Throwback Thursday - Ett av Kaffekokarkokbokens första recept

Våren 2009 satt jag där i mitt lilla studentrum och var så sjukt nöjd att jag lyckats slänga ihop det här:

Kaffekokarkokt korv med bröd



Ingredienser
2 port

2 korvar
2 korvbröd
1 l vatten
Senap 
Ketchup
Ruccola 
Salt

Gör så här
Häll vatten i bryggaren. Lägg korv i kannan. Låt stå. I mitt fall var korven fryst och jag lät den då ligga i ca 20 minuter. Lägg korv i bröd och häll senap och ketchup på ifall det önskas. Eftersom min ruccola aldrig vill ta slut serverar jag denna hyffsat delikata måltid tillsammans med vissen ruccola som med fördel bara kan petas åt sidan.
Hyffsat gott!

 

Några dagar efter detta inlägg frågade Nyhetsmorgon om jag ville komma och kaffekokarlaga mat i direktsändning. Det smakade tydligen för jävligt enligt programledaren.
 

Vita chokladbiskvier med blåbärssmörkräm!

Men hör du vad gott? Vita chokladbiskvier med blåbärssmörkräm, dessutom blåbärssmörkräm med basilika och lime. Chokladbiskvier är det absolut godaste bakverket jag vet, men eftersom vi har en massa bär hemma ville jag inte göra den traditionella chokladbiskvin (det får bli en annan dag... oooh MED krokant i smörkrämen då! YUM!) utan det fick bli den här varianten. Och detta är nog det godaste som tillagats i kaffekokaren här hemma. Ja, förmodligen det godaste som kaffekokartillagats i hela världen.
 
De blev inte direkt de finaste biskvierna till en början, kan lugnt säga jag hade lite problem. Allt gick som smort (nåja) fram tills chokladen skulle på. Jag vet inte riktigt vad som hände, kanske jag brände vid chokladen så att den klumpade sig? Eller att den inte blev varm nog, och därför var klumpig? Äh, förmodligen var det bara en kass choklad... Skitsamma, de smakade wunderbahr! 
 
Har, till mitt försvar, heller aldrig varit en hejare på att baka. Men de blev i alla fall finare än min megacupcake, visst?
Tid
Lång tid om du vill ha många biskvier. Inkl kylning.
 
Ingredienser
250 g mandelmassa
1,5 dl strösocker
2 äggvitor
 
Blåbärssmörkräm
250 g smör
1,5 dl blåbär
1,5 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
Saft från 1/2 lime
3-5 hackade basilikablad (tror jag tog i 4)
 
Ca 300 g vit choklad (oklart här eftersom jag klantade till det)
Lite smör till stekning
 
Gör såhär
Sätt på kaffekokaren. Medan den värms upp så riv mandelmassan och blanda den med socker och äggvitan. Smält lite smör direkt på plattan och kladda ut smeten därpå. Kaffekokarstek dem på var sida tills de blivit gyllene, 10-15 minuter på var sida tog det för mig, men det beror ju på storleken. Ställ underdelarna på kylning och torka av kaffekokarplattan. 
 
Dags för blåbärssmörkräm! Blanda rumsvarmt smör med resten av smörkrämsingredienserna och rör detta smidigt. Bred på ett lager av blåbärssmörkrämen på de svala underdelarna och in med det i kylen igen.
 
Nu nån gång kan du bryta ner chokladen i kaffekokarkannan och börja smälta den. Rör om så att det inte bränns vid!! Ta sedan en sked och häll över den smälta chokladen på toppen av biskvierna. Stäng av kaffekokaren.
 
Toppa biskvin med lite blåbär och servera!
 

Förberedelsebild. Men mest av allt ville jag visa upp mina två finaste ting - porslinskatten och svanvasen.

Kanske brände vid underdelarna litegrann? Äh!
 
Blåbärssmörkräm med basilika och lime.
 
Det är lite pilligt.
 
...och jag hade lite problem i början... 
 
...minst sagt. Här är den första biskvin. Fast den smakade lika gott den.
 
Du kanske inte orkar dig på att göra dessa små läckerbitar i kaffekokaren, men jag tycker absolut du ska testa att göra något liknande i ugnen. Eller hur du nu föredrar att baka. För det var egentligen inte SÅ svårt. Testade igår igen (med annan, förmodligen bättre, choklad ;) ) och då blev de jättefina! 
Aja, de såg väl helt okej ut iaf.
 
