Kaffekokarlagad kattmat för känsliga kattmagar

Zappa är ofta dålig i magen och när han då skiter fylls hela lägenheten med den mest fasansfulla stanken du kan tänka dig. Sphynxrasen är ganska ofta dåliga i magen och efter snack med veterinär fick vi några tips. Ja, det finns ju torrfoder man kan köpa just för detta besvär. Då detta är svindyrt och Zappa är lika stor i maten som Dan anammade jag några av veterinärens tips - nämligen kokt ris och kokt fisk (men tänk på att kissar även kan vara känsliga mot detta!). Detta i sig är inte så sexigt enligt Zappa så det blandat med specialtorrfodret ska nu få bukt med hans besvärliga buk.
 
 
Tid
1,5 timme
 
Ingredienser
Ljus fisk som inte är så fet
Ris
Specialtorrfoder
 
Gör såhär
Dela fiskfilén i mindre bitar och lägg de i kannan. Häll vatten i bryggaren och sätt på kaffekokaren. Kaffekokarkoka i sisådär en kvart och fiska sedan upp firren. Tänkte att riset skulle smaka lite godare enligt en katt så därför la jag sedan ner riset i samma vatten som fisken kokats i. Och där fick det koka på tills det var klart. Stäng av kaffekokaren och låt det hela svalna.
 
Blanda ris med fisk och torrfoder och servera till ränneskitskatten.
 
Photobombande Guccii i förgrunden. I bakgrunden ser du hur bajsZappa inspekterar den fina vasen jag gjorde mha ett fiskhuvud. Fin va?
 
Gott? Gottgottigottgott.
 
 
Foto: Dan Sörensen.
 

Kommentarer
Postat av: Kia

Hej!
Känner igen det där med "fasansfull stank". Likadant när vår egen galopperande skinntrasa gör ifrån sig på lådan. Jag är nyfiken på vad det var för specialfoder som veterinären rekommenderade och som du blandar med fisken/riset.

2015-06-18 @ 15:10:07

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
dansorensen

Visst gillar du Kaffekokarkokboken?

RSS 2.0