TV4 lunchen - Kryddig couscoussallad med tzatziki

Dagens recept var uppskattat! En av tjejerna från TV4 roffade till och med åt sig resterna när vi packade ihop efter tv-kockandet. Det skulle hon ha som matlåda. Även Jill Johnson (som inte skulle få smaka under sändningen) provade på käket backstage och tyckte det var smarrigt. Här kommer recept på förmiddagens rätt.



Tid
1½ timme

Ingredienser
Couscoussallad
2 dl couscous
2 ½ dl vatten
1 platta kryddig korv
1 paprika
½ rödlök
Blandat grönt
Några soltorkade tomater
Smör
2–3 msk olivolja
1–2 msk balsamvinäger
Salt
Peppar
Riven parmesan

Tzatziki
½ gurka
4 dl turkisk yoghurt
2 klyftor vitlök
2 tsk olja från soltorkade tomater
Lite fetaost


Gör så här
Ös couscous i kannan, vatten i bryggaren, salt i tratten och sätt på kaffekokaren. Under tiden vattnet bryggs genom kan du dela korven i mindre bitar samt hacka upp alla grönsakerna till salladen. Ta av kannan från plattan när vattnet är genombryggt. Medan couscousen sväller i kannan ska korven stekas.

Smält smör direkt på plattan och lägg på korven. Stek den under omrörning tills den fått en fin färg, ungefär i en trekvart.

Tzatzikitajm! Medan korven blir brun och fin på plattan har du tid att göra tzatziki. Grovriv gurkan och blanda ner den i yoghurten tillsammans med fetabitar. Pressa ner vitlök och tillsätt en skvätt olja. Rör om och ställ på kylning.

Blanda ner korven och grönsakerna med couscousen. Slå över olja och vinäger och krydda. Serverasalladen med tzatzikin. Rätten behöver egentligen inte göras godare men vi gör det ändå! Riv därför parmesan över hela faderullan.


Korven hette visst sremska. Svårare än så var det inte.

Foto: Dan Sörensen.





Jag har ju faktiskt gjort Kaffekokarkokboken tillsammans med min sambo Dan. Han har tagit alla foton och gjort layouten till hela boken. Tyvärr kunde inte han vara med idag i programmet. I alla fall inte "live". Men visst var han där! Ha! Så här såg Dans 3 sekunder i rampljuset ut.


Hahaha...

Det där, min vän, var Dans TV-debut.


Kommentarer
Postat av: Christopher Anderton

Hoppas hon var snäll. Har haft henne som kund, och hon tillhör väl den skaran kändisar som är lite mer.. Ja, griniga och otrevliga. ;)

2011-10-07 @ 15:44:46
Postat av: Katja

Haha! Menar du Jill eller Kristin? I vilket fall så var båda jättesnälla. Kristin kanske verkade aningen mer skeptisk än Jill men det är inte så konstigt om man är det. :) absolut inte griniga eller otrevliga någon av dom iaf.

2011-10-07 @ 17:33:47

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
dansorensen

Visst gillar du Kaffekokarkokboken?

RSS 2.0