Efter(rättstips)lysning!
Jag behöver lite efterrättstips som jag kan göra i kaffekokaren. Något som inte har med smält choklad att göra. Eller jag blir i och för sig glad för alla recept jag får..
Tackelitack på förelihand!
Syltomelett borde du väl kunna göra nån variant på :)
Gör en omelett/äggröra med bara pyttelite salt i, lägg lite hjortronsylt på (eller nån annan trevlig sylt) ovanpå...
Sen på med en skvätt whiskey o flambera av den (kanske lämpligast att göra på tallriken ;) s)
jäklar vilket bra recept. eld är ju alltid roligt! ska jag absolut testa..
tackartackar
Det krävs varken vattenkokare eller elström för de här efterräterna.
Giftas (änglamat):
*Vispad grädde + kaksmulor + lingon- jordgubb- eller någon annan sylt
En variant på Eton mess:
*turkisk yoghurt
*vispad grädde
*krossade färdigköpta maränger
*hallon
*grovt riven choklad på toppen
Banana Split
*halverade bananer
*jordgubbssylt
*vaniljglass
*vispad grädde
Frukter på en spegel av hallonsås
* passerade hallon smaksatta med florsocker
* skivade kiwifrukter
* ananas skuren i mindre bitar
* klyftad melon
* toppas med vispad grädde smaksatt med vaniljsoccker
sssssccchluuuurp... särskilt den där varianten på eton mess.. nomnomnooom.. maränger.. mm..
Här är syltomelett en sån där humörhöjande feelgood-rätt när man är sur o frusen S
Nån variant på Gino måste ju också funka (kul att fundera på hur man kan göra om recept...
Valfri frukt o bär och vit choklad som får smälta i/över frukten... serveras med glass...
Hallon, banan o kiwi är en fin kombo med vit choklad :)
det där sista tipset med den vita chokladen försökte jag göra en fiffig variant på igår men råkade bränna chokladen.. men ska försöka igen idag!! det kommer bli superduperbra!!!!
Jag gjorde en omgång biscotti igår.
Jag undar om man inte kan använda samma grundrecept och göra "american cookies" på platten. En i taget, långsamt.
/L
lätt jag ska testa att göra kakor på plattan! hur konsistensen än blir kan det ju inte smaka illa med kakor!?
tack för tipset!