Favoritkommentarer #1

Just det.
Skulle ju börja publicera mina favoritkommentarer. Roliga, snälla, idiotiska, hotfyllda, klockrena, arga, ja de kommentarer som är mina favoriter helt enkelt! Denna fick jag nyligen, hur kan det inte bli en favorit?



"Förstagångsbesökare.
Har kollat igenom några recpet, och jag känner mig inte direkt sugen på att börja laga mat i kaffekokaren...

Men, seriöst. Det var bland det mest innovativa och kreativa jag sett på sjukt länge. Jag är så otroligt trött på alla likriktade personer som tror sig vara kreativa helt utan anledning. Vardagskreativitet är en missförstådd egenskap och regeringen borde ösa pengar över folk med de egenskaperna för de borde vara nyckelpersoner i alla tillväxtprojekt.


Du ligger närmare ett nobelpris än någon människa jag träffat, och förmodligen kommer du aldrig att inse det eller ens tro att jag är seriös.
"

- Ole Brum under Skoj!.



Och det var självklart en kommentar som platsar under kategorin "klockren".



Efterlyses: Monster i ballongfigursluftballong!



Läs mer i min andra blogg, Ballongkatten.

Foto: Dan Sörensen.

Apelsinkräm med vaniljglass!



Tid
1½ timme (utan kylning)

Ingredienser
3 apelsiner
3 äggulor
1 tsk apelsinskal
½ dl råsocker
½ tsk vaniljsocker
2 tsk Maizena majsstärkelse
Vaniljglass

Gör så här
Dela och pressa apelsinerna. Riv även lite av skalet. Häll saften i kannan, blanda ner ägg, råsocker, Maizena och vaniljsocker. Sätt på kaffekokaren. Låt stå tills krämen börjar koka, ungefär en timme (tappade tiden här lite då jag fastnade i ett telefonmöte). Rör om då och då (Dan fixade som tur var detta).

Häll upp i skålar och kyl det. Stäng av kaffekokaren. När den blivit fast är den färdig att servera med en klick glass och eventuellt med rivet apelsinskal som piff (för skalet smakar ju inte särskilt gott)!
Jättegott!


Dela och pressa apelsinerna.


Koka grejset.

Foto: Dan Sörensen.

Hjärtformade skålar!

Många frågar var mina hjärtformade skålar kommer från. Jag har fått dom av mamma som köpt dom av sin polare Lena som har en butik som heter Margull. Vet faktiskt inte om de säljs där fortfarande men ring och hör med henne ifall ni är intresserade av att skaffa dessa gulliga skålar!


Blå skål med kaffekokarlagad Flygande Jakob.


Röd skål med kaffekokarlagad grötfrulle.

Vit skål med kaffekokarlagad spenatsoppa.

De skålar och tallrikar med guldkant har jag fått ärva av min gamla mormor, tyvärr tror jag inte att de finns att få tag på längre.


Foto: Dan Sörensen.

Ballongkatten är klar!!!

Det är min ballongblogg alltså. Och den är så underbart snygg! Dan, han är fantamej ett geni.

Klicka på bilden eller här, på Ballongkatten!

Foto: Dan Sörensen.



Ballongbloggen är på G..

..och den blir så himla grann!

Tänkte fira lanseringen med en äkta ballongtävling tillsammans med mor min. Mor min är alltså drottningen av ballonger här i norden, jag skojar inte. Det var hon som började importera de första heliumballongerna till Sverige för 35 år sedan, och vem har inte önskat/sugit i sig sådana ballonger genom åren? Wulff Import ABs (mammas) hemsida hittar ni här (Dan hade behövt fixa den med..).


Foto och ballongbloggsskapare: Dan Sörensen.







Lite trist bara att ballongbloggen kommer bli FÖR snygg för min talang..

Gucci Katt på Twitter.


Puss och fräs.

Fotograf: Dan Sörensen.
Fotograf i bild: Gucci Katt.


Twittra kaffekokarmatlagning (eller annat snusk) med Gucci Katt vet ja! Eller med mig..



Skoj!

Blivit "Veckans blogg" hos Stilrobin. Det tyckte jag var rart. Jag tycker det är smickrande när det dyker upp blogginlägg (både positiva och negativa) om bloggen min.. ;) Coolt att se att det finns folk som inte bara läser bloggen utan dessutom lägger ner tid på att blogga om Kaffekokarkokboken och tipsa om den. Tack!



Nu är det Way out West! Tokmånga bra konserter på G de närmsta dagarna.

Foto: Dan Sörensen.

Vad vore en födelsedag utan Prinsesstårta?

Fyllde år igår och då måste man ju äta tårta, visst? Dan gjorde lyxlagad spismat och jag stod för efterrätten. Jag har aldrig bakat en tårta förr och är riktigt nöjd med resultatet!



