Korvetti
Tid
1 timme
Ingredienser
Korv
Spaghetti
Olja
Salt
Ketchup
Gör så här
Dela korven i mindre bitar, bryt spaghettin och pela in ett gäng av stråna i korven. Lägg ner dem i kannan, häll över en skvätt olja och en nypa salt. Häll vatten i bryggaren och sätt på kaffekokaren. Koka på tills spaghettin är klar.
Slå av vattnet och häll över korvettin på en tallrik. Maxa med ketchup för att dölja den räliga korvsmaken. Ja, spaghettin smakar (ochockerande nog) korv. Jag är inte särskilt förtjust i korv.
Det var i alla fall kul att göra!
Barnen bara äääälskar korvetti!
"Mamiiiii, det är MIN korvetti!!!"
Genialiskt #1.
Genialiskt #2.
Är det förresten någon som varit halloweenutklädd??? Så här såg jag och Dan ut i lördags. Dan såg ut ungefär som jag gjorde ikväll och jag var utklädd (?) till Crazy cat lady.
Innan utgång.
6-7 timmar senare på Sticky Fingers.
Foto: Dan Sörensen.
Visst är hon fin, vår Gucci Katt?
Boken alla pratar om!
Lägg boken alla pratar om i din kundvagn på adlibris nu!
Och på tal om snackerier i media. Har du sett vad det "fnissas åt" just nu?
Nej. Jag syftade faktiskt inte på Fetto Katt denna gången. Utan Kaffekokarkokboken så klart! Så här står det nämligen i senaste numret av Amelia.
"Det här är ingen "bjuda på middag"-bok. Det är en "glimten i ögat"-bok. Och en förbaskat rolig sådan."
Blev du sugen på köttkorv nu? Här haru receptet.
Foto: Dan Sörensen.
Magnus Utvik recenserar Kaffekokarkokboken i Godmorgon Sverige
En "frustande glad" Magnus Utvik recenserade imorse Kaffekokarkokboken i Godmorgon Sverige. Se hela recensionen på SVT play (Kaffekokarkokboksrecensionen börjar 10.26 minuter in i klippet).
Vilken härlig snubbe va? Jag vill tacka honom för de fina orden och betyget genom att bjuda på skånska, kaffekokarkokade grisatassar en vacker dag. Självklart med ett glas saft till.
"Det är ju en glädje den sänder ut!"
Tänk att en erkänd bokrecensent sitter i Godmorgon Sverige och hyllar (ja, det får vi väl ändå säga att han gjorde?) vår bok. Dessutom ger han den 4 av 5 i betyg! Tufft.
Nu ska vi fira!
Köp boken som Magnus Utvik gav FYRA AV FEM här.
Foto: Dan Sörensen.
Vilken härlig snubbe va? Jag vill tacka honom för de fina orden och betyget genom att bjuda på skånska, kaffekokarkokade grisatassar en vacker dag. Självklart med ett glas saft till.
"Det är ju en glädje den sänder ut!"
Tänk att en erkänd bokrecensent sitter i Godmorgon Sverige och hyllar (ja, det får vi väl ändå säga att han gjorde?) vår bok. Dessutom ger han den 4 av 5 i betyg! Tufft.
Nu ska vi fira!
Köp boken som Magnus Utvik gav FYRA AV FEM här.
Foto: Dan Sörensen.
Helenas blomkålssoppa
Fick ett recept på blomkålssoppa av Helena. Jag tror aldrig ens jag har använt blomkål någon gång som ingrediens i matlagning, tycker det är så gött att knapra i mig det rått. Det visade det sig att det gjorde sig alldeles förträffligt även efter några timmar i kaffekokaren.
Tid
4½ timme
Ingredienser
1 potatis
1 liten lök
½ blomkålshuvud
6 dl grönsaksbuljong, dvs vatten + buljongtärning (Helena använde ½ buljongtärning här till ½ l vatten)
Drygt 100 g Philadelphiaost (Helena använde hälften)
Smör
Salt
Peppar
Bacon
Bröd
Smör
Vitlök
Gör så här
Sätt på kaffekokaren. Knaperstek bacon i nästan en timme. Under tiden kan du förbereda allt annat, dvs skära, skala hacka och ha dig. Ta av bacon från plattan när det är färdigstekt, dra ut sladden till kaffekokaren och diska av den.
