Smarrig Kantarellsoppa!



Tid

3-3½ timmar

Ingredienser
2 små nävar trattkantareller
1 gul lök
2½ dl grädde
5 dl vatten
1 svampbuljongstärning
Saften från ½ citron
Peppar
Falksalt med Karl-Johan smak (YUM)
Smör
(ost)

Gör så här

Sätt på kaffekokaren. Lägg en stor klick smör i kannan och låt den smälta. Hacka löken och tillsätt den, tillsammans med svampen, efter cirka 15 minuter. Sedan får detta steka i 40 minuter. Ta av kannan, häll i grädden och lägg buljongtärningen i kannan. Ställ tillbaka kannan på plattan och på med tratten igen. Häll sedan i vatten i bryggaren. Låt stå i ca 2 timmar. Rör om då och då. Pressa i citronen och krydda med peppar och salt. Servera gärna med små ostbitar.
Jättegott!


Steka lök + svamp.


Buljong i filtertratten, fiffigt!


Koka vatten.


Salta lyxigt.

Kommentarer
Postat av: Kantarell

Fiffigt! Men då får jag byta ut min presso till en riktig kaffebryggare:-)

2011-02-08 @ 21:30:49
URL: http://kantarellrecept.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
dansorensen

Visst gillar du Kaffekokarkokboken?

RSS 2.0