Prinsesstårta
2 personer

Tid
Cirka 4 timmar

Ingredienser
Hallonsylt
125 g hallon (1/4 l)
30 g syltsocker
En liten skvätt vatten (typ 1 msk)

Vaniljkräm
Gräddkräm:
1 dl grädde
1 äggula
1 msk socker
1 tsk maizenamjöl
½ gelatinblad
Vaniljgrädde:
1 dl grädde
1 tsk vaniljsocker

Tårtbotten
14 Mariekex
50 g smör

Dekoration
Grönt marsipanlock
Rosa marsipan
1½ dl grädde
1 msk socker
Plastfolie
Plastpåse/spritspåse
Florsocker
En sil eller något annat att strö florsocker över tårtan med


Gör så här
Sylt:
Häll hallon och socker i kannan och en skvätt vatten i bryggaren. Sätt på kaffekokaren. Låt detta puttra i en timme och en kvart. Rör om och mosa sylten då och då. Häll ut sylten i en liten skål när den är klar och diska kaffekannan. Ställ sylten på kylning.


Koka sylten (detta är en dubbel sats).
Lägg märke till den grymma presenten jag fick av Dan - Way Out West biljetter, wehuu! Någon annan som ska dit?


Vaniljkräm:
Gräddkräm,
Vispa grädden lätt med äggulor, socker och maizena i en bunke. Häll ner detta i kannan och låt det sjuda i 20 minuter. Rör om då och då. Blötlägg gelatinbladet i kallt vatten under tiden och låt stå tills det blivit mjukt, cirka 10 minuter. Ta upp bladet och blanda ner den i krämen. Rör om. Häll av krämen i en skål och låt svalna. Diska kannan.
Vaniljgrädde,
Vispa grädden så att den blir hård och smaksätt med vaniljsocker. Blanda sedan ner detta i gräddkrämen. Förvara vaniljkrämen svalt så länge.


Koka gräddkrämen, vispa vaniljgrädden och blötlägg gelatinbladet i kallt vatten.



Tårtbotten:

Tillsätt smöret i kannan och låt det smälta, cirka 10 minuter. Under tiden kan du lägga alla Mariekexen i en plastpåse och krossa dem. Rör sedan ner detta i det smälta smöret. Stäng av kaffekokaren.
Dela upp smeten i två lika stora delar och klicka ut dem på lite plastfolie. Forma dessa till två cirklar, varje del ska vara ungefär lika stor som kaffekokarplattan. Vik över plastfolien och platta till dem till två plättar. Packa in dem i folien och in med dem i frysen.


Smält smöret och krossa Mariekexen.


Platta till och plasta in tårtbottnarna.


Marsipanros:
Nu till det roligaste! Ta en bit rosa marsipan och forma till en boll, så alla sprickor i marsipanen försvinner. Forma sedan den spricklösa bollen till en korv och dela den i 5-10 lika stora delar beroende på vilken storlek du vill ha på rosen. Rulla de olika delarna till bollar och lägg plastfolie runt om. Platta till bollarna, varje del ska bli ett rosenblad. Ta sedan blombladen och vik på varandra. Upprepa med alla bladen och vips har du en ros! Skär av botten på rosen så att den kan stå.
Då det gröna tårtlocket är alldeles för stort för en kaffekokarlagad Prinsesstårta måste du "kapa" locket. Resterna går bra att använda till rosens blad. Skär ut små blad och använd en kniv till att göra mönster i bladen.


Rulla marsipanen tills den blir sprickfri.


Dela den i lika stora bitar.


Platta till bitarna mellan plastfolien.


Vik bladen på varandra. Visst blir rosen jättesöt?


Tårtmontering:

Ta av plastfolien på tårtbottnarna. Lägg en av bitarna på en tallrik. Bred på ett lager sylt och sedan ett lager av vaniljkrämen. Upprepa detta en gång till. Trä försiktigt på marsipanlocket på tårtan.
Vispa grädden (hårt) med sockret och lägg i det i en påse. Klipp ett litet hål i ena hörnet på påsen och spritsa grädden runt tårtan. Lägg florsocker i en liten sil (jag använde en tesil) och strö över.
Toppa med den tjusiga rosen och servera till födelsedagsbarnet!
Jättegott!


Bygg tårtan!



Foto: Dan Sörensen.
Kolla in hans blogg förresten som han byggt och öppnade idag! Snygg va?


Tårtan..

Äääääntligen klar med den kaffekokarlagade Prinsesstårtan. Recept och riktiga bilder kommer imorgon, nu ska vi ut och dricka ett par öl!


Idag är det ingen vanlig dag..

..för idag är det min födelsedag! Hurra, hurra, hurra!

Fick bl.a. pengar av mamma och pappa när vi firade lite i fredags! Snyggt inslagna förstås, i en kaffekanna.

Tjohoo!

Visst gillar du Kaffekokarkokboken?

Om

Min profilbild

Katja Wulff


Kaffekokarkokboken - Ute nu!
ballonkatten.se dansorensen.se ktstrf.se

bloglovin
RSS 2.0