Helmicrad pestokyckling med klyftpotatis
Jag har blivit avrådd massa gånger att göra kyckling i kaffekokaren så har inte gjort det så mycket (men det gick ju bra så det kommer mera). Eftersom vi därför lider av kycklingbrist här hemma var just kyckling en passande rätt för microtävlingen. Dan verkade livrädd till en början men konstaterade under förtäring att kycklingen var perfekt tillagad. Jag tyckte med det blev bra. För att inte vara kaffekokartillagad vill säga.
En smula likt Gucci Katt, visst?
Tid
Betydligt snabbare än om den tillagats i kaffekokaren.
Ingredienser (2 pers + lite till katterna)
Kyckling
En hel kyckling
Olja
Grön pesto
Soltorkade tomater + soltorkade tomaterspad
Liiiiiite dijonsenap
Salt
Peppar
Potatis
8 potatisar
1 gul lök
Salt
Peppar
Timjan
Smör
Sås
2½ dl Crème Fraiche
1 tsk Grön pesto
1 tsk Mango Chutney
Gör så här
Skölj kycklingen ordentligt. Lägg den i en microsäker form. Blanda ihop olja, pesto, soltorkade tomater + spad, dijonsenap och kryddor. Smörj in kycklingen ordentligt med detta. Den ska vara riktigt flottig.
Ställ in micron på grill och micra den i 7 minuter. Vänd på den och flotta in den igen ordentligt. Grillmicra den i 7 minuter även på andra sidan och flotta in den igen. Efter den grillats en stund vill jag att den ska crispas istället så in med den igen på crisp och kör i 13 minuter. Du kan även här stanna micron och flotta in kycklingen. Vänd på den och crispmicra den i tio minuter. Den är inte riktigt klar än men det är nu potatisens tur att tillagas.
Placera den klyftade potatisen tillsammans med hackad lök i en form. Krydda och klicka på ordentligt med smör. Micra (på crisp) i en kvart. Rör om någon gång under tillagningen.
Och så var det kyllingens tur igen! Släng in den igen (nyinflottad så klart) i 5 minuter.
For dummies:
Flotta in. 7 minuter grill - kyckling sida 1. Flotta in.
7 minuter grill - kyckling sida 2. Flotta in.
13 minuter crisp - kyckling sida 1. Flotta in.
10 minuter crisp - kyckling sida 2.
15 minuter crisp - potatis (glöm inte att röra om!)
Flotta in. 5 minuter crisp - kyckling sida 2. Klar!
Blanda ner peston och mango chutneyn i crème fraichen och servera detta till potatisen och den perfekta kycklingen.
"OMFG vad har du gjort med Gucci?!!!??"
Flottig kyckling.
Potatis med skal på. Jag tycker det blir godare så och framförallt så slipper man mecket med att skala den.
Sa jag den skulle vara flottig?
HHhaaaaNOMNOMnomnom!
Foto: Dan Sörensen.
En smula likt Gucci Katt, visst?
Tid
Betydligt snabbare än om den tillagats i kaffekokaren.
Ingredienser (2 pers + lite till katterna)
Kyckling
En hel kyckling
Olja
Grön pesto
Soltorkade tomater + soltorkade tomaterspad
Liiiiiite dijonsenap
Salt
Peppar
Potatis
8 potatisar
1 gul lök
Salt
Peppar
Timjan
Smör
Sås
2½ dl Crème Fraiche
1 tsk Grön pesto
1 tsk Mango Chutney
Gör så här
Skölj kycklingen ordentligt. Lägg den i en microsäker form. Blanda ihop olja, pesto, soltorkade tomater + spad, dijonsenap och kryddor. Smörj in kycklingen ordentligt med detta. Den ska vara riktigt flottig.
Ställ in micron på grill och micra den i 7 minuter. Vänd på den och flotta in den igen ordentligt. Grillmicra den i 7 minuter även på andra sidan och flotta in den igen. Efter den grillats en stund vill jag att den ska crispas istället så in med den igen på crisp och kör i 13 minuter. Du kan även här stanna micron och flotta in kycklingen. Vänd på den och crispmicra den i tio minuter. Den är inte riktigt klar än men det är nu potatisens tur att tillagas.
Placera den klyftade potatisen tillsammans med hackad lök i en form. Krydda och klicka på ordentligt med smör. Micra (på crisp) i en kvart. Rör om någon gång under tillagningen.
Och så var det kyllingens tur igen! Släng in den igen (nyinflottad så klart) i 5 minuter.
For dummies:
Flotta in. 7 minuter grill - kyckling sida 1. Flotta in.
7 minuter grill - kyckling sida 2. Flotta in.
13 minuter crisp - kyckling sida 1. Flotta in.
10 minuter crisp - kyckling sida 2.
15 minuter crisp - potatis (glöm inte att röra om!)
Flotta in. 5 minuter crisp - kyckling sida 2. Klar!
Blanda ner peston och mango chutneyn i crème fraichen och servera detta till potatisen och den perfekta kycklingen.
"OMFG vad har du gjort med Gucci?!!!??"
Flottig kyckling.
Potatis med skal på. Jag tycker det blir godare så och framförallt så slipper man mecket med att skala den.
Sa jag den skulle vara flottig?
HHhaaaaNOMNOMnomnom!
Foto: Dan Sörensen.
Kommentarer
Postat av: Christoffer
Ser ut att va gott men blev kycklingen torr?
Om man brynt kycklingen, vakuumförpackat den och lagt i kaffebryggaren hade inte det blivit gott?
Postat av: Ida, Bad bake day
Christoffer: Exakt hur ska du lyckas trycka ner en hel kyckling i kaffekokaren? I liten liten minikyckling?
Postat av: Christoffer
Ledsen att jag va lite otydlig, jag mena att man använder ett bröst eller ett lår.
Micron verkar att vara super bra.
Postat av: coach outlet
Thank you for sharing your stuff on blog. It is doubtless that we have similar interests. Something are very helpful to me.
Trackback