Tre-rätters menyn.
Förrätt: Äggamacka.
Pocherat ägg. (Klicka på bilden)
Foto: Dan Sörensen.
Tid
Ca 20 minuter
Ingredienser
1 ägg
Vatten
En skvätt ättika
1 skiva bröd
Lite sallad
Peppar
Gör så här
Häll vatten i bryggaren och sedan en skvätt ättika i kannan. Sätt på kaffekokaren. Kläck ägget i en kopp. Ta av kannan när vattnet runnit genom, rör upp en virvel i vattnet och häll försiktigt i ägget. Sätt tillbaka kannan. Låt ägget ligga i ungefär 12 minuter. Det ser skitcoolt ut. Lyft sedan upp ägget med en stor slev. Vill man ha det på en macka går det att rosta snabbt direkt på plattan, fem minuter på varje sidan. Peppra ordentligt. Servera.
Jättegott!
Huvudrätt: Pasta Pesto.
Pastavatten i Pesto! (Klicka på bilden)
Foto: Dan Sörensen.
Tid
Ca 30 minuter
Ingredienser
500 g färsk pasta
Pesto
150 g finhackade cashewnötter
150 g finhackade jordnötter
2 vitlöksklyftor
2 paket (ca 60 g?) basilika
Lite riven parmesan
100 g riven ost
Ca 2 dl pastavatten
Olivolja
Peppar
Soltorkade tomater
Gör så här
Förberedelserna här tar längre tid än själva matlagandet så vi börjar med det!
Finhacka nötterna. Då det anses vara fusk av somliga läsare att andra hushållsredskap används än just en kaffekokare var det bara att börja hacka och hacka. Kan annars rekommendera en mixer av något slag. Häll på vatten i bryggaren ett tag in i hackningen och lägg pastan i kannan och lite salt i tratten. Sätt på kaffekokaren. Låt koka i ungefär 15 minuter. Blanda alla pestoingredienser i en bunke och rör om. Då det är dags att hälla av pastavattnet häll lite av det varma vattnet i bunken med pestoingredienserna. Rör om till en jämn smet. Servera rikligt med pesto över pasta och toppa med lite soltorkade tomater.
Jättegott!
Efterrätt: Chokladfondue med kaffekokarlykta.
Mys. (Klicka på bilden)
Foto: Dan Sörensen.
Tid
Ca 2,5 timme
Ingredienser
Vit blockchoklad
Kiwi
Galiamelon
Banan
Mango
Physalis
(Burkfruk)
Andra tips är jordgubb, hallon, äpple, päron.. Ja vilken frukt som helst!
Grillspett (går att köpa perfekta i trä på Hemköp)
Gör så här
Skär små fyrkanter av frukten och lägg dom i frysen i några timmar. Sätt på kaffekokaren efter ett tag och lägg chokladen i kannan. Låt stå i ca en halvtimme. Rör om då och då. Ta ut frukt ur frysen och doppa fruktbitarna direkt i kannan med hjälp av grillspett. Ett toppentips här är att koppla in kaffekokaren framför tvn, sätta på favoritprogrammet, tända lite ljus och mysa till det litegrann!
Toooooohokgott, kul och jättemysigt!
Foto: Robban Aschberg.
Pocherat ägg. (Klicka på bilden)
Foto: Dan Sörensen.
Tid
Ca 20 minuter
Ingredienser
1 ägg
Vatten
En skvätt ättika
1 skiva bröd
Lite sallad
Peppar
Gör så här
Häll vatten i bryggaren och sedan en skvätt ättika i kannan. Sätt på kaffekokaren. Kläck ägget i en kopp. Ta av kannan när vattnet runnit genom, rör upp en virvel i vattnet och häll försiktigt i ägget. Sätt tillbaka kannan. Låt ägget ligga i ungefär 12 minuter. Det ser skitcoolt ut. Lyft sedan upp ägget med en stor slev. Vill man ha det på en macka går det att rosta snabbt direkt på plattan, fem minuter på varje sidan. Peppra ordentligt. Servera.
Jättegott!
Huvudrätt: Pasta Pesto.
Pastavatten i Pesto! (Klicka på bilden)
Foto: Dan Sörensen.
Tid
Ca 30 minuter
Ingredienser
500 g färsk pasta
Pesto
150 g finhackade cashewnötter
150 g finhackade jordnötter
2 vitlöksklyftor
2 paket (ca 60 g?) basilika
Lite riven parmesan
100 g riven ost
Ca 2 dl pastavatten
Olivolja
Peppar
Soltorkade tomater
Gör så här
Förberedelserna här tar längre tid än själva matlagandet så vi börjar med det!
Finhacka nötterna. Då det anses vara fusk av somliga läsare att andra hushållsredskap används än just en kaffekokare var det bara att börja hacka och hacka. Kan annars rekommendera en mixer av något slag. Häll på vatten i bryggaren ett tag in i hackningen och lägg pastan i kannan och lite salt i tratten. Sätt på kaffekokaren. Låt koka i ungefär 15 minuter. Blanda alla pestoingredienser i en bunke och rör om. Då det är dags att hälla av pastavattnet häll lite av det varma vattnet i bunken med pestoingredienserna. Rör om till en jämn smet. Servera rikligt med pesto över pasta och toppa med lite soltorkade tomater.
Jättegott!
Efterrätt: Chokladfondue med kaffekokarlykta.
Mys. (Klicka på bilden)
Foto: Dan Sörensen.
Tid
Ca 2,5 timme
Ingredienser
Vit blockchoklad
Kiwi
Galiamelon
Banan
Mango
Physalis
(Burkfruk)
Andra tips är jordgubb, hallon, äpple, päron.. Ja vilken frukt som helst!
Grillspett (går att köpa perfekta i trä på Hemköp)
Gör så här
Skär små fyrkanter av frukten och lägg dom i frysen i några timmar. Sätt på kaffekokaren efter ett tag och lägg chokladen i kannan. Låt stå i ca en halvtimme. Rör om då och då. Ta ut frukt ur frysen och doppa fruktbitarna direkt i kannan med hjälp av grillspett. Ett toppentips här är att koppla in kaffekokaren framför tvn, sätta på favoritprogrammet, tända lite ljus och mysa till det litegrann!
Toooooohokgott, kul och jättemysigt!
Foto: Robban Aschberg.
Kommentarer
Postat av: Asim Burney
Hey Katja
A swedish friend recommended your site as I love weird and wonderful tech uses plus you manage to combine cooking wichihc is another passion, So i was amazed to see your skills.
Are there any video's or recipe's you have in English? I would love to talk about them on our podcast.
Look forward to hearing from you.
Asim
www.upodcasting.com
Postat av: Ice Pony Girl
Wow...who knew!! Pretty cool!
Trackback