Påskpuffsklubbor

Oj, detta blev inte direkt som jag tänkt mig. I mina tankar skulle det bli supersöta klubbor formade som påskharar och ägg. Mina färgsprakande naglar skulle matcha de fina, fjäderpiffade klubborna. Äggen skulle varit perfekt äggformade med ett jämnt lager strössel på toppen och kanske lite snyggt spritsat mönster runtomkring. Påskhararnas ansikten skulle ha varit så söta, så söta. En påskhare har i mina tankar ett snyggt, coolt face a la dia de muertos.
 
MEN! Pinnarna var alldeles för veka (vi hittade inget ordentligt i affären igår och köpte några platta skitpinnar) och klarade knappt hålla uppe klubborna, spritsfärgen hade torkat och de färger som överhuvudtaget gick att använda var svårspritsade (som om det egentligen spelade någon större roll), nagellacket matchade inte alls färgerna på fjädrarna och jag har ordentliga sorgeränder så det ser skitäckligt ut. Ägget ser dessutom ut som en rund hundbajs som är toppad med lite snö eller nåt bara. Och allt här hemma nu är bara kladdigt och klistrigt.
 
Och jag fick kramp i fingrarna av att hålla upp klubborna på bilden nedan i mitt desperata försök att visa mina (o)matchande naglar. Det syns på bilden.
 
Fast gillar man att pyssla kan detta bli ett riktigt bra recept. För smakar gott gör det.
 
 
Tid
1 timme 
 
Ingredienser
1 klump smör
1 påse marshmallows
1 skål coco pops
1 halv chokladkaka mörk choklad
 
Äh, jag har alltså ingen aning hur mycket av varje jag hade i. Jag utgick från detta recept men jag (och framförallt choklDan) ville ha en chokladvariant. Nu i efterhand hade jag nog velat ha det liiite hårdare kanske? Lite knäckigare kanske t.o.m. Men jag vet inte vad man ska ha i dom för att det ska bli så? Socker? Blablabla, vad jag babblar på. Det blev ju gott! 
 
Gör såhär
Sätt på kaffekokaren. Smält en klump smör i kannan och lägg därefter i marshmallows. Dan ba: "Kommer det smälta tror du?". Man skulle ju kunna tro att det var första gången han är med och gör något recept i kaffekokaren för det är väl klart som fan att det kommer att smälta. Fort gick det med, typ 20 minuter bara. Bryt ner chokladen, rör om och när allt har smält samman så tjoffa ner coco popsen under omrörning. Stäng av kaffekokaren.
 
Häll över smeten på bakplåtspapper och platta till den. När den svalnat litegrann så skär ut kaninmönster eller gör äggbollar av den. Tryck i en pinne i bottnen och piffa den så bra som du kan.
 
Hugg in!
 
"Kommer det att smälta?" Pff...
 
"Ser man naglarna ordentligt nu?!"

Dan är inte bara en hejjare på att fotografera... 
 
Glad påsk!
 
Uppdatering: Efter några glas rödvin senare denna skärtorsdag tycker jag att kanin-/äggklubborna är jättefina ändå. T.o.m mina naglar. <3
 
 

Påskgodisfotografering pågår!


Festlägga påskamackor med äggsallad

Festlägga = festliga alltså. 
 
Jag är numera riktigt opysslig, hade jag haft tålamodet att pyssla tror jag att det nog kunnat gå bra. Men jag blir så less på när det blir för pilligt så tröttnar direkt på skiten och försöker pilla på så fort som möjligt. Då blir det inte jättesnyggt. Det är förklaringen till att mina små påskfigurer ser ut som de gör.
 
Jag kommer ihåg när jag var liten och maxade pillandet, särskilt nu vid påsk och framförallt vid jul. Då var det så kul! Marsipanfigurer var roligast men jag minns även att jag gjorde sådanahära äggafigurer med. Mina figurer jag gjorde då när jag var sju blev nog snyggare än dagens:

Det är ett medvetet val att kycklingen i bakgrunden är ur fokus.
 
Tid
2 timmar
 
Ingredienser (till ca 6 mackor)
12 ägg (6 st till dekoration på varje äggamacka)
1 dl majonnäs
1 msk gräddfil
1 liten rödlök
1 morot 
Några skivor kassler (Danis ville inte ha det så han hade i räkor ist)
Lite pepparrotsvisp
1 skvätt citronsaft
Kapris
1 avokado
1 gäng rädisor
1 tsk skånsk senap
Gräslök
Cayennepeppar
Peppar
Salt
Sallad
Bröd
Smör
(ev lite rödbetssallad)
 
(jisses vad ingredienser jag hade i, det räcker säkert med en tredjedel egentligen)
 
Gör såhär
Lägg äggen i kannan, häll vatten i bryggaren och sätt på kaffekokaren. Kaffekokarkoka äggen extra länge så att de är ordentligt hårdkokta - ca 1 1/2 timme. Skala, hacka, riv, dela alla andra ingredienser under tiden. Häll av vattnet, skölj äggen i kallvatten. Stäng av kaffekokaren. Skala, dela och hacka äggen. Blanda ihop äggen med resten av ingredienserna (inte sallad, bröd, smör och rödbetssallad). 
 
