"DU kan ha hängiga tuttar!"


Köttfärssås med spagh... vitkål - LCHF

Vi var och storhandlade idag till diverse olika storkok. Det var ett overkligt bra pris på blandfärsen så det åkte rätt ner i vagnen och blev även huvudingrediensen för veckans första storkok - spaghetti och köttfärssås! Men eftersom jag för tillfället inte äter spaghetti byttes den ut mot vitkål och en helsikes massa smör.
 
 
Tid
5 timmar
 
Ingredienser
Vitkål
Smör
Flingsalt
 
1 platta blandfärs
1/2 gul lök
1/2 paket passerade tomater
1 msk tomatpuré
1 näve champinjoner (som jag glömde att tillsätta)
1 vitlöksklyfta
0,5 dl vispgrädde
Peppar
Salt
Cayennepeppar
 
Gör såhär
Lägg en stor klump smör i kannan och sätt på kaffekokaren. Skär, eller snarare försök att skära, vitkålen i långa strimlor. Ja, men tanken är ju att den ska se ut som spaghetti. Dan tröttnade på att jag tog sådan tid på mig med detta, tog kniven och choppade upp vitkålen helt fel. Detta är anledningen till att han är fotograf och jag är kock. Han förstår sig helt enkelt inte på det fina med matlagning.
 
Kannstek vitkålen i smöret i dryga timmen. Rör om då och då. Smaka av med en nypa flingsalt.
 
Ta av kannan från plattan (men låt vitkålen efterkannstekas) och klicka på nytt smör direkt på plattan. Tillsätt därefter blandfärsen, finfördela den och kaffekokarfräs till den så den får lite färg. Byt ut innehållet i kannan nu till färsen, tillsätt hackad lök och kannfräs i ytterligare en halvtimme. När detta känns klart är det bara att ösa ner resten av ingredienserna och kannkoka på i 1 1/2 timme. Eller tills det blivit ordentligt varm. Rör om och smaka av. Stäng av kaffekokaren.
 
Servera färsen på spaghettisubstitutet och hugg in!
 

Fult hackad vitkål.

Kannstek Kannkoka ful vitkålsspaghetti i massa smör.
 
Råkade spilla köttfärs jämte plattan och ni vet ju vad man säger. Ger man den dansande katten ett finger...
 
... så äter råttan upp hela handen. På bordet.
 
Gott!
 
Foto: Dan Sörensen.
 

Bakom kulisserna!

Zappa vann fighten.
 
Nytt, supergott, kaffekokarlagat recept kommer upp om en stund!
 

Hej!

Varför är det så mycket folk här på bloggen idag och igår?
Foto: Dan Sörensen.
 
Och, jo, jag använder analytics men det går inte att se var alla från Facebook kommer från. Bara att de kommer därifrån.
 

Avokadosoppa - LCHF

Tid
1,5 timme
 
Ingredienser
2 mogna advokadosar
2 dl vispgrädde
Saft från en halv citron
1 tsk grön currypasta
2 dl vatten
1/2 grönsaksbuljongstärning
1 näve räkor
Piff
 
Gör så här
Skala och gröp ur avokadosarna. Lägg dem i kaffekannan och tillsätt grädde, citronsaft och currypasta. Mixa detta till en slät smet. Ställ kannan på plattan, häll vatten i bryggaren, buljongen i tratten och sätt på kaffekokaren. Kaffekokarkoka avokadosoppan i en timme. 
 
Häll över i en djup tallrik och piffa till soppan med lite piff som blivit över.
 
Stäng av kaffekokaren.
 
Kötta ihopa det bara.

Vackra-ingredienser-bild?

Ååh, kolla så snyggt nagellacket matchar soppan!
 
Foto: Dan Sörensen.
 

Glömt att köpa blommor?

Idag har jag inte haft tid med att göra något alla hjärtans dag-recept. Har däremot haft fullt upp med att göra ballongblommor. Det började med att Malin frågade om jag kunde göra några ballonger som hon kunde överraska sin kille med. Det blev en stor ballongbukett.
 
Syns det så stor den är?

 
Ah! Tog en bild på leveransen med. Nu ser du. Malin, på bilden, är 2.18 m lång.


Det var så kul att ge bort blommor så jag ville (förhoppningsvis) glädja fler folk! Kom att tänka på de stackarna som glömt bort denna dag och sen blir halshuggna av sin partner när de kommer hem. De som bor i mitt hus klarar i alla fall sig! Så här ser det nämligen ut i våra hissar nu:


 
Vill du kolla vidare på annat ballongbus jag haft för mig kan du göra det i min andra blogg Ballongkatten!
 

Kaffekokarbakade semlepraliner

Semledagen idag! Hade helt missat detta så bjuder på ett gammal recept som jag och bak-Maria gjort. Fast hade antagligen ändå inte gjort något nytt semlerecept. Dessa kaffekokarbakade semlepraliner är fulländade. För visst kan det bli lite för mäktigt med en semla? I alla fall om man äter typ tre semlor. Då mår man illa efteråt hallå. Men tre semlepraliner äts utan några problem! Alltså vinner mina semlepraliner.
 
I bakgrunden anas även kaffekokarbakade kanelsnäckepraliner. Recept hittas här.
 
Tid
Ca en timme (utan degförberedelser)
 
Ingredienser
En deg
Visprädde
Socker
Vaniljsocker
Mandelmassa
Florsocker
 
Gör så här
Läs här.
 
 
Visst borde jag söka till Hela Sverige bakar?
 
 

"Dan är fotograf och webdesigner, men det var inte därför vi blev ihop."

Hade en presentation på Vårgårda bibliotek häromdagen. Det var en trevlig liten publik som kom och lyssnade och bland dessa fanns även folk från Alingsås Tidning. Idag ser det ut så här på förstasidan! Första sidan i del två, men likväl på förstasidan!
 Ser du inte vad det står? Kolla på Kaffekokarkokbokens Facebooksida.
 

STOLT!

Titta vem som blivit månadens katt på siames i fokus...

 

 


Visst gillar du Kaffekokarkokboken?

Om

Min profilbild

Katja Wulff


Kaffekokarkokboken - Ute nu!
ballonkatten.se dansorensen.se ktstrf.se

bloglovin
RSS 2.0