TaPaS, tApAs, TAPAS!
Tapas är ju som gjort för att lagas i kaffekokaren. Så det var ju självklart att jag gjorde helt fel och klyddade till det en massa när jag gjorde det här hemma häromdagen. Det slutade med att jag tröttnade och slängde in skiten i ugnen. Och på det här viset tillagar du perfekt tapas med kaffekokaren (jodå, tillagade faktiskt hälften av allihopa på kaffekokaren och de blev fantamej perfekta):
Tid
30-45 min/tapas
Ingredienser
Baconinlindade dadlar (min absoluta favorittapas)
Bacon
Dadlar
Ostfylld paprika
Paprika (såndär avlång)
Philadelphia eller motsvarande (jag var för snål och köpte willysvarianten)
Rödlök
Vitlök
Cayennepeppar
Chili
Balsamvinäger
Serranoinlindad halloumi
Serrano
Halloumi
Honung
Camembert med tomatgrejs
Camembert i storlek som kaffekokarplattan
Minitomater
Persilja
Salt
Olja
Ruccola
Gör såhär
Sätt på kaffekokaren och föbered de olika tapasen.
Baconinlindade dadlar
Dela baconskivorna på mitten och linda in dadlarna. Kaffekokarstek tills baconen blivit knispriga och fått en gyllenbrun färg. Vänd då och då.
Ostfylld paprika
Blanda ihopa osten med hackad lök, lite vitlök och kryddor - jag maxade med cayennepeppar för att få lite sting på den. Skär av toppen på paprikan och fyll den med göttiga geggan. Vänd lite då och då på den med och kaffekokarstek tills paprikan fått lite färg.
Ringla balsamvinäger över.
Serranoinlindad Halloumi
Dela halloumin i mindre bitar och linda in den med halva serranoskivor. Vrid och vänd och stek och håll på med det tills det känns som att det är klart.
Ringla honung över.
Camembert med tomatgrejs
Hetta upp olja i kannan och häll ner hackade minitomater, persilja och en gnutta salt. Kannstek tills det blivit ordentligt varmt.
Skvätt lite olja direkt på plattan och lägg på osten. Stek den på plattan i sisådär 15 minuter på varje sida. Häll över tomatgrejset på osten.
Stäng av kaffekokaren, servera alltihopa på en fräsch ruccolabädd och hugg in!
Förberedelser.
Zappa var som vanligt med och kollade läget.
Vrid och vänd så att det inte bränns vid.
Kannstekning av tomatgrejset.
Lagom storlek på camemberten!
Sugen på mer tapas? I detta inlägg kaffekokarlagade jag och Danis massvis av baconinlindade tapas - allt från baconinlindad svamp och baconinlindad parmesan till baconinlindad marshmallow och baconinlindad kattsvans.
Foto: Dan Sörensen.
Virtually Famous
Var ju i London förra månaden för att jag blev inbjuden till att medverka i Virtually Famous. Häromdagen sändes programmet och det är fasiken den roligaste tv-showen på väldigt länge. Synd den inte var längre för det var väldigt mycket roligt som klipptes bort! Jag antar att en del skämt helt enkelt blev lite väl brutala...
Jag var som sagt Mystery Guest och de två panelerna skulle gissa vad jag låg bakom. De fick tre alternativ. Äh vafan, se programmet istället för att jag ska sitta här och rabbla vad som hände. Nu kommer det låta bökigt, men det är det inte alls. För att kunna kolla på det måste du först godkänna den här grejen: https://hola.org/. Sedan kan du kolla avsnittet här: http://www.channel4.com/programmes/virtually-famous/on-demand/59412-004
"You told me to smell her!"
Kolla!!! Jag fick titeln igen!
"This one’s actually quite sexy. If that was on Tinder I would swipe right."
Som du ser vad det så klart Gucci och Meowtfit of the day (som ledde till Cats wearing tights trenden) jag var där och snackade om. KOLLA PROGRAMMET!
Nonnes Plättar med katthår - VIDEO
Min mormor Nonne gjorde på riktigt VÄRLDENS godaste plättar. Särskilt efter att hennes perserkatt Räven dog och man slapp äta plättar fulla med rött, långt katthår. Till det serverades det alltid egengjord jordgubbssylt och iskall mjölk blandat med en del av den där jordgubbssylten. Så himla gott! Sen spelade vi kort. Är det inte förresten något konstigt med mat som gamla människor lagar? Det smakar liksom gammal människa. Så smakade maten också hemma hos Nonne. Jag förstår de där "VÄRLDENS godaste plättarna" jag pratar om inte verkar så jäkla smarriga när jag skriver att de smakar gammal människa och var fyllda med katthår, men SÅ duktig var den gamla tanten på att laga plättar minsann.
Sen dog hon och jag åkte hem till Lomma för att gå på begravning och även för att kolla vad för grejer jag ville ha i lägenheten. Tillbaka till min studentlägenhet i Göteborg kom jag med Nonnes gamla kaffekokare, några månader därefter startades denna blogg. Och än idag lagar jag mat på en precis likadan kaffekokare (Nonnes kaffekokare gick tyvärr sönder under en resa).
I detta videoklipp (prenumerera så blir jag glad!) lagar jag plättar och hemgjord sylt i kaffekokaren. Goda, men inte i närheten så goda som Nonnes. Garanterat med katthår så klart, men förhoppningsvis utan smak av gammal människa.