Smöra mackan, släng "äggsalladen" därpå, lägg på några salladsblad och toppa med äggdekorationen.
 
Som pynt har jag här en kanin och en kyckling. Kaninens öron är skivad morot, nosen är en bit rädisa, ögonen kapris och morrhåren är gräslök. Kycklingen skar jag av toppen på, "naggade" den lite i kanten (så att den ska se kläckt ut) och gröpte ur gulan. Gulan blandade jag sedan med lite majjo och cayennepeppar och la därefter tillbaka röran i hålet i ägget. Som ögon har jag rödlök och näbben är en bit morot. Kom på att jag borde ju ha gjort lite fötter av morot där på den med, men det glömdes. 
 

Hahah! Lägg ägg vilken SJUKT lång hals han har här! Såhär ser han ju inte alls ut.
Självklart ska äggen vara helt under vatten men som du ser har inte allt vatten bryggts genom.
 

Den här kaninen fick skallen bortsprängt av en jägare. Hjärnsubstansen är rödbetssallad. Denna figuren gjorde jag aldrig som liten.
 
Imorgon kokas påskgodis i kaffekokaren! Titta in då igen.
 
Foto: Dan Sörensen.
 

Påskspecial (eller inför påskspecial snarare)

Sitter här och klurar på vad vi ska göra för ett påskrecept här hemma i år. Personligen tycker jag det är svårt att överträffa äggatårtan som gjordes härompåsken. Tänk att man kan få ihopa en sådan fantastisk skapelse som endast är tillagad i en kaffekokare?
 
Här kommer några gamla recept så länge på kaffekokarlagade rätter som du, med stolthet, kan tjonga upp på vilket påskbord som helst. 


Kaffekokarkokta ägg känns väl rätt givet?


Janssons frestelse är, för mig, inte alls lika givet på ett påskbord. Men Ewa föreslog detta på Facebook så här hittas receptet på kaffekokarlagad Jansson.


Kaffekokarlagad löksill. 


Kaffekokarlagad senapssill. Sill är äckligt tycker jag. I det här inlägget kan du läsa om varför jag hatar sill så mycket. Är du äckelmagad ska du inte läsa. 


Köttbullar.

Och så den fantastiska äggatårtan! GÖR DEN!
 
Vi har även gjort en påskfilm. Eftersom vi la ner så jäkla mycket tid på att göra filmen, eller snarare på pyntet till filmandet, så får du titta på den tycker jag. Den är en smula trög i början men den tar sig. Lite.
 

Skruva upp volymen.

Någon som har förslag nu då på vad för påskrecept som ska tillagas i dagarna?
 
Foto: Dan Sörensen.
 

Så jävla punk!

I fredags var jag på möte hos Talarforum. Har haft en del föreläsningar här och där, vilket jag tycker är fantastiskt kul, och detta vill jag göra mycket mer av. På min senaste föreläsning i Vårgårda kom Alingsås Tidning på besök och efter att jag skickade den fina artikeln de skrev om min föreläsning till Talarforum fick jag komma och provföreläsa (nej, alla får inte komma och göra provföreläsningar minsann!) i deras flashiga lokal i Stockholm. 

Och det gick kanon! Fick mycket bra konstruktiv kritik, en bättre uppfattning om hur branschen fungerar och framförallt att jag känner nu att jag inte ska tveka över att jag faktiskt har en bra och lyssningsvärd historia att berätta. Fick förmodligen även en av de finaste, i kombination med tveksamma, komplimanger jag fått - nämligen:
- Du är så jääävla punk!

Stockholmare alltså. :) 

Score mao! Blev "antagen" som talare i deras nätverk och nu ser det ut såhär på deras sida under bokstaven "K".

   
Jag är finast!
 
Spana in min Talarforumsida här och gilla den så klart!
 

Från min allraste första Kaffekokarkokbokspresentation (på fullt Pecha Kucha). Nervöst!
 
Eller sa han att jag var pung? Nu blev jag osäker.
 

Fönstret mot gården

Grannar - Känn er ikattagna.
 
Bloggbesökare - Känn er ikattagna!

Våffeldagen!


Redan efter 30 sekunder i våffeltången är saken biff!

Hela receptet finnes här (med film dessutom). Och just det ja! Vad var det nu igen det där vecket i min armhåla ser ut som?
 
Hur du gör alldeles ljuuuvliga kaffekokarlagade vaniljvåfflor får du läsa om i Kaffekokarkokboken på sidan 99. 
 
Foto: Dan Sörensen.
 

Pudrar näsan.


Lyxkaffekokarlagad fisk- och skaldjursgryta

Kokbokshyllan mailade häromveckan och berättade om en grej jag blev pepp på, man skulle utmana någon av Kokbokshyllankockarnas recept. Då Mannerström är en go gubbe och det inte hör till vanligheterna att något med fisk/skaldjur kaffekokartillagas blev detta nu ett bra tillfälle. 
 
