Köttkorv med kokt potatis och skirat smör.

Idag var det inte alls tänkt att jag skulle göra detta receptet men när jag såg köttkorven i köttdisken gick den av uppenbara skäl inte att motstå.



Tid
4½ timme

Ingredienser
En köttkorv
Potatis
Smör
Salt
Peppar
Sallad

Gör så här
Lägg potatisarna i kannan, lite salt i tratten och vatten i bryggaren. Sätt på kaffekokaren. Låt detta stå i 2½ timmar, beroende på potatisstorleken. Känn efter med en sticka då och då. Byt vatten typ en gång i timmen. Häll sedan av vatten och potatis och diska av kannan.

Ner sedan med köttkorven i kannan och fyll på bryggaren med vatten. Låt köttkorven koka i en timme. Häll sedan av vatten och köttkorv. Skölj kannan.

Lägg en stor klick smör i kannan och smält det. Detta tar ungefär en kvart. Häll av smöret i en skål och låt det stå en stund så att det grumliga i smöret faller till botten. Stäng av kaffekokaren.

Dra skinnet av köttkorven, skiva och servera den med potatisen och sallad. Ringla det klara smöret över rätten. Salta och peppra. Njut.
Jättegott!


Koka potatisarna.


Lägg köttkorven i kannan.


Koka köttkorven.


Smält smöret.


Dra skinnet av köttkorven.


Köttkorvsskinn.

Foto: Dan Sörensen.

Kommentarer
Postat av: Raz

Köttkorvsblicken var ju för härlig! :)

2010-09-02 @ 16:05:16
URL: http://raz.nu

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
dansorensen

Visst gillar du Kaffekokarkokboken?

RSS 2.0