När jag testar mig på de där chokladbiskvierna med krokant nästa gång lovar jag dig att de inte bara kommer smaka bra, utan se fantastiska ut!
 
Foto: Dan Sörensen.
 

18 vardagsgrejer som du använder fel!

Jag blev ganska så amazed av flera av dehär sakerna jag såg det var tipsat om på twitter - 18 vardagsgrejer som du använder fel. Särskilt nummer 16 är ju toksmart! Hur många gånger har jag inte härjat runt och kladdat ner överallt för jag inte vet vad jag ska göra av sleven? Alltså jag snackar om detta:
 
Bild urspringligen härifrån
 
Vaddå visste du detta? 
Jag visste i alla fall inte så var tvungen att gå och testa. Och, ja jäklar! Det stämmer!
 
Megasmart.
 
Funkar även fi toastmatlagningskonsten. Här hittar du ett recept på toastlagade kanelsnäckor
 
Funkar finfint med plattången också. Lite knepigt att fota dock. Här finnes ett av mina plattångslagade recept.
 
Och likaså i diskmaskinsmatlagningen! Sugen på diskmaskinslagad mat? Spana in detta recept
 
Nu ska jag käka bacon.
 

God morgon!

Såhär ser min frukost ut idag...
 
 
Det är kaffekokarlagat kaffe med en kaffekokarlagad vit chokladmandelbiskvi som är fylld med blåbärssmörkräm med basilika och lime. Plockade blåbären i skogen i söndags. Jag tror bannemej att detta är det godaste som min kaffekokare någonsin puttrat ihopa! 
 
Men fasiken viilket pill det är att göra mandelbiskvier (i alla fall om man är ovan vid bakning kanske). Eller allt gick bra tills chokladen skulle på på toppen. Den första jag gjorde såg ut såhär...
 
 
Men lika god för det var den. Recept på dessa små godbitar kommer senare idag!
 
 
Som du ovan kan se blir det förhoppningsvis en hel del recept med bär framöver. Kom gärna med förslag!
 

Bli tigerfadder via Katt hjälper katt!

 ”Visste du att det bara finns 3 200 tigrar kvar i det vilda. Det är inte bra alls. Om tigrarna bara kunde bli fler lika lätt som jag gör en ballongtiger, vore det hur enkelt som helst. Men det går ju inte. Världsnaturfonden WWF behöver din hjälp. Bli Tigerfadder du också.” 

Bli Tigerfadder för 25 kr i månaden och få en fin fadderberlock till din katts halsband. www.wwf.se/katthjalperkatt
 
 
Foto: Dan Sörensen
 

Katt Zappa i regnkappa!

Är i stugan och det är inte så bra väder som vi önskar. Men du vet ju vad man säger? Det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder. Så jag knåpade ihopa en regnkappa (mha svart tejp, genomskinlig plastpåse samt påse från apoteket) till Zappa så att han skulle få fortsätta att vara ute och leka.
 
Såhär fin blev han! 
 
Jag var himla nöjd över skapelsen tills Dan påpekade att Zt var spegelvänt. 
 
Uppdatering: Nu har jag även gjort en liten regnkeps. OCH vänt Zt rätt. Får se hur outfiten mottas när det börjar regna igen...
"Älskar masken" skrev en kompis just på FB!!!?! Som att en katt skulle bära mask?!
Hmm... Kanske vore nåt.
 

Håkan Hellström @ Way Out West!

Titta så fint det blev med alla ballonger på Håkan Hellströms konsert på Way out west i fredags! 
 
 
 
Kolla in mer av mina ballonger på min ballongblogg - Ballongkatten.se!
 

Det kom ett mail.

Hallå!

Jag fick höra om din briljanta idé med kaffekokarelagad mat av några vänner som sett din kokbok! Jag har själv inte köpt den (än), men gav mig ändå på ett försök. Men, det funkar inte! Får inte korven varm :/ Tycker annars att det är en sådan himla bra idé eftersom man inte behöver använda så många kastruller.
 
/Jenny
 
Bifogade bilden.
 
Typiskt Moccamasteranvändare!
 

Visst gillar du Kaffekokarkokboken?

Om

Min profilbild

Katja Wulff


Kaffekokarkokboken - Ute nu!
ballonkatten.se dansorensen.se ktstrf.se

bloglovin
RSS 2.0