Smarrig Kantarellsoppa!
Tid
3-3½ timmar
Ingredienser
2 små nävar trattkantareller
1 gul lök
2½ dl grädde
5 dl vatten
1 svampbuljongstärning
Saften från ½ citron
Peppar
Falksalt med Karl-Johan smak (YUM)
Smör
(ost)
Gör så här
Sätt på kaffekokaren. Lägg en stor klick smör i kannan och låt den smälta. Hacka löken och tillsätt den, tillsammans med svampen, efter cirka 15 minuter. Sedan får detta steka i 40 minuter. Ta av kannan, häll i grädden och lägg buljongtärningen i kannan. Ställ tillbaka kannan på plattan och på med tratten igen. Häll sedan i vatten i bryggaren. Låt stå i ca 2 timmar. Rör om då och då. Pressa i citronen och krydda med peppar och salt. Servera gärna med små ostbitar.
Jättegott!
Steka lök + svamp.
Buljong i filtertratten, fiffigt!
Koka vatten.
Salta lyxigt.
Kommentarer
Postat av: Kantarell
Fiffigt! Men då får jag byta ut min presso till en riktig kaffebryggare:-)
Trackback