Rapportering från finalen i Årets Kock!
Jag har ju blivit inbjuden av Arla för att rapportera lite om vad som händer här på Årets Kock galan i Globen idag. Så nu ska jag göra det i några inlägg. Vi började toktidigt i morse med en god frukost där olika representanter från Arla berättade om kommande nyheter i deras sortiment och mattrender 2011. Ska du vara trendig i år är det egenodlat som gäller. Egenodlat, färre råvaror, enkelhet och minigrönsaker. Och så en massa annat. Temat för Årets Kock 2011 är därför passande nog döpt till "Hem till gården".
Gustav Trädgårdh var även han på plats, det är en go snubbe från Göteborg och han sitter inne med den ärofyllda titeln Årets Kock. Fast inte länge till! I skrivande stund är det knappt fyra timmar till han kan gå runt och stoltsera med den titeln (OBS nu är publiceringstiden alldeles knas). Sen är han bara en gammal föredetting. Det var i alla fall vad hans kompisar sa till honom när jag råkade stå jämte nyss och tjuvlyssna. Han själv säger att han ska bli en ännu bättre far i och med att han får mindre att göra! Det tyckte jag var fint. Hans dotter vann förresten medaljer i konståkning igår. Grattis!
Årets Matbloggare (YES, nu fick jag det sagt!) 2010 och Årets Kock 2010.
Efter frukosten promenerade vi bort till Globen. Alla sponsorerna har sina olika montrar som jag ska kolla runt i sen. I avdelningen bredvid står alla kockarna och lagar mat. Det var knäpptyst i början men nu är där ett himla liv. De tävlande kockarna ska ju tillaga två rätter till juryn och de första rätterna ska nu vara klara och upplagda. Då jag kikade snabbt var det Daniel Räms mat som skulle provsmakas till tonerna av The White Stripes Seven nation army. Konferenciererna och lite blandade kockar var framme och sniffade, kikade och smakade på en tallrik. De var rörande överens om att det var "Mycket smak i maten".
Juryn var knäpptyst men de höll säkerligen med.
"Det ser ut att vara mycket smak i maten."
Efter Daniel var det Filip Fasténs tur. Med sina 21 år är han den yngsta deltagaren någonsin i Årets Kock. Han har ju fått använda sig av samma råvaror som Daniel och de andra kockarna men har en helt annan rätt. Det var Curryrökt lax med pocherat ägg och... en massa annat. För mer djupare information kan du ju kolla Årets Kocksidan istället.
Timo Räisänen är förresten konferencier! Han har faktiskt bidragit med ett recept som jag tillagat. Suomiwok. Jag frågade ju honom om recept en gång och han svarade att (nu väljer jag finare ord) " du är inte riktigt klok, fast på ett fint sätt".
Ska nog konfrontera honom angående det där.
"Mycket smak i maten."
Gah, nu håller jag på att missa min lunch!!!
Hajdå så länge.
Gustav Trädgårdh var även han på plats, det är en go snubbe från Göteborg och han sitter inne med den ärofyllda titeln Årets Kock. Fast inte länge till! I skrivande stund är det knappt fyra timmar till han kan gå runt och stoltsera med den titeln (OBS nu är publiceringstiden alldeles knas). Sen är han bara en gammal föredetting. Det var i alla fall vad hans kompisar sa till honom när jag råkade stå jämte nyss och tjuvlyssna. Han själv säger att han ska bli en ännu bättre far i och med att han får mindre att göra! Det tyckte jag var fint. Hans dotter vann förresten medaljer i konståkning igår. Grattis!
Årets Matbloggare (YES, nu fick jag det sagt!) 2010 och Årets Kock 2010.
Efter frukosten promenerade vi bort till Globen. Alla sponsorerna har sina olika montrar som jag ska kolla runt i sen. I avdelningen bredvid står alla kockarna och lagar mat. Det var knäpptyst i början men nu är där ett himla liv. De tävlande kockarna ska ju tillaga två rätter till juryn och de första rätterna ska nu vara klara och upplagda. Då jag kikade snabbt var det Daniel Räms mat som skulle provsmakas till tonerna av The White Stripes Seven nation army. Konferenciererna och lite blandade kockar var framme och sniffade, kikade och smakade på en tallrik. De var rörande överens om att det var "Mycket smak i maten".
Juryn var knäpptyst men de höll säkerligen med.
"Det ser ut att vara mycket smak i maten."
Efter Daniel var det Filip Fasténs tur. Med sina 21 år är han den yngsta deltagaren någonsin i Årets Kock. Han har ju fått använda sig av samma råvaror som Daniel och de andra kockarna men har en helt annan rätt. Det var Curryrökt lax med pocherat ägg och... en massa annat. För mer djupare information kan du ju kolla Årets Kocksidan istället.
Timo Räisänen är förresten konferencier! Han har faktiskt bidragit med ett recept som jag tillagat. Suomiwok. Jag frågade ju honom om recept en gång och han svarade att (nu väljer jag finare ord) " du är inte riktigt klok, fast på ett fint sätt".
Ska nog konfrontera honom angående det där.
"Mycket smak i maten."
Gah, nu håller jag på att missa min lunch!!!
Hajdå så länge.
Kommentarer
Postat av: Eleonore
Va roligt att du fick vara med under Årets kock, fick du smaka på något? :D
Postat av: Maja
Åh vad roligt, det där hade jag också velat vara med om:)
Postat av: emma
kul med lite rapporter :)
Postat av: Nicole Sanzetth
Så fin blogg du har =)
Postat av: Anonym
fin blogg
Postat av: yasmine modell fru och mamma
kul med en rapport , fin blogg du har kram
Postat av: junitjej
Kul att du var med!
Postat av: LORISSA LOVEBOMB
Guud vad roligt ;D
Postat av: Robin
Lär vara lagom svettigt och stressigt det där...men vinner man allt ihop så är det ju värt det ^^
Postat av: Christoffer
Fantastiskt fin blogg du har!
Trackback