Fiskgratäng (utan dillsås)
Tid
2½ - 3 timmar
Ingredienser
200 g Alaska Pollock filéer (eller annan firrefilé av något slag)
Salt
1½ dl creme fraiche
1½ dl chilisås
Soltorkade tomater
Fetaost
Parmesan
Chilipeppar
Salt
6 mjöliga potäter
½ dl mjölk
1 klump smör
Vitpeppar
Gör så här
Skala potatisarna och dela dem i mindre bitar. Häll vatten i bryggaren, salt i tratten, sätt på kaffekokaren och kokelikoka tills det blivit mjukt. Slå av vattnet, häll på mjölk, klumpa i smöret, mosa, krydda och värm upp igen. Lägg moset i en skål och sätt folie över. Skölj av kannan.
Sås! Klicka ner creme fraiche och chilisås i kannan. Klipp ner soltorkade tomater och rör ihop. Värm upp detta i sisådär 20 minuter och släng därefter ner fetaost och kryddor. Koka i ytterligare 10 minuter. Häll över i en annan skål, sätt folie över och diska av kannan.
Sist - men inte minst - fisken! Fisk i kanna. Vatten i bryggare. Salt i tratten. Låt stå i en kvart. Häll av vatten. Stäng av kaffekokaren.
Lägg fisken i en djup tallrik och häll såsen över. Spritsa potatismoset runt kalaset och toppa med en soltorkad tomat samt lite riven parmesan.
Koka potatis.
Hotta upp sås.
Koka firre.
Flå katt.
"Spritsa" potatismos.
(Note to self: Köp riktig spritsare.)
Foto: Dan Sörensen.
Kommentarer
Postat av: Claes Hall
Låter som ett suveränt recept! Detta ska provas.
Postat av: alias Kvasthilda
Jahaaaa! Jag trodde det var makaroner..... :)
Trackback