Sju sorters kakor - Halloweenspecial

Härförleden var Baka Hemma-Maria hos oss på besök. Det stod så klart bakning på schemat och denna dag skulle vi göra sju sorters kakor på kaffekokaren. Maria hade med en hel bok med småkakor men vad tråkigt att bara sno ett recept sådär, vi bestämde oss istället för att göra små äckeltemakakor istället. Och så bra de passar nu till Halloween, visst? Aja, lite långsökta är nog en del, men struntsamma.
 
Då Maria har fullt upp med att göra en glutenfri bakbok (!) tillsammans med Jessica Frej har jag inte skrivit ut det exakta receptet (hade väl inte jag någon koll på?!), men det spelar inte så stor roll egentligen. Det var vanlig mördeg som de flesta kakorna gjordes på - det är hur vi piffat till dem som är det tjusiga!
 
 
Tid
Det tog ungefär en halvtimme/kaka
 
Gör så här
Blanda samman ingredienserna i en bunke och fixa till det till en jämn smet. Förbered kakorna på det sättet som de olika kakorna ska förberedas på (se nedan) och lägg dessa på plattan. Låt dem kaffekokarstekabakas där tills de blivit ordentligt genombakade. När det är färdigbakat för dagen så stäng av kaffekokaren!
 
Sju sorters kakor.
 
Mögelkakor
 
Ingredienserna här är havregryn, socker och smör. Blanda ihop detta i en bunke och skvätt på lite blå karamellfärg. Rör runt lite lätt och vips! Det ser exakt ut som om de har möglat. 
Hur halloweenigt är inte detta?
 

Kattbajs cookies
 
Dessa är på mördeg + kakao (+ hårstrå). Jag blev lite inspirerad av Gucci här. Hon brukar nämligen springa runt med halva bajskorvar hängandes ur röven här hemma. Ja, men du vet! Hon har käkat något hårstrå och så binder hårstrået fast en bajsklump som hon just skitit ut med en klump som fortfarande är inuti hennes anal. Då får hon panik och springer runt här med en skitkorv som jagar henne. Stackars katt, haha!
Du ser väl hårstrået i kakan som är en viktig detalj i kattbajs cookisarna?
 

Pac-man-kakor
 
Utgå från vanliga schackrutskakor och forma de istället till ett Pacmanhuvud. Till ögon hade vi korinter. Och hattarna var på sned.
 
Nej där var inga hattar alls.
 

Finska finnar
 
Mördeg + glasyr + karamellfärg = Finska finnar. 
Finska finnarna är de som är pyttesmå på bilden.
 

Kondylomkakor
 
Dessa är nog mina favoriter rent utseendemässigt. Det var ju inte för så längesedan klamydiadagen. Finns det någon kondylomdag? Hur fint fick Maria inte till de små mördegssnipporna då? Jag har sagt det förr och jag säger det igen. Hon är ett bakgeni.
Snipporna innan vi gav dem könsvårtor.
 

Mardrömmar
 
Här behöver du en vanlig drömdeg där du tillsätter kakao. Tadaa! Du har en mardröm. Detta var nog den absolut godaste kakan. I alla fall enligt Maria. Jag gillade mögelkakan med näääästan lika mycket.
Zappa, som fått mjöl på nosen, photo bombar.
 

Moderkaka
 
Ingrediensen här är endast en moderkaka (fråga närmsta BB/uppfödare i trakten/i värsta fall höggravid granne). Släng på den på plattan och låt den ligga där tills den är så pass blodig/oblodig som du föredrar den. Mums!

Ett tips är att kaffekokarbaka moderkakan sist.

Kommentarer
Postat av: Patrik Roos

Om du inte redan har gjort det så tycker jag du borde recensera olika kaffebryggare i hur de är att laga mat på. Du kan säkert få leverantörerna att skicka till dig!

Svar: Det var ett tag sedan nu som jag försökte tigga kaffebryggare. Då var det ingen som var intresserad. :) Men jag håller med dig, det hade ju varit kul! Ska ge det ett nytt försök!
Katja Wulff

2012-10-31 @ 11:01:41
URL: http://www.patrikroos.se
Postat av: zaza

hahahahahahaha, dör!

Svar: hihih
Katja Wulff

2012-10-31 @ 11:02:19
Postat av: Patrik Roos

Vilka snåljåpar! Ge det ett nytt försök!

Svar: Jag lovar!
Katja Wulff

2012-10-31 @ 12:34:59
Postat av: Anonym

Mumsig Halloween!!!!!

Svar: Tack detsamma!
Katja Wulff

2012-10-31 @ 17:07:37

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
dansorensen

Visst gillar du Kaffekokarkokboken?

RSS 2.0