Bakdags - Kaffekokarbakade tunnbröd och plattångstunnbröd
När Maria var här bakade vi ju en massa. Nu kommer det näst sista receptet och det är på tunnbröd. Det var faktiskt bara det vi skulle göra från början men sen så spårade det ur lite. Vi gjorde nämligen även kattburgare, korvbröd och limpor som jag redan lagt ut recept på. Så småningom får du även läsa hur vi gjorde microsemlor och microkanelsnäckor (både kaffekokarbakade, creme bruleebrännarbakade och plattångsbakade). Dan var inte hemma och eftersom vi hade fullt upp blev fotograferingen lidande, men så här såg det ut!
Tunnbröd - plattångsbakade
Tid
Supersnabbt (utan degtillverkning)
Ingredienser
En deg
Gör så här
Ta pyttelite av degen och platta ut den. Sätt på plattången. Kläm degbiten i plattången. Har du en lika bra plattång som jag har är tunnbrödet klart på några sekunder. Klart är det när det fått en läcker, brun färg. Stäng av plattången.
Obakade kaffekokartunnbröd och ett nybakat plattångstunnbröd.
Tunnbröd - kaffekokarbakade
Tid
En halvtimme (utan degtillverkning)
Ingredienser
En deg
(socker, smör och kanel)
Gör så här
Sätt på kaffekokaren. Platta ut en bit deg till en cirkel som är lika stor som kaffekokarplattan. Stek tills den fått en gyllenbrun färg, cirka 15 minuter på varje sida. Jag tyckte det var supergott att bre på kanelsnäckefyllning på tunnbrödet. Iggy Katt föredrog enbart smör på sitt tunnbröd. Stäng av kaffekokaren.
Stek utan smör!
Servera tunnbröden förslagsvis på ett skitigt stengolv.
Redigering: Dan Sörensen.
Tunnbröd - plattångsbakade
Tid
Supersnabbt (utan degtillverkning)
Ingredienser
En deg
Gör så här
Ta pyttelite av degen och platta ut den. Sätt på plattången. Kläm degbiten i plattången. Har du en lika bra plattång som jag har är tunnbrödet klart på några sekunder. Klart är det när det fått en läcker, brun färg. Stäng av plattången.
Obakade kaffekokartunnbröd och ett nybakat plattångstunnbröd.
Tunnbröd - kaffekokarbakade
Tid
En halvtimme (utan degtillverkning)
Ingredienser
En deg
(socker, smör och kanel)
Gör så här
Sätt på kaffekokaren. Platta ut en bit deg till en cirkel som är lika stor som kaffekokarplattan. Stek tills den fått en gyllenbrun färg, cirka 15 minuter på varje sida. Jag tyckte det var supergott att bre på kanelsnäckefyllning på tunnbrödet. Iggy Katt föredrog enbart smör på sitt tunnbröd. Stäng av kaffekokaren.
Stek utan smör!
Servera tunnbröden förslagsvis på ett skitigt stengolv.
Redigering: Dan Sörensen.
Kommentarer
Postat av: Emelie
tips bara, om du har en vattenkokare så funkar det utmärkt att koka nudlar och, skulle jag tro, snabbmakaroner i den :)
Postat av: angelica
Har en tävling på min blogg just nu där ni kan vinna ett tandblekningspaket och en tandblekningspenna från BeconfiDent, var med!
Postat av: Fru Björnsson på ön
Skrattar så tårarna rinner, hahah platttång till brödbaket!
Postat av: Annie
Ni kan ju annars använda ett strykjärn. :)
Svar:
Katja Wulff
Postat av: Anmaja/Lussekatt
Helt underbart, plattång-bakat bröd!
Trackback