hugg in.

Mycket godare än nudlar i alla fall!


Det är dags för Fredagsmys! Testikeltacos - VIDEORECEPT

Och denna fredagen kör jag en favorit i repris. Nämligen det som har blivit lite utav min paradrätt - Testiceltacos! Denna rätt var nog den som var mest självklar när jag diskuterade med Splay om vilka rätter vi skulle spela in till min matlagningskanal
 
Så hur gör du då testikeltacos? Jo såhär! 
  
 
 
Testikeltacos
 
Tid
1.5 timme
 
Ingredienser
Fårtestiklar (jag använde mig av 2 st som mättade mig mer än tillbrääkligt)
Tacokrydda
Olja
Tacoskal
Gurka
Rödlök
Paprika
Majs
Riven ost
Jalapeno
Sallad
Tomat
Guacamole (Dan gjorde den, recept finns i mitt mer traditionella tacorecept
Salsa
Och annat smarrigt
 
Gör såhär
Rensa testiklarna, skölj av kulorna ordentligt och dela dem i något mindre bitar. Eller ja, det beror väl på hur välhängd fåret var, kanske det inte behövs. 
 
Lägg testikelbitarna i kannan, häll vatten i bryggaren och sätt på kaffekokaren. Kaffekokarkoka i sisådär 20 minuter. Hacka upp dina tillbehör under tiden och förbered guacamole och sånt skit om du vill ha det.
 
När testiklarna blivit genomkokta, dvs (vad jag tror är) mer gråaktiga och svampiga samt mindre manetkonsistensiga, så häll av vattnet och skölj bort böset från bollarna. Det fastnar en massa gammal testikelslem som jag inte tror ska vara kvar där. Eftersom de ska bli testikeltacos valde jag nu att kötta upp dem i mindre bitar, typ som testikelfärs. Krydda med tacokrydda så klart.
 
Hetta upp olja direkt på kaffekokarplattan och släng på tacotestikelfärsen. Kaffekokarstek tills det fått fin, gyllene färg. Stäng av kaffekokaren när så har skett.
 
Servera testiklarna med allt vad du vill ha i din testikeltaco och låt fredagsmyset börja!
 
 
 
 
 
 
Här kan du se ett klipp från i måndags då jag lagade testikeltacos till Adam, Marco och Brita.
 
 
 

Jag har ett eget matlagningsprogram!

Äntligen får jag berätta om vad jag hållt hemligt i vår... Jo, jag har spelat in ett matlagningsprogram! Asså, hur coolt är det inte då? För inte allt för längesedan frågade jag liksom en kompis om vad tillagningstiden på en avokado var. Och nu är jag med i en "större matsatsning" med sex stycken andra matprofiler, däribland Edward Blom och guldmedaljörer i mat-OS. Alltså sådana som kan laga mat.
 
Jag vart inbjuden till Rix MorronZoo i måndags för att prata om lanseringen och för att bjuda Adam, Marko och Brita på kaffekokarlagad testikeltacos. En av programledarna var mycket skeptisk och ville nog hellre jag skulle ha lagat Suomi Wok där i studion. Adam, däremot, sa att det var godare än vanlig tacos! Sa han verkligen det eller kryddar jag omedvetet historien såhär i efterhand? Aja, skitsamma. Här är ett jätteroligt klipp från i måndags när de provsmakar.
 
Men! Ska du kolla på ETT klipp ikväll är det på trailern till min matkanal! Det ligger även ett par andra avsnitt uppe som du också kan spana in fast de kommer jag tipsa om nu i dagarna.
 
 
Och glöm inte att prenumerera på min skojiga kanal så du inte missar något. Edward Blom säger att det är dryckesgaranti i hans matkanal och jag vågar påstå det är skratt- och kattgaranti i min. 

KATJA WULFF - Coffee Maker Chef/Crazy Cat Lady

Haha, kolla in detta då!
 
 

Visst gillar du Kaffekokarkokboken?

Om

Min profilbild

Katja Wulff


Kaffekokarkokboken - Ute nu!
ballonkatten.se dansorensen.se ktstrf.se

bloglovin
RSS 2.0