Ytterligare ett måste på julbordet - julköttbullar!
Tid
Från 1½ timme (alla köttbullar får inte plats på plattan så du får steka i omgångar)
Ingredienser
500 g blandfärs
2 gula lökar
1 dl ströbröd
1 dl mjölk
4 msk glögg
1 ägg
Salt
Peppar
Smör
Gör så här
Blanda ströbröd och mjölk i en bunke. Låt detta svälla en stund tills ströbrödet sugit åt sig mjölken. Lägg i hackad lök, färs, glögg och blanda ordentligt. Krydda med salt och peppar och rör till sist ner ägget. Blanda till en jämn smet.
Rulla smeten med händerna till bollar och lägg dem på ett fat. Sätt på kaffekokaren och smält en klick smör därpå. Lägg så många bullar som får plats på plattan och stek dem i ca 45 minuter eller tills de blivit gyllenbruna. Putta runt dem då och då så de får en jämn och fin färg.
Jättegott!
Foto: Dan Sörensen.
Från 1½ timme (alla köttbullar får inte plats på plattan så du får steka i omgångar)
Ingredienser
500 g blandfärs
2 gula lökar
1 dl ströbröd
1 dl mjölk
4 msk glögg
1 ägg
Salt
Peppar
Smör
Gör så här
Blanda ströbröd och mjölk i en bunke. Låt detta svälla en stund tills ströbrödet sugit åt sig mjölken. Lägg i hackad lök, färs, glögg och blanda ordentligt. Krydda med salt och peppar och rör till sist ner ägget. Blanda till en jämn smet.
Rulla smeten med händerna till bollar och lägg dem på ett fat. Sätt på kaffekokaren och smält en klick smör därpå. Lägg så många bullar som får plats på plattan och stek dem i ca 45 minuter eller tills de blivit gyllenbruna. Putta runt dem då och då så de får en jämn och fin färg.
Jättegott!
Foto: Dan Sörensen.
Kommentarer
Postat av: Emma
Det här var otroligt sött och inspirerande!:)
Trackback