Sätt i kaffekokarsladden för nu är det dags för soppan! Klicka ner smör i kannan och låt det smälta. Häll öven den finhackade löken, den finstrimlade potatisen och kannfräs detta i en halvtimme. Ös därefter ner vatten i bryggaren, en buljongtärning i tratten och blomkålen i kannan. Blomkålen ska vara finhackad även den ifall du nu inte känner för att koka soppa halva natten. Detta ska nämligen kannkoka nu tills det har blivit mjukt och går att mosa sönder ordentligt till en hyfsat slät soppa.
Så! Mosa sönder soppan till en hyfsat slät en efter ungefär 1½ timme (som sagt beroende på hur stora delar du haft i). Tillsätt därefter osten och låt den smälta i den varma soppan, det tar sisådär ytterligare en halvtimme till.
Vill du ha vitlöksbröd till är det bara att blanda ihop smör med vitlök, steka detta på plattan och lägga på även brödet. Efter en kvart på varje sida är det vitlökskaffekokarstekta brödet redo att förtäras tillsammans med soppan. Pricken över i-et är baconen som du bryter över härligheten.
Tack Helena för detta smarriga recept!
Glöm inte att diska av kaffekokarplattan efter kanelbullebaket om du inte vill att bacon ska smaka kanelbulle.
Choppettichop. Chop.
Tips! Bilder på ingredienser som är i luften funkar alltid finfint...
... det funkar nästan lika bra som när kissekatter photobombar.
Kaffekokarstek tills brödet blivit gyllenbrunt.
Foto: Dan Sörensen.
Tid
4½ timme
Ingredienser
1 potatis
1 liten lök
½ blomkålshuvud
6 dl grönsaksbuljong, dvs vatten + buljongtärning (Helena använde ½ buljongtärning här till ½ l vatten)
Drygt 100 g Philadelphiaost (Helena använde hälften)
Smör
Salt
Peppar
Bacon
Bröd
Smör
Vitlök
Gör så här
Sätt på kaffekokaren. Knaperstek bacon i nästan en timme. Under tiden kan du förbereda allt annat, dvs skära, skala hacka och ha dig. Ta av bacon från plattan när det är färdigstekt, dra ut sladden till kaffekokaren och diska av den.
Sätt i kaffekokarsladden för nu är det dags för soppan! Klicka ner smör i kannan och låt det smälta. Häll öven den finhackade löken, den finstrimlade potatisen och kannfräs detta i en halvtimme. Ös därefter ner vatten i bryggaren, en buljongtärning i tratten och blomkålen i kannan. Blomkålen ska vara finhackad även den ifall du nu inte känner för att koka soppa halva natten. Detta ska nämligen kannkoka nu tills det har blivit mjukt och går att mosa sönder ordentligt till en hyfsat slät soppa.
Så! Mosa sönder soppan till en hyfsat slät en efter ungefär 1½ timme (som sagt beroende på hur stora delar du haft i). Tillsätt därefter osten och låt den smälta i den varma soppan, det tar sisådär ytterligare en halvtimme till.
Vill du ha vitlöksbröd till är det bara att blanda ihop smör med vitlök, steka detta på plattan och lägga på även brödet. Efter en kvart på varje sida är det vitlökskaffekokarstekta brödet redo att förtäras tillsammans med soppan. Pricken över i-et är baconen som du bryter över härligheten.
Tack Helena för detta smarriga recept!
Glöm inte att diska av kaffekokarplattan efter kanelbullebaket om du inte vill att bacon ska smaka kanelbulle.
Choppettichop. Chop.
Tips! Bilder på ingredienser som är i luften funkar alltid finfint...
... det funkar nästan lika bra som när kissekatter photobombar.
Kaffekokarstek tills brödet blivit gyllenbrunt.
Foto: Dan Sörensen.