Så här kommer mitt, något sena och enklare, utmaningsrecept på Mannerströms fisk/skaldjursgryta. Jag skulle nog kunna säga att det är en förbättrad variant förstås då den för det första är helt gjord i kaffekokaren. Men även för att han har klyddat till det så jäkligt ju (iaf för de som inte tillgång till några fiskerestauranger sådär bara). 
 
 
Tid
1 kväll 
 
Ingredienser
1 liten röd lök
Lite selleri
1 vitlöksklyfta
2,5 dl grädde
1 fiskbuljongtärning
1 tratt blåmusslor (ca 15 st)
1,5 dl vitt vin
4 dl vatten
2 havskräftor
Blandade fiskbitar (jag hade lax och nån vit fisk jag inte kommer ihåg namnet på. Smakade precis som fisk bara!)
1 näve räkor
(Lite) saffran (jag har väldigt svårt för stark saffransmak)
Cayennepeppar (snåla inte)
Salt
Paprika
Sockerärtor
Curry
Smör
 
Gör så här
Sätt på kaffekokaren. Smält smör i kannan och kannfräs alla lökarna, som vid det här laget ska vara finhackat, i 30 minuter. Skrubba under tiden musslorna väl i rinnande vatten och sortera bort de som inte stänger sig och de med trasigt skal. När det är färdigskrubbat och färdigkannstekt ska du tillsätta grädde, buljong och vin i kannan samt musslor i tratten och till sist vatten i bryggaren. Nu märker jag att du är skeptisk till detta men musslorna kommer bli perfekt tillagade där i tratten! Smaka av med kryddor. Kannkoka i dryga timmen så att det värms upp ordentligt. Musslorna kan gott ligga kvar och vila i tratten bara. 
 
Släng ner kräftor, räkor och ett gäng blåmusslor och låt det stå och götta till sig en stund. Jag inbillar mig i alla fall att detta ska vara bra för smaken. Tillsätt slutligen fiskbitarna och tuggmotståndet, dvs paprikan och sockerärtorna, och koka i 10 minuter - eller tills fisken är genomkaffekokarkokt. 
 
Stäng av kaffekokaren och servera.
 
Fuckin' fishylicious!
 

Kaffekokarfräs lök under lek med ingredienser.


(Blivande) Kaffekokartrattstillagda musslor. Genialiskt!


Skrämmande gott. 
 
Foto: Dan Sörensen.
 
Och slutligen en gammal bild på mig och självaste Mannerström. Fick säga åt honom att le på bilden (var väl innan han blev medietränad antar jag).

 

Grattis Danisen!

Idag fyller Dan 30 år! Han är på jobb, men festen har redan börjat här hemma.
 
"Hurra! Hurra! Hurra! Nu är du snart lika gammal som jag!"


Iggy verkar ha tagit lite för mycket kattmynta.

"Hurrmjau!"
 
PUSS
 
Gick förresten runt på stan igår och letade partyhattar.
- Har ni små, små hattar? frågade jag.
- Till barn? undrade snubben i kassan.
- Njaeeoo... Till katt, tänkte jag! svarade jag.
- Nej. Det har vi inte. fnös han surt.
 
Ingen hade det (och ingen verkade ens tycka det var en bra idé) så fick göra hattarna själv. Letar du partykattshatt någon gång är det bara att höra av dig med din beställning.
 

Dan Bo Ole Död Kaj Sörensen

Var på en fest och när vi tog vagnen hem fotade jag Dan. Bara sådär liksom i förbifarten. Han tog förresten först en bild på mig. Såhär såg den ut.
 
 
Fin va? Sen tog jag den där bilden på Dan...
 
 
Fy fan vad läskig han är. Ska sova på soffan inatt.
 
(Ja! Han heter Dan Bo Ole Kaj Sörensen.)
 
 

Fredagsmys


Kaffekokarlagad moderkaka - LCHF

Det är dags för fredagsmys och passande nog läste jag just detta på Expressen
 
Hela artikeln finns att läsa här. 
 
Därför tänkte jag nu tipsa igen om hur man gör kaffekokarlagad moderkaka! Det var nämligen en av de sju sorters kaffekokarlagade kakorna (hela inlägget med alla kakorna här) som jag och Maria gjorde för ett tag sedan.
 
 
Tid 
Ca 30 min
 
Ingredienser
1 moderkaka (gärna från katt, det är extra jamsigt)
Stekeflott
 
Gör såhär
Sätt på kaffekokaren. Smält lite smör och släng på moderkakan. Kaffekokarstek den tills den blir så pass oblodig som du föredrar. Stäng av kaffekokaren. 
 

Kaffekokarstekning av moderkaka. I bakgrunden anas mögelkakorna.

Här är alla de sju sorterns kakorna som tillagades på kaffekokaren den där dagen i höstas...
 
... då även Zappa var med och bakade. 
 
Trevlig helg!
 

Visst gillar du Kaffekokarkokboken?

Om

Min profilbild

Katja Wulff


Kaffekokarkokboken - Ute nu!
ballonkatten.se dansorensen.se ktstrf.se

bloglovin
RSS 2.0