Spaghetti Bolognese.
Tid
Ca 3 timmar
Ingredienser
200 g nötfärs
1 stor gul lök
300 g krossade tomater
Ca 4/5 av en 250 ml majsburk
1 msk tomatpuré
Massa ketchup
Lite chilisås
Sweet chilisås
En skvätt grädde
Spaghetti (vanlig, inte färskpasta)
Ruccola
Riven parmesan
Vatten
Smör
Olja
Chilipulver
Salt
Peppar
Gör så här
Häll vatten i bryggaren, salt i tratten och spaghetti och lite olja i kannan. Slå på kaffekokaren. Låt stå och puttra i 40 minuter. Häll av vattnet och sedan spaghettin på en tallrik (sätt folie över).
Låt en klick smör smälta direkt på plattan och sedan på med köttet. Fräs det i drygt en halvtimme. Skrapa sedan upp det och ner med det, tillsammans med löken, i kannan med en skvätt olja. Peppra ordentligt. Kannstek detta i 20 minuter. Tillsätt krossade tomater, majs, tomatpuré, ketchup, chilisås, sweet chilisås, grädde och rör om. Koka i 40 minuter. Smaka av med salt, peppar och chilipulver. Stäng av kaffekokaren. Slå över köttfärssåsen över spaghettin och riv parmesan över. Servera med lite grönt, exempelvis ruccola.
Jättegott!
Koka upp spaghettin. Glöm inte tratten på kannan, det skvätter ganska mycket annars.
Fräs köttfärsen.
Koka såsen.
Foto: Dan Sörensen.
Alltså jag förstår ju att jag inte är den enda som säger det här, men det måste sägas ändå:
Dammit vad jag älskar denna blogg! Vilken fantastisk idé att göra mat i en kaffekokare. Hurra för dig!
Du måste ju bara prova att "koka" köttfärssåsen, det borde gå liiite fortare ju, plus att det är mkt godare!
Förstår inte hur du kommer på allt!Bästa bilden är när köttfärsåsen steks på kaffekokaren:P
Sweet chilisås var ett bra tips, fungerar säkert när man gör bolognese på det gamla tråkiga hederliga sättet.
Omg 3 timmar för en köttfärs! du måste svälta ihjäl för att få vänta så länge tills maten blir klar,Det är väl inte så komplicerad att göra köttfärssås själv och koka det på spisen, det går säkert mycket snabbare med!!ser inte så gott ut att laga maten i en kaffekokare heller!
Haha, jag höjde ögonbrynen när jag läste om detta på Aftonbladet, men fan vad fräckt att du faktiskt gör sånthär =)
Kul idé! Har ett tips om du inte redan fått det.
Nästa gång du byter bryggare så välj en likadan som du har fast i silver den har 1450w istället för 1055w som du har nu, enda skillnaden är att den i silver har auto off efter 2 tim.
Då kanske det kan gå "lite fortare att brynna men framför allt blir vattnet varmare snabbt!
Kommer med nöja att fortsätta följa din blogg samt införskaffa din bok
Hälsningar
Daniel
Alltså, förutom det uppenbart vansinniga med kaffekokaren istället för spisen (varför?) så undrar jag också varför du kallar spaghetti och köttfärssås för Spaghetti Bolognese? Ditt recept har ytterst lite gemensamt med denna italienska rätt.
Spännande sätt att laga mat på=)
Har du några favoriter bland GB-glassarna?
Lämna en 10-i-topp-lista på dina favoriter genom tiderna!
Tyckte att det såg ganska äckligt ut, sättet att laga maten på alltså + att katten var uppe i allt....blä
Charlotte - Det funkar utmärkt på hederligt sätt dessutom! Testa nästa gång vet ja.
MH - Jag kanske småäter lite under tiden ibland.. ;) Nejdå inte jättekomplicerat, jag har testat på spisen med och det fungerar bra. Men jag tycker inte det är lika roligt bara. Och det är tur jag inte är kräsen eller äckelmagad för jag tycker det ser/är smaskens ut. Det mesta i alla fall..
daniel - tack för tipset! Hoppas den inte är för snabb bara så jag ine hinner med..
Jens J - Äh. Har faktiskt inte så bra koll på vad det är i bolognese. Mamma brukade göra ungefär så här och hon kallade det bolognese så därför gör jag det med. Du har väl helt rätt att det egentligen borde heta köttfärrssås.
Och jag gör det därför jag tycker det är ett roligt litet projekt jag håller på med. För mig blir matlagningen mycket mer intressant!
J - Vilken tur att jag inte la upp bilden när hon var och sniffade på köttfärsen när den stektes då. Jag tycker det är kul att det är lite äckligt. :) Tur jag inte är kräsen.
Så himla bra!! Jag brukar laga mat i riskokaren, jätte bra när man ska laga olika slags grytor! :)
Haha så jävla ballt.
grose! :S
Din blogg är helt galen! ... men fantastisk! <3
Måste bara fråga hur du kom på detta med laga mat i kaffebryggaren?
Haha, jisses.
Hej!Vad coolt! Det har jag aldrig tänkt på att det går att göra :)
Ha en bra dag!
wow helt enormt coolt att kocka sådär!:O man sparar kanske energi(?) men hur går det me att steka köttet på en så liten platta?:)
hahah xD
jisses vad coolt att laga mat på det där viset! och gott såg det ut att vara dessutom :)
Så himla coolt, vart fick du idén från? :)
hahaha,kul...
Intressant experiment, men jag håller mig nog till matlagning på spis även i fortsättningen! :0)
Du är ju himla skön! Laga mat i en kaffekokare...haha ;) ska nog testa på det nån gång ^^
Läste om kaffekokaren på Aftonbladet och var bara tvungen och gå in och kolla :) Hur i hela friden kommer man på en sådan här grej?
Haha, så kreativt!
Tycker det ser inte speciellt gott ut. Verkar ta totalt onödigt mycket tid och ström dessutom. Skulle aldrig få för mig att stå och laga spagetti med köttfärssås i kaffekokaren i tre timmar.
Roligt inlägg, men jag skulle inte vilja testa på det här.
smart :)
Vilken härlig blogg och vilket härligt sätt att laga mat på ! Jag tycker också att det är jättetråkigt att laga mat, jag kanske också borde bli lite mer kreativ ;) Dock är jag så otålig, vill att maten ska förvandlas till ätbar bara jag stirrar på den så jag kommer nog inte prova ditt sätt :)
J - vad gör det om katten är och sniffar lite? Väx ett par och prova :)
Säger bara och håller handen på pannan: JÖSSES!
Vem har sagt att man måste laga mat på spisen?! Tycker detta var asbra sätt att göra för att tycka det är roligt att laga mat! \o/
Var mer kreaktiva!
Bara döda fiskar flyter med i strömmen ;)
Du är ju KNÄPP!!! Hahaha :) Riktigt skön stil av dig att laga mat på kaffekokaren då det tar hundra år. Men vadå? Tråkigt att göra som alla andra! Sånt här gillar jag starkt. Keep on going! Askul!