Matbloggspriset 2011
Nu är det dags igen att köra igång en ny omgång av den toksköna tävlingen - Matbloggspriset. Missa för allt i världen inte att nominera din favoritmatblogg till detta viktiga pris. Nåja, din favoritblogg efter Kaffekokarkokboken vill säga för denna är inte med och tävlar. Jag och Danis sitter nämligen med i juryn i år och kommer att vara med och ta fram en värdig vinnare att lämna över den ärofyllda titeln "Årets Matblogg" till. Kaffekokarkokboken vann ju förra året (och fick hederspris året innan dess)!
Ville bara påminna om det där sista.
Vinnare 2010!
Saxat från Matbloggsprisets hemsida:
Vad väntar du på? Nominera bästaste matbloggen NU!
Bild: Printscreenad från Matbloggspriset.se.
Ville bara påminna om det där sista.
Vinnare 2010!
Saxat från Matbloggsprisets hemsida:
Så går priset till
Matbloggspriset har fyra olika kategorier. Två av dem, Matbloggspriset och Matbloggspriset bak & dessert röstas fram av er på internet. Det Stora Matbloggspriset tas fram av en jury som består av Alice Brax, Kinna Jonsson, Katja Wulff, Stellan Löfving, Anne Skoogh, Dan Sörensen och Pär Gamlin. Hederspriset tas fram av juryn och Christopher Anderton och ges till en matbloggsprofil.Steg 1 - Nomineringar
Fram tills den 15/10 2011 kan du nominera den matblogg du vill se vinna Matbloggspriset 2011. Du kan nominera flera bloggar inom områdena mat, bröd- och dessert. Efter den 15/10 så läggs alla nominerade bloggar upp på denna sida och folket får rösta på den blogg som de vill se som vinnare i kategorierna Matbloggar samt bröd- och dessertbloggar. Omröstningen sker fram tills den 4 november 2011.Steg 2 - Omröstning
Efter den 15/10 så läggs alla nominerade bloggar upp på denna sida och folket får rösta på den blogg som de vill se som vinnare i kategorierna Matbloggar samt bröd- och dessertbloggar. Omröstningen sker fram tills den 4 november 2011 och är öppen för alla.Steg 3 - Prisutdelning
Prisutdelningen sker den 10 nov kl 12.00 på Mitt Kök-mässan i Stockholm.Vad väntar du på? Nominera bästaste matbloggen NU!
Bild: Printscreenad från Matbloggspriset.se.
Dagens Borås Xtra
Läs artikeln här.
Fin artikel men hur i helsike tänkte de när de klippte till den där bilden mitt i texten?! Det ser ju inte klokt ut!
Så här ska det se ut! Mer fina ballongfigurer hittar du på min andra blogg Ballongkatten.se.
Kanelbullens dag!
(När dagens bakning började var det i alla fall fortfarande det)
Bakade minikanelsnäckor (och semlepraliner) för ett tag sedan på kaffekokaren och i plattången vilket ni kan läsa om här. Dagen till ära var det bara att fortsätta kanelsnäxperimetet på diverse produkter här hemma hos familjen Wulff-Sörensen-Katt.
Aaaah jag e så förbannat trött. Här följer därför ett speedat resultat.
Kaffekokarbakad tv, toastad i mitten och våffeltångad th.
Tid (inkl förberedelser)
Förberedelser: 2h
Kaffekokarbakad: 45 min
Toastad: 2 min
Våffeltångad: 15 min
Ugnsbakad: 10 min minus 2 min
Ingredienser
1 pkt färdig deg - har väl vettigare saker för mig än att lägga ner en massa tid på att baka deg från scratch? Hör med Baka-Hemma-Maria om hon har något bra degtips om du inte är sugen på paketdegen. Hon kan deg hon.
Fyllning
Trippel sats av det som rekommenderas på baksidan av paketdegenpaketet (smör, kanel & socker)
Pärlsocker
Mjölk
Gör så här
Gör som det står på baksidan av degpaketet eller hör med Maria. Sätt sedan igång diverse produkter och släng på/i/in kanelsnäckorna där. Följ tidsinstruktionerna på ett ungefär och ta sedan av/ut dem och låt dem svalna av litegran. Stäng av produkterna.
