Mannagrynsgröt



Tid
Dryga timmen

Ingredienser
2½ dl mjölk
3 msk mannagryn
1 krm salt

Serveras med förslagsvis:
Råsocker
Jordgubbe
Kokosflingor

Gör så här
Sätt på kaffekokaren och häll mjölken och saltet i kannan. Värm i trekvart. Vispa ner mannagrynen och låt stå i ytterligare en kvart. Rör om emellanåt. Servera med hjortronsylt, kanel, mjölk eller vad du nu vill ha på. Jag valde ovanståede supergoda tillbehör. Stäng av kaffekokaren.


Rör om då och då så att det inte bränns fast/klumpar sig.

Fotograf: Dan Sörensen.





Bjuder på en bakom kulissernabild. Visst är Dan gullig i sin pyjamas?

Kommentarer
Postat av: Claes Hall

För länge sedan, när jag var barn, så fick vi mannagrynsgröt ofta. Har minnen av världens godaste gröt på gränsen till det allra godaste som fanns. I familjen kallade vi alltid sådan gröt för Gullegröt och det var inte förrän i vuxen ålder som jag insåg att den faktiskt inte heter så.

Din gröt ser inte ut som jag minns den... den ser mycket godare ut!

Råsocker, kokosflingor och jordgubbe... låter hur gott som helst!

2011-03-07 @ 23:10:27
Postat av: Fru Björnsson på ön

Bakom varje framgångsrik kvinna gömmer sig en man i pyjamas!

2011-03-08 @ 05:55:45
URL: http://srilankainmyheart.blogg.se/
Postat av: HannaFindus

Snyggaste pyamasen, ju! Och med en mössa därtill! Vart hittar man sådana?

2011-03-08 @ 10:32:36
URL: http://nattstad.se/hannafindus
Postat av: fifi

Sötare än Beppe Wolgers i sin pyjamas! Ett stort plus för nattmössan!

2011-03-08 @ 10:54:16
URL: http://fififantastic.blogspot.com
Postat av: 已知 Mohammedi Al-debis™

Allt bra idag ? °·ˆ / Kram!

2011-03-08 @ 18:07:08
URL: http://mohammedialdebis.blogg.se/
Postat av: Carin

gör du all mat på/i din kaffekokare??? Trodde först det bara var våfflorna, men ser att du steker prinskorv och allt möjligt! Hur kom du på den iden? :) Fin pyamas :)

2011-03-27 @ 19:23:05
URL: http://silverros.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
dansorensen

Visst gillar du Kaffekokarkokboken?

RSS 2.0