Locktångsbröd.

sillprovningen på Sjömagasinet hade jag flera intressanta diskussioner med Jennie, Tina och Prinsessan. Ett av resultaten kring de fiffiga idéerna som uppstod presenteras här!Tid
45 min/bröd + förberedelser

Ingredienser

2,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
1 dl vatten
Smör

Gör så här
Sätt igång locktång. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Häll på vattnet och knåda ihopa till en kladdfri deg. Ta en bit deg och rulla ut den så att den blir en lång sträng, förslagsvis ganska tunn (jag gjorde en som blev lite för tjock och då tog det sjukt lång tid). Linda den runt locktång. Detta kan vara ganska klurigt om man bara har två händer så man kanske kan fråga en vän, partner eller familjemedlem om det blir för meckigt. Häng upp locktången på lämpligt ställe och vänta i trekvart, eller tills brödet blivit knaprigt och fint. Dra av brödet från locktång. Lägg gärna en klick smör i brödet och servera med en kopp te.
Jättegott!


Linda bröd kring locktång.


Häng upp locktång på lämpligt ställe.Blogga.


Vilka fina minnen som väcks till liv! För 1½ år sedan nere på "stranden" på Roskildefestivalen satt jag och Ida-Död mfl och bakade liknande bröd, s.k. pinnbröd. Det var kring lägerelden jag hittade en okänd man som delade min fascination för detta bröd och idag är vi de finaste vännerna.


Pinnbrödskungen Jonathan och jag.


Kommentarer
Postat av: Pernilla

hahaha, vad roligt att du testade! och vad fint det blev brödet, det ser ju jättegott ut! :)jag hade en reporter från GP här hemma hos mig idag och då pratade vi faktiskt om dig och din blogg och så har du gått och skrivit det här inlägget, vilket sammanträffande!

2010-01-07 @ 15:19:53
URL: http://chibichibimoon.blogg.se/
Postat av: Pernilla

haha, det ska bli nåt konstigt webteve klipp på GP's hemsida där jag lagar mat och ger tips om hur man kan spara in lite pengar på matlagandet. vi får väl se hur det slutar, men himla roligt var det :)

2010-01-08 @ 11:34:39
URL: http://chibichibimoon.blogg.se/
Postat av: anki/barbakvinna

I love it... Linnea har nog en som man gör skruvlockar i som jag kan prova på att göra scones..

2010-01-08 @ 20:48:20
URL: http://blogg.aftonbladet.se/961
Postat av: katten

anki, gör det och skicka receptet till mig sen!!

2010-01-08 @ 21:43:51
URL: http://kaffekokarkokboken.blogg.se/
Postat av: Susanne

Utan tvekan det mest underliga och roliga recept jag någonsin läst. :D

2010-01-09 @ 05:58:35
URL: http://vonbadington.blogg.se/
Postat av: Leif Lundgren

Locktång. Måste det inte finnas en massa annat man kan laga mat med. Jag tänker hårfön, torktummlare. En köttbit i nät som får hänga över kylflänsarna till kylskåpet eller utblåset till datorfläkten några dygn.Jag anar oväntade storheter här./L

2010-01-10 @ 23:51:02
URL: http://leifsmat.blogspot.com
Postat av: katten

haha datorutblåset har kommit på tal en gång innan med.. jag tror även tex på lövbiff på plattång eller lite olika grejjer som kan strykas. torktumlare, diskmaskin och tvättmaskin kan man säkert göra massa smaskigt i dessutom.

2010-01-11 @ 00:18:50
URL: http://kaffekokarkokboken.blogg.se/
Postat av: ANNAANNA

För ett par år sedan var det ju en liten serie på Tv om udda sätt att laga mat på, de körde saker i dubbla påsar i diskmaskinen, la ut matvaror på motorblocket på en bil som de körde runt med tills maten var klar osv. Jag minns inte vad serien hette men det var 3 korta ganska korta avsnitt som tog upp ett par sätt vardera.När jag var en liten scout så kokade vi ägg i papperspåse (med vatten i påsen) och jag har varit med om att folk grillat men gaslåga/gasbehållare.Att värma fiskpinnar (så de går att äta) i en plattång provade en kompis till mej på en efterfest... det blev inte alls bra... Men han fick "snygga" brännblåsor på armen när han tappade tången.2010-01-12 @ 18:37:58
URL: http://wonderings.blogg.se/
Postat av: ANNAANNA

Kom på en grej till... I filmen Benny & June "lagar" de varma mackor med hjälp av strykjärn. Det är Winona Ryder och Johnny Depp som spelar huvudrollerna och de har där både någon form av "begåvningshandikapp".2010-01-12 @ 18:40:22
URL: http://wonderings.blogg.se/
Postat av: katten

jag kommer ihåg att mamma o pappa berätta att dom gjorde det i sin ungdom, kokade ägg på bilen.. och i diskmaskinen har jag testat att laga fick i folie och det var ganska gott har jag för mig.i rainman har ju han någon form av handikapp. men så e han ju svinduktig på räknegrejjer! kanske matlagning är det som winona o johnny är svinduktiga på!!? stryka mackor e ju jättebra.. :)

2010-01-12 @ 20:16:16
URL: http://kaffekokarkokboken.blogg.se/
Postat av: michaela

WOW! Fascinerande måste jag säga:D

2010-01-12 @ 23:22:07
Postat av: My Beauty Secrets

haha vad h'rligt ! tack för kommentaren :)

2010-10-19 @ 20:03:30
URL: http://mybeautysecrets.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
dansorensen

Visst gillar du Kaffekokarkokboken?

RSS 2.0