Servera godbitarna tillsammans med ett glas kall mjölk.
Knåda degen slät och fin.
Kan aldrig bli för mycket av detta goda. Det är bara att maxa på.
Detta kanske kan förklara varför denna varianten ser torrare ut än dess kanelsnäckekamrater...
Pärlsocker är inte bara gott utan praktiskt med.
Taaaa... dah?
Så här såg det ut på toaststationen.
Som gjord för att baka kanelsnäckor!
Iggy Katt hade stenkoll så att den kaffekokarbakade inte skulle brännas vid.
... och jag skulle hålla koll på ugnen. Se hur det gick.
Under bakningen startades en sjukt spännande omröstning på Kaffekokarkokbokens Facebooksida. Rösta du med. Vi ska smaka på de olika någon annan dag så då får vi se vilken vi tycker blev de mest lyckade totalt sett.
Godnatt!
Foto: Dan Sörensen.
Bakade minikanelsnäckor (och semlepraliner) för ett tag sedan på kaffekokaren och i plattången vilket ni kan läsa om här. Dagen till ära var det bara att fortsätta kanelsnäxperimetet på diverse produkter här hemma hos familjen Wulff-Sörensen-Katt.
Aaaah jag e så förbannat trött. Här följer därför ett speedat resultat.
Kaffekokarbakad tv, toastad i mitten och våffeltångad th.
Tid (inkl förberedelser)
Förberedelser: 2h
Kaffekokarbakad: 45 min
Toastad: 2 min
Våffeltångad: 15 min
Ugnsbakad: 10 min minus 2 min
Ingredienser
1 pkt färdig deg - har väl vettigare saker för mig än att lägga ner en massa tid på att baka deg från scratch? Hör med Baka-Hemma-Maria om hon har något bra degtips om du inte är sugen på paketdegen. Hon kan deg hon.
Fyllning
Trippel sats av det som rekommenderas på baksidan av paketdegenpaketet (smör, kanel & socker)
Pärlsocker
Mjölk
Gör så här
Gör som det står på baksidan av degpaketet eller hör med Maria. Sätt sedan igång diverse produkter och släng på/i/in kanelsnäckorna där. Följ tidsinstruktionerna på ett ungefär och ta sedan av/ut dem och låt dem svalna av litegran. Stäng av produkterna.
Servera godbitarna tillsammans med ett glas kall mjölk.
Knåda degen slät och fin.
Kan aldrig bli för mycket av detta goda. Det är bara att maxa på.
Detta kanske kan förklara varför denna varianten ser torrare ut än dess kanelsnäckekamrater...
Pärlsocker är inte bara gott utan praktiskt med.
Taaaa... dah?
Så här såg det ut på toaststationen.
Som gjord för att baka kanelsnäckor!
Iggy Katt hade stenkoll så att den kaffekokarbakade inte skulle brännas vid.
... och jag skulle hålla koll på ugnen. Se hur det gick.
Under bakningen startades en sjukt spännande omröstning på Kaffekokarkokbokens Facebooksida. Rösta du med. Vi ska smaka på de olika någon annan dag så då får vi se vilken vi tycker blev de mest lyckade totalt sett.
Godnatt!
Foto: Dan Sörensen.
Kaffekokarkokboken i Nyhetsmorgon TV4
Här har du alla klippen från Nyhetsmorgon!
Införsnacket
- ....har du haft nånting som har gått riktigt åt skogen?
- Mnäh!
Matlagningen
Denna intervjun var rätt lam. Det var en liten intervju mellan denna och den första som var mycket roligare.
Serveringen
Orkar du bara kolla på ett klipp så kolla på detta...
- Så fort om en bild känns lite tråkig eeeeh så piffar man upp det med en katt.
Och hur härlig är inte Henrik Torehammar!?
Jämför titeln med den från 2009!
Och får du inte nog, kanske undrar hur det såg ut förra gången på Nyhetsmorgon eller vill höra mer om varför i hela friden jag började med det hela kan du kolla dessa klippen från 2009.
Matlagning
Herregud vad blyg jag var.
