Älska knäck. Hata knäckformar.

Idag i Kaffekokarkocken visar jag hur du lagar Entimmeskola i kaffekokaren. Har en himla massa problem med knäckformarna, men knäckformar är ju också det dummaste påfundet sedan trosor med mittsöm.
 
 
Som du ser i klippet sitter jag och sneglar på ett recept. Det är ett recept i den skojsiga boken Kaffekokarkokboken och receptet lyder:
 
Tid
En timme

Ingredienser
2 msk smör
1½ dl socker
2 msk kakao
4 msk sirap

Gör så här
Klicka ner smöret i kannan. Sätt på kaffekokaren och vänta tills smöret smält innan du rör ner resten av ingredienserna. Låt puttra i cirka 45 minuter, viktigt är att kolan inte ska innehålla sockerkristaller. Häll av kolan i knäckformar eller förslagsvis på en plåt med bakplåtspapper. När den stelnat kan du dela den med hjälp av en kniv och kanske till och med slå in bitarna i små paket sen (om du inte hinner att äta upp allt innan).


Hur man får en bild på smält smör att bli lite roligare...


Koka tills sockerkristallerna är borta. Och lite till efter det kanske. Vid spislagning är gränsen tydligen hårfin mellan att få den utan kristaller och att bränna vid den. Gränsen är inte lika hårfin vid kaffekokarlagning.


Häll ut smeten på bakplåtspapper för bästa resultat.

Middagen är serverad.
 
GOTT!!!

Foto: Dan Sörensen.

Kommentarer
Postat av: Marianne

Ett tips när det gäller knäckformar, är att använda sig av en "knäcktratt", blir så mycket lättare att portionera ut.. http://www.lyckasmedmat.se/baka-och-forma/1223-chokladtratt-candy-funnel-wilton.html?gclid=CJLE9L77v8ECFYTFcgodWQEA4w

2014-10-22 @ 11:42:05
URL: http://atravart.blogspot.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
dansorensen

Visst gillar du Kaffekokarkokboken?

RSS 2.0