Kaffekokarlagat tex-mex-mums

Tid
Cirka 2 timmar (räknat med 150 g nötfärs)
Ingredienser
Pitabröd
Tortilla chips
Gurka
Majs
Paprika
Tomat
Lök
Sallad
Creme fraiche
Salsa
Tacofärs - 150 g (tar ca 1½ timme)
150 g nötfärs
Ca ½ påse tacomix
Vatten
Smör
Guacamole
3 avocados
1 vitlöksklyfta
2½ dl creme fraiche
Pressad citronsaft
Salt
Peppar
Gör så här
Bryn smör direkt på plattan. Lägg på nötfärsen och låt ligga i cirka 50 minuter eller tills det blivit gyllenbrunt. Under tiden kan guacamolen förberedas. Mosa avocadon med creme fraiche och rör till en slät blandning i en skål. Tillsätt pressad vitlök. Droppa över citronsaft, som dels ger en syrlig smak och dessutom håller färgen på guacamolen grön och fin. Smaka av med salt och peppar.
Placera sedan köttet i kannan, häll på kryddor och vatten (lite mindre än vad som rekommenderas på förpackningen, gäller dock inte om quornfärs används då detta suger åt vatten extramycket) i bryggaren. Kannstek detta i 20 minuter. Hacka upp tillbehör under tiden.
Värm pitabrödet ca 10 minuter på varje sida. Lägg i alla önskade ingredienser i brödet och servera.
Muy delicado!

Bryn nötfärs.

Hacka upp tillbehör och värm pitabröd.
Foto: Dan Sörensen.
Kommentarer
Postat av: Agnieszka
Älskar dessa katter! Blev det Iggy eller Paste på den lilla?
Postat av: Sugarlove
jaahap.. så kan man oxå göra
Postat av: Filippa
Fin blogg och maten ser grymt god ut!
Fortsätt så :)
Trackback