Provsmakning
Deras miner när de smakar...
Hade ju noll koll! "Kyckling är inte att rekommendera."? Bah! Var så nervös innan att jag tom glömde kannan hemma. Fick låna en ful på hotellet.
Införsnacket
- ....har du haft nånting som har gått riktigt åt skogen?
- Mnäh!
Matlagningen
Denna intervjun var rätt lam. Det var en liten intervju mellan denna och den första som var mycket roligare.
Serveringen
Orkar du bara kolla på ett klipp så kolla på detta...
- Så fort om en bild känns lite tråkig eeeeh så piffar man upp det med en katt.
Och hur härlig är inte Henrik Torehammar!?
Jämför titeln med den från 2009!
Och får du inte nog, kanske undrar hur det såg ut förra gången på Nyhetsmorgon eller vill höra mer om varför i hela friden jag började med det hela kan du kolla dessa klippen från 2009.
Matlagning
Herregud vad blyg jag var.
Provsmakning
Deras miner när de smakar...
Hade ju noll koll! "Kyckling är inte att rekommendera."? Bah! Var så nervös innan att jag tom glömde kannan hemma. Fick låna en ful på hotellet.
TV4 lunchen - Kryddig couscoussallad med tzatziki
Dagens recept var uppskattat! En av tjejerna från TV4 roffade till och med åt sig resterna när vi packade ihop efter tv-kockandet. Det skulle hon ha som matlåda. Även Jill Johnson (som inte skulle få smaka under sändningen) provade på käket backstage och tyckte det var smarrigt. Här kommer recept på förmiddagens rätt.
Tid
1½ timme
Ingredienser
Couscoussallad
2 dl couscous
2 ½ dl vatten
1 platta kryddig korv
1 paprika
½ rödlök
Blandat grönt
Några soltorkade tomater
Smör
2–3 msk olivolja
1–2 msk balsamvinäger
Salt
Peppar
Riven parmesan
Tzatziki
½ gurka
4 dl turkisk yoghurt
2 klyftor vitlök
2 tsk olja från soltorkade tomater
Lite fetaost
Gör så här
Ös couscous i kannan, vatten i bryggaren, salt i tratten och sätt på kaffekokaren. Under tiden vattnet bryggs genom kan du dela korven i mindre bitar samt hacka upp alla grönsakerna till salladen. Ta av kannan från plattan när vattnet är genombryggt. Medan couscousen sväller i kannan ska korven stekas.
Smält smör direkt på plattan och lägg på korven. Stek den under omrörning tills den fått en fin färg, ungefär i en trekvart.
Tzatzikitajm! Medan korven blir brun och fin på plattan har du tid att göra tzatziki. Grovriv gurkan och blanda ner den i yoghurten tillsammans med fetabitar. Pressa ner vitlök och tillsätt en skvätt olja. Rör om och ställ på kylning.
Blanda ner korven och grönsakerna med couscousen. Slå över olja och vinäger och krydda. Serverasalladen med tzatzikin. Rätten behöver egentligen inte göras godare men vi gör det ändå! Riv därför parmesan över hela faderullan.
Korven hette visst sremska. Svårare än så var det inte.
Foto: Dan Sörensen.
Jag har ju faktiskt gjort Kaffekokarkokboken tillsammans med min sambo Dan. Han har tagit alla foton och gjort layouten till hela boken. Tyvärr kunde inte han vara med idag i programmet. I alla fall inte "live". Men visst var han där! Ha! Så här såg Dans 3 sekunder i rampljuset ut.
Hahaha...
Det där, min vän, var Dans TV-debut.
Tid
1½ timme
Ingredienser
Couscoussallad
2 dl couscous
2 ½ dl vatten
1 platta kryddig korv
1 paprika
½ rödlök
Blandat grönt
Några soltorkade tomater
Smör
2–3 msk olivolja
1–2 msk balsamvinäger
Salt
Peppar
Riven parmesan
Tzatziki
½ gurka
4 dl turkisk yoghurt
2 klyftor vitlök
2 tsk olja från soltorkade tomater
Lite fetaost
Gör så här
Ös couscous i kannan, vatten i bryggaren, salt i tratten och sätt på kaffekokaren. Under tiden vattnet bryggs genom kan du dela korven i mindre bitar samt hacka upp alla grönsakerna till salladen. Ta av kannan från plattan när vattnet är genombryggt. Medan couscousen sväller i kannan ska korven stekas.
