Bakdags igen - Korvbröd och minilimpa

Nu har Bak-Maria skrivit om hur en riktigt bra deg ska bakas. Den degen funkade galant för både kattburgare, plattångstunnbröd, kaffekokartunnbröd, kaffekokarlagade kanelsnäckor, plattångsbakade kanelplattor, kaffekokarlagade microsemlor. Mer om det sen...

Först locktångsbakat korvbröd och kaffekokarlagad minilimpa!



Tid
En timme ungefär + degförberedelser (både för korvbrödet och minilimpan)

Ingredienser
En deg

En korv
Senap
Ketchup
Rostad lök

Skinka
Gurka
Smör
Salt

Gör så här
Nu gjorde vi så att vi bakade både på locktång och kaffekokare samtidigt, vilket gick alldeles utmärkt. Så sätt på kaffekokaren och koppla in locktången. Forma till degen under tiden de hettas upp, en avlång, platt deg till locktången samt en minilimpformad deg till kaffekokaren.

Snurra korvbrödsdegen runt locktången och lägg minilimpan på kaffekokarplattan. Vrid och vänd på degarna då och då så att det blir ordentligt genombakat. Efter en timme ungefär är det klart!

Servera korvbrödet förslagsvis med en korv i och gärna senap, ketchup och rostad lök på. Minilimpan blir jättegod tillsammans med smör, skinka, gurka och en nypa salt.

Och så här såg det ut!


Locktången kan hängas upp på detta sätt på kaffekokaren. På plattan där ligger just nu kanelsnäckorna och vid sidan om ser du olika sorters tunnbröd.


När kanelsnäckorna var klara slängde vi på limpan och kattburgarna. Viktigt att vrida och vända ordentligt som sagt.


Vi gjorde till och med en ugnsbakad limpa! Så här såg minilimpan ut jämte den.


Maria paxade korven och korvbrödet.


Plattångsbakat korvbröd!


Foto: Jag & Dan Sörensen.

Kommentarer
Postat av: Sanna

Fenomenalt!

2011-02-02 @ 19:11:12
URL: http://sannalund.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
dansorensen

Visst gillar du Kaffekokarkokboken?

RSS 2.0