Smält smör direkt på plattan och lägg på korven. Stek den under omrörning tills den fått en fin färg, ungefär i en trekvart.
Tzatzikitajm! Medan korven blir brun och fin på plattan har du tid att göra tzatziki. Grovriv gurkan och blanda ner den i yoghurten tillsammans med fetabitar. Pressa ner vitlök och tillsätt en skvätt olja. Rör om och ställ på kylning.
Blanda ner korven och grönsakerna med couscousen. Slå över olja och vinäger och krydda. Serverasalladen med tzatzikin. Rätten behöver egentligen inte göras godare men vi gör det ändå! Riv därför parmesan över hela faderullan.
Korven hette visst sremska. Svårare än så var det inte.
Foto: Dan Sörensen.
Jag har ju faktiskt gjort Kaffekokarkokboken tillsammans med min sambo Dan. Han har tagit alla foton och gjort layouten till hela boken. Tyvärr kunde inte han vara med idag i programmet. I alla fall inte "live". Men visst var han där! Ha! Så här såg Dans 3 sekunder i rampljuset ut.
Hahaha...
Det där, min vän, var Dans TV-debut.
Skärp dig!
Det är spännande att läsa inlägg från personer som kollat på programmet. Annicka är en av dessa. Så här skriver Annicka om sig själv:
"Jag heter Annicka. I andranamn heter jag Linnea men det har inte så väldigt stor betydelse. Jag är tjugoett år och bor i Stockholm, Sverige. Jag älskar att dansa, fotografera och kramas. Mina kompisar, te och luddiga filtar är bland det bästa jag vet. Jag älskar kaos nästan lika mycket som jag älskar ordning. Men mest älskar jag rymden och kärleken. Och människor. Jag tycker om att skriva och någon dag ska jag skriva en bok till människor som inte är så glada. När de har läst min bok ska de bli gladare än de var innan."
Hon tycker med andra ord, precis som jag, om att skriva och vill göra det för att göra folk glada. Jag var tvungen att fortsätta snoka om denna fascinerande fröken och det visar sig att hon även gör små filmer där hon experimenterar med sodastreamern och andra knaserier... Vilket jag väl kan känna igen mig lite i även där.
Annicka kunde inte kolla på hela programmet eftersom hon blev så irriterad att hon var tvungen att byta kanal. Sedan spydde hon nästan när hon "råkade" ramla in här på bloggen för att kolla genom den. Jag rekommenderar dig att gå in och läsa vad hon skriver på sin blogg. Okej, Annickas inlägg skiljer sig egentligen inte särskilt mycket från alla andra tjurskallar som inte riktigt vill fatta, och konstigt nog dessutom blir arga över, kaffekokargrejen. Kommentarer från dessa personer finns det ett helt uppslag av i Kaffekokarkokboken att fnissa åt. Ja boken inleds till och med med en av de värsta. Det som förvånar mig (och faktiskt gör mig en smula besviken) är att just Annicka, som verkar så skön med sina kreativa intressen och författarambitioner, är så trög.
Ett utdrag från en bokrecencion av Kaffekokarkokboken får bli en passande avslutning på detta inlägg:
"Varje gång jag i framtiden mår dåligt, känner att alla mina idéer suger eller är helt under isen kommer jag att ta fram den här boken och bara skratta rakt ut!"
"Jag heter Annicka. I andranamn heter jag Linnea men det har inte så väldigt stor betydelse. Jag är tjugoett år och bor i Stockholm, Sverige. Jag älskar att dansa, fotografera och kramas. Mina kompisar, te och luddiga filtar är bland det bästa jag vet. Jag älskar kaos nästan lika mycket som jag älskar ordning. Men mest älskar jag rymden och kärleken. Och människor. Jag tycker om att skriva och någon dag ska jag skriva en bok till människor som inte är så glada. När de har läst min bok ska de bli gladare än de var innan."
Hon tycker med andra ord, precis som jag, om att skriva och vill göra det för att göra folk glada. Jag var tvungen att fortsätta snoka om denna fascinerande fröken och det visar sig att hon även gör små filmer där hon experimenterar med sodastreamern och andra knaserier... Vilket jag väl kan känna igen mig lite i även där.
Annicka kunde inte kolla på hela programmet eftersom hon blev så irriterad att hon var tvungen att byta kanal. Sedan spydde hon nästan när hon "råkade" ramla in här på bloggen för att kolla genom den. Jag rekommenderar dig att gå in och läsa vad hon skriver på sin blogg. Okej, Annickas inlägg skiljer sig egentligen inte särskilt mycket från alla andra tjurskallar som inte riktigt vill fatta, och konstigt nog dessutom blir arga över, kaffekokargrejen. Kommentarer från dessa personer finns det ett helt uppslag av i Kaffekokarkokboken att fnissa åt. Ja boken inleds till och med med en av de värsta. Det som förvånar mig (och faktiskt gör mig en smula besviken) är att just Annicka, som verkar så skön med sina kreativa intressen och författarambitioner, är så trög.
Ett utdrag från en bokrecencion av Kaffekokarkokboken får bli en passande avslutning på detta inlägg:
"Varje gång jag i framtiden mår dåligt, känner att alla mina idéer suger eller är helt under isen kommer jag att ta fram den här boken och bara skratta rakt ut!"
Kaffekokarkokboksförfattare i nyhetsmorgon
Då var det över! Var med i Nyhetsmorgon idag, lagade mat och promotade Kaffekokarkokboken. Tanken med boken är inte i första hand att vi vill visa upp avancerade eller goda matrecept utan det viktiga är att den ska ge folk ett leende på läpparna, inspirera och uppmana folk att testa på nya (om även knäppa, bisarra, omständiga eller vad det nu kan vara) saker. Det är en rolig presentbok som passar till de flesta snarare än en traditionell kokbok.
Ska strax åka hem igen till Göteborg men här kommer några bilder från dagen.
Jill tyckte det var så smarrigt så.
Och för er som undrar varför jag började laga maten i kaffekokaren och varför jag fortfarande håller på kan ni läsa mer om detta exempelvis här.
Provlagning inför Nyhetsmorgon...
... där jag alltså ska vara med imorgon, söndag. Vilken tur mamma har köpt Kaffekokarkokboken så jag kunde ringa och be henne om receptet. Det kommer att bjudas på couscouskorvsallad som vi provlagar här på hotellet nu. Ville först bjuda på köttkorv för att det ser så jäkla äckligt, härligt ut. Skitsamma hur det smakar väl? En köttkorv är så fin i kannan, men jag fick inte medhåll på detta. Nästa recept jag ville tillaga var spenatsoppa. Det är ganska enkelt för mig att tillaga och så fastnar det lätt i tänderna på de som smakar. Det var en lömsk idé jag hade smidit i smyg... Som jag kanske får prova på att genomföra en annan gång.
Nu är det iaf provlagning inför morgondagen! Så här ser det ut.
Kolla halvnaken-Dan i bakgrunden. Hetare än sremskan (dvs den skitkryddiga korven) som kaffekokartillagas.
Håll alla tummar och tår för kaffekokarkokboksförfattaren (så nöjd jag är med den titeln!!!) imorgon.
Gör som kaffekokarkokboksförfattarens mamma och köp Kaffekokarkokboken här.
Foto: Dan Sörensen.
Nu är det iaf provlagning inför morgondagen! Så här ser det ut.
Kolla halvnaken-Dan i bakgrunden. Hetare än sremskan (dvs den skitkryddiga korven) som kaffekokartillagas.
Håll alla tummar och tår för kaffekokarkokboksförfattaren (så nöjd jag är med den titeln!!!) imorgon.
Gör som kaffekokarkokboksförfattarens mamma och köp Kaffekokarkokboken här.
Foto: Dan Sörensen.